torstai 1. toukokuuta 2014

Kotimme laiminlyöty tila


Vappua on juhlistettu ystävien kanssa ja lapset ovat saaneet viettää aikaa ystävänsä kanssa. Mukavaa on ollut! Ollaan myös huolehduttu, että syödään hyvin ja herkkujakin on mennyt luvattoman paljon. Nyt on maha niin täynnä kaikkea, että on vaan pakko ollut köllötellä sohvalla ja ottaa rennosti.

Nyt on mennyt kotona sisustusrintamalla hieman hiljaisemmin, koska ollaan oltu kotona suhteellisen vähän. Ja nyt onkin taas palava halu laitella kaikkea kotiin. Tähän väliin onkin kiva tarttua vähän erilaiseen haasteeseen, jonka sain jokin aika sitten Viiviltä Valkoinen Soihtu -blogista sekä Marrulta Varvikossa -blogista. Haasteessa pitää esitellä kotimme laiminlyöty tila. Meillä näitä nurkkia löytyy kyllä useampiakin, mutta nyt esittelyssä on meidän takkahuone, jota on näkynyt blogissa erittäin vähän. Tilaa en ole tainnut koskaan kunnolla edes kuvata. Isoimpana syynä siihen on meidän takka. Takka, joka ei oikein vastaa minun ihanne takkaa. Olen pitkään haaveillut takan uudesta ilmeestä, mutta en tiedä mistä tuota lähtisi edes kaikkine koloineen muuttamaan. Turhia seinän pätkiä on liikaa. Lisäksi tuohon on saatu laitettua aika monta erilaista laattaa. Luukkujen puutteen vuoksi, se ei ole edes lapsiystävällinen.


Takkahuone toimii meillä myös vierashuoneena. Tänne tulee helposti vietyä kaikkea ylimääräistä ja sisustaminenkin on jäänyt hieman puolitiehen. Takan allakin näyttää olevan tällä hetkellä isojen lasipurkkien säilytyspaikka. Muuton jälkeen me ollaan ainoastaan maalattu katto sekä lautaseinä valkoiseksi. Lautaseinistä tykkään yleensä tosi tosi paljon, mutta tässä seinässä on harmi kyllä pystylaudoitus, joka ei ole niin kiva.


Tässä huoneessa tykkään eniten mieheni isän tekemästä valkoisesta puulaatikosta sekä äitienpäivälahjaksi saadusta rustiikkisesta metallilaatikosta (Adalmiinan Helmi). joka toimii tällä hetkellä sisustuslehtien säilytyslaatikkona. Laatikko on näkynyt blogissa aiemmin vain meidän nuorimman pojun 6kk kuvissa (klik).


 Seinille olis kiva saada jotain ja lipaston voisi maalata, koska kansi on jo ajan myötä kellastunut.
Ideoita muutoksesta otetaan myös vastaan :)




Sain Viiviltä lisäksi myös haasteen mukana kysymysosion. Muistelin saaneeni nämä kysymykset myös joltakin toiselta eli jos joku tunnistaa itsensä niin hihkaise minulle siitä :)

1. Lempiväri sisustuksessa?
Ehdottomasti valkoinen, joka on kulkenut minun sisustuksessa aina päävärinä. Valkoiseen on helppo yhdistää muita värejä. Tällä hetkellä minua viehättää valkoisen lisäksi harmaa ja musta sekä luonnon materiaaleista tulevat värit.

2. Design-esine tai -huonekalu, joka ei ikinä tule meille?
Hmm... älä koskaan sano ei ikinä, mutta nyt tule mieleen pilkullinen Puppy.

3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä?
Voi apuva! En kyllä nyt osaa sanoa ketään... Telkun katselulle on nykyään aika vähän aikaa, mutta persoonalliset, aidot ihmiset viehättää. Tietty on jotakin roolihahmoja, joita on kiva seurata erilaisissa sarjoissa :)

4. Suosikkileivonnassa?
Tykkään itse tehdä erilaisia piirakoita ja muffinsseja, mutta porkkanakakku on kyllä taivaallisen hyvää. Sitä pitäisi kyllä joskus itsekin kokeilla!


Kiitos Viivi ja Marru haasteesta 


Haluan haastaa tähän vähän erilaiseen haasteeseen nämä ihanaiset:

Huvikumpu Living
Stella Vanilja
Keski.
Valkoista Harmoniaa
Mingaliina´s


Tänään on satanut lunta, tuullut ja ollut kylmä. Onneksi aurinkokin paistoi hetken. Sää oli hieman erilainen kuin vapulle toivoisi. Puistossa käytiin leikkimässä lasten kanssa, mutta siihen ulkoilut melkein jäi. Kylmä pääsi kyllä nyt yllätämään. Toivottavasti ilmat lämpenisi viikonlopuksi!


