sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Tuolit - voi tuolit!


Me ollaan jo ennen muuttoa aloitettu tutkimaan ja miettimään mitkä ovat meille ne unelmien tuolit. Voin kertoa selailleeni todella monia sivuja ja jo tuskastuneeni tuolien etsinnässä. En voi sanoa mitenkään olevani mikään design-asiantuntija, joten minulle menee helposti läpi kopiotkin. Siispä joudun aina tutkimaan keskustelupalstojen kautta miltä sivuilta löytyvät aidot ja miltä kopiot. Toki usein hintakin kertoo totuuden. Olen ajatellut, ettei minua haittaa vaikka tuolit olisivat kopiot, koska olen aina ostanut asioita mistä tykkään tietämättä kopioiko jokin merkki toista. Mutta nyt ovat aidot alkuperäiset tuolit alkaneet oikeasti kiinnostamaan, useastakin syystä.


Olen aika kirppishirmu ja sieltä nappaan mukaani helposti sellaista mikä miellyttää silmää, ilman edes ajatusta onko tuote aito vai ei. Kotona asiaan ehkä paneudun, mutta silti en ole koskaan pettynyt vaikka tuoli tai muu tuote ei olisikaan ollut aito. Tuote on kuitenkin kierrätetty ja se on saanut uuden kodin meiltä.Nyt olemme tosiaan pähkäilleet millaiset tuolit olisivat meille mieluisimmat. Lopullinen hinta kauhistuttaa, mutta kun hiljalleen ostaa osan, niin sitten voimme joskus saada kaikki kahdeksan tuolia kasaan. Pitkään haaveilin tuoleista, joita näkyy nyt vähän joka kodissa tai ainakin blogikodissa. Ah, niin kauniit Eamesin tuolit. Mallista riippumatta tuolit ovat todella kauniita ja oikein mieleisiä. Ne ovat vaan meille aivan liian matalat. Meidän pöytä on tavallista korkeampi, minä lyhyt (164cm) ja mies pitkä (piirun alle 2m), joten olen alkanut luopumaan DSR-tuolien haaveilusta. Minulla olisi hartiat korvissa ja miehellä polvet kurkussa, lapsista puhumattakaan. Voin siis jatkossa ihastella niitä muiden kodeissa. 

Toki meillä on aina nurkissa tilaa yhdelle tuolille ;)


Nyt meidän ruokapöytä kaipaa kipeästi tuoleja. Pitkän, pitkän harkinnan jälkeen olen saanut (vihdoin) tilattua meille neljä tuolia. Edelleen puuttuu neljä, mutta ne hankitaan myöhemmin ja siihen saakka mennään sekalaisilla tuoleilla. Toisaalta ei sellainen sekalainen tuolikokoelma kuulosta yhtään pahalta, mies vaan ei ole asiasta yhtä innostunut... 


 Nyt jään odottelemaan uusien tuolien saapumista ja todellakin toivon niiden olevan täydelliset meille. Tiedän tykkääväni niistä tooosi paljon, mutta se miltä ne näyttävät meillä on vielä ihan mysteeri. Muuton yhteydessä sain myytyä niin paljon kaikkea, että niillä rahoilla saan nyt hyvällä mielellä osan tuoleista hankittua ja vähän muutakin.Minulta nyt jäi Habitare-messut väliin, koska olo ei ollut vielä ihan parhain. Keskityin parantelemaan itseäni sekä nauttimaan vanhempieni ja perheeni seurasta. Huomenna voin onneksi jo palata töihin, johon on jo aika kaipuu. Vinkkailkaa jos olette messuilla käyneet niin tulen kurkkimaan teidän tunnelmia, ellen ole jo käynyt kurkkimassa :)


Oikein ihanaa tulevaa viikkoa teille!


Laura


18 kommenttia:

 1. Itselläkin on tuolihaaveita keittiön pöydän ympärille, enkä välttämättä halua sellaisia, mitkä löytyy joka muustakin kodista. Habitaresta bongasin yhdet ja laitoin niistä jo kuvankin blogiin, mut eihän ne toki halvat olleet. Mulla kuitenkin muitakin Habitarekuvia blogissa, jos haluat käydä kurkkaamassa. Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Minäkin hetken mietin että haalisin pöydän ympärille vanhoja pinnatuoleja, ei olisi haitannut vaikka olisivat olleet keskenään erilaisiakin, mutta ainakin vielä ollaan menty vanhoilla, tykkään niistä muuten, mutta pehmustettu tuoli ei ole lapsiperheessä kaikkein kätevin ruokapöydän tuoli.

