keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Pieniä ja isompia askelia


Muistan suunnitelleeni jouluvalojen laittoa jo lokakuun puolella. Mietin onko jo liian aikaista ja päätin ettei olisi. No totta puhuen, valot jäivät ja nyt olen pahasti tämän suhteen jäljessä. Toisaalta totesin etten kaipaa tänä jouluna mitään kovin mullistavaa joulusisustusta, koska pienilläkin jutuilla voi luoda jouluisen fiiliksen. Tällä hetkellä nimittäin nautin siitä, että meillä on jokin nurkka valmiina, eikä kaikki ole keskeneräistä. Sitäkin tässä talossa kuitenkin riittää.


Päässä pyörii monenlaisia ideoita sisustuksen saralla ja niitä toteuttelen hiljalleen. Välikatossa olevien ilmastointiputkien eristäminen oli todella iso urakka, joka vei mehut mennessään. Työ saatiin kuitenkin viimein tehtyä ja välitilaan puhallettua uusi puhallusvilla. Tämä aiheutti tosin sen, että sisällä tehtävät työt jäivät odottelemaan, mutta nyt saamme kuitenkin nauttia lämpimästä kodista. Lämmin tämä oli aikaisemminkin, mutta nyt saamme energiankulutusta mukavasti laskettua. Tämä jos jokin on tärkeä asia meille. Toki myös ilmastoinnin asentaminen koko taloon.


Hiljalleen olen kiikuttanut jouluisia juttuja olohuoneeseen. Ostin meille jopa pienen hyasintin, joka jo tuollaisenaan jaksaa ihastuttaa. Joulua ennen niitä tulee varmasti ostettua useampiakin. Näistä kuvista näkee hyvin sen kuinka väsyneenä voi äiti siivoskella kotiaan. Kaikki piti olla siivottu, paikat imuroitu, kameran kanssa hetki aikaa heilua ja mitä kuvissa näenkään. Sohvan alla pötköttelevän pehmolelun, joka taitaa pötkötellä edelleen siellä. Mitäs pienistä.Sujautin hyasintin pienen paperipussin sisään ja nostelin taljat kaapista esille. Ei sitä paljoa tarvinnut joulufiiliksen hakemiseen. Nyt olohuoneesta löytyy jo jouluvalojakin, mutta niitä tulette näkemään tässä hieman myöhemmin.  


Näiden kuvien myötä pääsen pienesti vinkkailemaan mitä muuta olohuoneeseen on tullut. Vihdoin ja viimein sain nimittäin tehtyä sen mitä pitkään olen suunnitellut ja täällä bloginkin puolella suunnitelmat jo ääneen sanonut. Jatkan siis aiheesta heti seuraavassa postauksessa. Nämä kyseiset sisustusjutut ovat vilahtaneet jo snäpin puolella ja saaneet siellä aikaan paljon kyselyitä. 


Joko teillä ollaan joulun suhteen odottavaisia? Onko koti jo saanut jouluisemman ilmeen?


10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Sopivan hillitysti joulutunnelmaa. :)

  blacksocksinthewhitehome.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Hiljalleen olen saanut jouluisia juttuja lisättyä, vaikka luulen, että meidän joulu menee hieman pelkistetymmin tänä vuonna. Remontti tainnut viedä mehut mennessään :D

   Poista
 2. Miten ikävä onkaan ollut hyasinttejä, niin kauniita nuppuvaiheessa! Jaksaisikohan tänään käydä pikaisella happihypyllä kukkakaupassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppas muuta. Suunnittelen jo hakevani meille lisää näitä kaunokaisia. Kävitkö hakemassa hyasintteja??

   Poista
 3. Hih, mä en olis huomannut pehmolelua jos et olis kertonut :) Kauniilta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh... siellähän se pötkötteli. Alkoi vain niin naurattamaan. Kaiken tämän pimeyden keskellä sain napattua edes jollakin tapaa valoisia (rakeisia) kuvia ja sitten huomaan lasten lelun ei sille kuuluvassa paikassa :) Eli peruselämää, jota meillä näkyy muuten joka paikassa.

   Poista
 4. Kaunista! Viherkasvihulluus pahenee näin pimeänä ja karuna vuodenaikana, ja nuo seinälläolevat ovat varsinkin tosi hienot ja sopivat sisustukseen kuin nenä päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla <3 Viherhulluus on kyllä todellakin pahentunut. Nuo seinällä olevat kasvit pääsevät tuolla kyllä paljon paremmin oikeuksiinsa kuin pöydällä. Toivottavasti saan ne pysymään elossa :)

   Poista
 5. Ohhoh, piti kommentoida tuota uudempaa postausta :D Mutta hyvältä näyttää hyasinttikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh... niin ajattelinkin, eipäs sillä ole väliä.

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...