Tästä se toukokuu alkaa, ihanaa!!!



46 kommenttia:

  1. Ensinnäkin, takka on mielestäni hieno:) Avotakka ei ole ehkä kaikkein käyttökelpoisin, mutta jos sitä ei tarvitse lämmitykseen käyttää, niin sisustuselementtinä erittäin fine! Muutenkin huone näyttää hyvältä, jopa tuo pystylaudoitus. Lehtilaatikko on järisyttävän ihana!:) Tuosta pilkullisesta Puppysta kun mainitsit, niin kun näin ensimmäisen kerran sellaisen, ajattelin että nyt ei ole Aarniolla ihan nappiin mennyt Puppyn uuden ilmeen kanssa. Ei muistuta dalmatialaista, vaan näyttää siltä, kuin olisi koiraparka täynnä kirppuja!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas ollut mukava lukea teidän kaikkien kommentteja, pitää itsekin katsoa huonetta uusin silmin ja alkaa panostamaan siihen.
      Kiitos Sanna kommentista! Takkaa olen tuskastellut sen epäkäytännöllisyyden ja laattavalintojen vuoksi, mutta ehkä siinä onkin potentiaalia...?
      Metallilaatikko on niin mun mieleen, mies löytänyt hyvän lahjan. Tuosta koiruudesta ei tule heti kyllä dalmatialainen mieleen ja siksi juuri se ei olis kyllä koskaan mun valinta. Kaikkeen tosin tuntuu ajan mittaan silmä tottuvan.

      Poista
  2. Ihan kivaltahan tuolla näyttää! Mutta ymmärrän niin hyvin, että itsellä ahdistaa. Todennäköisesti muiden silmiin omat laiminlyödyt/keskeneräiset jutut eivät välttämättä niin pahalta näytä :D Ne vain itselle tuntuu pahemmilta, kun niitä toljottaa päivät pitkät :D
    (Ääh, tulipas jotenkin hankalasti kirjoitettua ja varmaan myös ymmärrettävää suomea, mutta nyt ei vaan aivot toimi paremmin. Piiiitkä vappupäivä takana, huh! Autoonkin itsekin nukahdin kotiin palatessamme. Mies siis kuskina, heh - itse en siis ajanut :D Ja olishan sitä voinut toki nukkumaankin jo mennä, mutta kun ei vaan ilmeisesti osaa ennen kuin on käynyt istumassa hetken tietokoneella - ja mm. kurkkimassa muiden blogeja... Ei, en tietty ole riippuvainen! ;D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana sinä ♥ minäkin kukun aina myöhään koneella kun harvoin ehdin lasten hereillä ollessa koneelle. Nyt autossa matkalla kotiin :)
      Tuo on varmasti totta, että muut eivät näe tilaa samalla tavalla laiminlyötynä. Kuvaa ottaessa nappasin pöydältä muutaman ylimääräisen kipon pois kun aina tuon olohuoneesta tänne ylimääräistä tavaraa.

      Poista
  3. No kaunishan se on tuokin nurkkaus! :) Kauniita yksityiskohtiaan myöten. Mukavat vastauksetkin olit kirjoitellut.
    Aurinkoista toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ei sitä ilmeisesti itse näe kun en ole tilaan niin panostanut. Se on vaan mennyt siinä sivussa!

      Aurinkoista toukokuuta teillekin !

      Poista
  4. Olet tuota tilaa pienillä jutuilla laittanut kauniiksi ja ihanan vaalea ja pirteä tila muutenkin :-) ei tuo laiminlyödyltä näytä :-) tuo lehtilaatikko on muuten aivan ihana ♡

    Kiitos haasteesta suuresti ♡♡

    Mukavaa loppu viikkoa :-)♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Seija! Pitäisi ilmeisesti antaa tilalle enemmän arvoa ja hieman aikaa :) molemmista laatikoista tykkään tosi paljon. Pitääkin ottaa metallilaatikko enemmän kotona käyttöön :)

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  5. Voiiii, tuo takka on omaan makuuni lähes täydellinen♡ Aivan ihana! Ja pystylaudoituskin ihanan erilainen, tykkään! Kaunis huone, laiminlyödystä kaukana♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Viivi!! Ehkä kaipasin tällaisia sanoja, jotta osaisin löytää takasta potentiaalia ja sitä kauneutta. Pienillä muutoksilla uskon saavani huoneesta kivemman :)

      Poista
  6. Kiitos haasteesta :-) Minustakin tuo huone näyttää kivalta, vaaleaa ja selkeää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna :) onkin kiva nähdä muidenkin vastaavia tiloja :) ehkö sieltä kameran takaa tai sivulta.

      Poista
  7. Kiitos ihana haasteesta! <3 Voi apua, meillä noita laiminlyötyjä nurkkia riittää! :S Ja voin sanoa, että ne näyttää aika hirvittäviltä :D Teidän takkahuonehan näyttää ihanalta, valkoisia pintoja ja kivoja yksityiskohtia <3 Kivat vastauksetkin! Mä yritän saada toteutettua tän jossain vaiheessa :) Kivaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastailet jos ehdit. Olisin minäkin löytänyt meiltä useampiakin nurkkauksia... kodinhoitohuone huutaa myös apua :)
      Tykkään takkahuoneen valkoisesta ilmeesta, mutta muutoksilla saisin varmaaan tilan kivemmaksi.

      Poista
  8. Minusta tuo laudoitus näyttää hyvältä, kun on eripäin kuin yleensä. Eikä takkakaan pahalta näyttä. Mitä jos tuohon tyhjään tilaan laittais puita, niin kuin siinä alempanakin on. Meillä oli edellisessä kodissa myös takkahuone, jossa oli iso punatiilinen avotakka, siis todella ruma. Purettiin koko takka pois ja tehtiin takkahuoneesta kodinhoitohuone. Laitettiin sitten olohuoneeseen uusi takka. Eli jos takka kovasti ahdistaa, sen voi kyllä purkaa ja tehdä vaikka uuden tilalle. Tai miten olisi takkasydän? Mutta tosiaan ihan kivalta minusta tuo teidän takka näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alaosa on normaalisti täynnä puita, nyt on unohtunut ladata se täyteen. Yläosaan oon ajatellut aiemmin laittaa puita lähes ylös saakka (ylhäällä on lamppu..?) Takan auki/kiinni kahva on vaan mietityttänyt, jos se jääkin hankalasti puiden väliin. Kannattaa se varmaan kokeilla kuitenkin.
      Takkahuoneesta kodinhoitohuone kuulostaa hyvältä. Usein vanhat punatiiliset takat on aika isoja ja massiivisia.

      Poista
  9. Hyvvää huomenta kammarista ! Näin vieraan silmin oikein nättiä, takkaki niin elegantti, heti tuli vaan tikkumakkarat mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) tikkumakkaroita tuossa onkin usein paistettu ja vaahtokarkkeja :)

      Poista
  10. Kiitos kun vastasit haasteeseen. Ei tämä huone kyllä laiminlyödyltä näytä näin vieraan silmin. Ihana takka, mutta lasten kanssa ei varmaan mikään turvallisin vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marru haasteesta! Pitikin aiemmin jo vastata, että ollaan takkasydäntä ja luukkuja mietitty, mutta sitten tekee jo mieli laittaa takka uusiksi. Avotakat on lasten kanssa tosi hankalia. Isompien kans meneekin jo, mutta pienintä pitää vartioida koko ajan.

      Poista
  11. Minusta takkanne on tosi kivannäköinen. Sen valkoiset muurausosat voi maalata uudestaan esim. Tikkurilan Luja maalilla.
    Mukavaa viikonloppua Laura :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sanna tästä vinkistä. Vois laittaa varmaan rappausta muillekin pinnoille ja maalata kaikki sitten samalla sävyllä...hmm... tätä pitää miettiä.

      Ihanaa viikonloppua Sanna ♥

      Poista
  12. Voi. Minusta tuo nurkkaus on kyllä kaunis, ei ollenkaan laiminlyödyn näköinen. :) Varmaan maalisutaisulla tuosta tv-tasostakin tulis "uusi".. ja nuppien vaihtokin saa monesti ihmeitä aikaan. :) Tuo puukirstu on ihana!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria. Maalia kun lipastoon tosiaan sutaisisi ja nupit vaihtaisi niin tulisi heti uusi ilme lipastolle. Totta!

      Puukirstu on kyllä ihana. Siitä kiitos kuuluu appiukolle :)

      Poista
  13. Oi ei miten ihana tuo laatikko on!!!! ❤ Heti tulvahti monet juhlat mieleen!!! :) Ihanaa viikonloppua! ❤ ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi haluaisinkin niin kuulla sun ideoita :)

      Ihanaa viikonloppua ♥

      Poista
  14. Hyvältähän tila näyttää... Kumpa meidänkin laiminlyöty tila(t) olisivat näin upeat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sanna. Ei sitä itse näe niin kuin muut näkee. Eli ehkä teidänkin laiminlyödyt tilat on kivoja muiden mielestä :)

      Poista
  15. Kiitos ihana Laura, totetutan kyllä tämän :) Meillä varmasti löytyy kans tuollaisia paikkoja, vaikka teidän oli kyllä tosi kiva ;) Hauskaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän koti on kyllä niin kiva ettei varmasti mitään järisyttäviä laiminlyöntejä löydy :) ihanaa nähdä muidenkin kotien tällaisia tiloja :)

      Hauskaa viikonloppua teille ♥

      Poista
  16. Vai muka laiminlyöty tila, höpöhöpö! <3 Ihastuin heti tuohon takkaan ja lautaseinään! Ei missään nimessä tarvitse niitä hävittämään lähteä, ovat tosi kauniita! Tuo pystyssä oleva lautaseinäkin on pikemminkin edelläkävijä kuin harmitus. Ihana helmi, täältä voit räpsiä ehdottomasti muulloinkin kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!!! Voi miten kauniisti kirjoitit! Pitää kai uskoa että ihan ok:lta näyttää ja voin täällä käydäkin jatkossa kuvaamassa.

      Poista
  17. Kiitos Laura, koitanpa saada toteutettua tämän, kunhan palaan lomalta. Aika pahan kyllä heitit! :D
    Sanoisin, että teidän laiminlyöty tila on kyllä kaunis, eikä näytä laiminlyödyltä ollenkaan. <3

    Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, aika paha tämä kyllä on.. mulla olis ollut kyllä muitakin nurkkauksia mitä kuvata.. mukava jos vastaat haasteeseen :)

      Mukavaa viikonloppua! ♥

      Poista
  18. Ei kyllä munkaan mielestä näytä yhtään laiminlyödyltä tilalta :) Tuo lehtilaatikko on ihana <3
    Ihanaa viikonloppua Laura :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina :) en ole vaan huoneelle tehnyt mitään ja sen vähän unohtanut, joten oon nähnyt sen vähän tuollaisena tekemättömänä tilana. Ah sanoinpas vaikeasti :)
      Mukavaa viikonloppua Niina ♥

      Poista
  19. Mikä kaunokainen tuo sinun lehtilaatikkosi:))))
    Vaikka sinusta tuntuu, että tuo on laiminlyöty, niin se näyttää kyllä ihan hyvältä. Tietenkin tason voisi maalata, ehkä vaihtaa nupit... ja tuo toinen kolo voisi ottaa vähemmän silmään, jos sen latoisi ihan täyteen (lattiasta kattoon) puuklapeja.
    Mukavaa viikonloppua... toivotaan että ei tule enää lunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Frida näistä vinkeistä!!! Lipasto olis kyllä hyvä maalata ja laittaa uuteen uskoon. Puiden laittoa ylös asti vois oikeasti kokeilla. Ylhäällä oleva lamppu vois lähteä sieltä, koska on nyt aika tiellä ja turha.

      Mukavaa viikonloppua sinullekin! Nyt ajomatkalla jyväskylän kohdalla satoi tosi runsaasti lunta. Toivottavasti ne oli niitä viimeisiä hiutaleita :)

      Poista
  20. Ei näytä yhtään laiminlyödyltä kuten otsikossa kirjoitit. Aivan upeaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marianne :) itse sitä ei ole yhtään noin nähnyt. Nyt pitää antaa tilalle uusi mahdollisuus ja katsoa sitä uusin silmin :)

      Poista
  21. Teidän laiminlyöty tila ei minustakaan näytä yhtään pahalta, päinvastoin. Ja lehtilaatikko on aivan ihana! Mukavaa viikkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anu :) lehtilaatikko on kyllä munkin suosikki! Siinä on kivaa ajan patinaa :)

      Hauskaa viikkoa!

      Poista
  22. hih ja minusta se dalmis puppy olis paras :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, onneksi meillä on monenlaisia makuja. Ei tule tylsää tästä sisustuspuuhasta :) eikä se minustakaan ruma ole, mutta meille en sitä osais ottaa :)

      Poista
  23. mitäh, tää tilahan on kiva! :) toi takkakin, tykkään.

    VastaaPoista
  24. Aivan ihana tila. Eikä näytä todellakaan laiminlyödyn näköiseltä :)). Kauniisti olet laittanut takkahuoneen <3.

    VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...