  VastaaPoista
 3. Oi oi, mitkäköhän tuolit sieltä tulee!! Kiva nähdä lopputulos:) Meilläkin olkkarin pöydän ääressä on milloin mitäkin tuoleja, ei ole jotenkin tähän asuntoon raaskinut ostaa niitä "just oikeita" tuoleja. Pari tuolia on tullut mökin aitasta, eamesin dsr -tuolin tilasin viime vuonna joululahjakseni ja välillä on keittiön pöydän äärestä lainassa artekin tuoleja. Jotenkin tykkään siitäkin, että on eripari tuoleja kun taas monien mielestä se on aivan kamalaa ja on ehdottomasti oltava kaikki samaa paria. Habitare-menetystä ei kannata murehtia. Toki siellä on aina kiva käydä ihastelemassa ja fiilistelemässä, mutta eipä siellä tänä vuonna jotenkin niin kauheasti mitään uutta ja sykähdyttävää ollut. Jäi ehkä jotenkin pliisu fiilis. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Täälläkin tarvittaisiin uusia tuoleja. Aiemmin halusin kaikkien olevan samanlaisia - nyt olen alkanut pohtia, että josko sittenkin sekalainen seurakunta :)

  VastaaPoista
 5. Jännityksellä odotan uusia tuoleja :) Meille ei harmillisesti kyllä mahdu muuta kuin penkit, joten ihanista tuoleista voi vain haaveilla! Samoin kävi Habitaren kanssa: Vajaa 400km matkaa niin ihastellaan niitäkin blogien kautta :)

  VastaaPoista
 6. Täälläkin odotetaan innolla mitkä olet teille valinnut :-)

  Tsemppiä töihin paluuseen :-) ♡ täällä koetetaan naputtaa messu postausta kokoon :-)

  VastaaPoista
 7. Oijoi, mihin tuoleihin päädyitte :) minä pyörähdin messuilla ja olin vähän pettynyt. Ensikertalaisena olin liikkeellä ja odotukset olivat tosi korkealla... Lisää näistä ajatuksista kirjoitin blogiini.

  VastaaPoista
 8. Innolla odottelen mitkä tuolit olette valinneet :)

  VastaaPoista
 9. Iik, en malta odottaa mitkä tuolit teille tulee :)
  Mukavaa viikkoa.

  terkuin.Sanna

  VastaaPoista
 10. Oi että, mihinkähän tuoleihin päädyit(te), jännä nähdä! :)
  Mukava kuulla, että voit jo paremmin! <3

  VastaaPoista
 11. Tilasitko NE?? :)))

  VastaaPoista
 12. Meilläkin tulee uuteen kotiin muuton myötä ajankohtaiseksi koko ruokailuryhmän vaihto. En ole vielä kovin aktiivisesti miettinyt niitä, mutta ehkä sillai alitajuisesti kuitenkin. Luulen, että meille ei tule ihan niitä yleisimpiä, mutta mistäs sitä toisaalta vielä tietää! :-) Jään odottelemaan mitkä sinä valitsit!

  VastaaPoista
 13. Oi, mielenkiinnolla jäädään täällä myös odottelemaan uusia tuoleja. Kopiot vaiko aidot - jokainen tekee omalla kohdallaan valinnan kumpiin päätyy. Itselle muotoilijan näkökulmasta tämä on tietenkin ehdoton asia, koska eihän kukaan pitäisi siitä, että joku välistävetäjä "rikastuu" muotoilijan tuotoksella. Alkuperäinen tuotteen suunnittelija ei saa tuotteesta senttiäkään kopioiden muodossa. Henkilön, joka on uhrannut tuotteen suunnitteluun siivun elämästään, tutkinut materiaaleja, turvallisuutta, tekniikkaa yms... Mielestäni se on väärin. Toisaalta, en missään tapauksessa lähde tuomitsemaan kuka kopioita hankkii. Ja toisinaan on aika vaikea olla 100 varma joistakin asioita onko kopio vaiko ei. Itse ehkä aattelen myös niin, että ne design-tuotteet jotka hankin - ovat tavallaan myös sijoitus. Samaan tapaa kuin taide. Design-tuotteen arvo ei laske vaan yleensä nousee joka vuosi. Ihanaa päivää sinulle ♥

  VastaaPoista
 14. Jännityksellä odotan mitkä tuolit valitset! Meillä sama homma edessä, ruokailuryhmä vaihtuu kokonaan. Pöydästä on tulossa DIY-versio ja sen kuviot ovat ihan selvät, mutta tuolien lopullinen valinta on vielä tekemättä.

  VastaaPoista
 15. Kylläpä kutkuttaa arvailla, minkälaiset tuolit teille on tulossa! :)

  VastaaPoista
 16. Oi! Nuo DSR-tuolit olisin teille niin hyvin voinut kuvitella, mutta niin hyvin ymmärrän miksi ajatuksen niistä jouduit(te) hylkäämään :(
  Jännityksellä odottelen yhdessä edeltävien kommentoijien kanssa mitkä teille tulee - ja voin vain arvailla.
  Itsekin tahtoisin uusia tuolia vanhojemme rinnalle. Tällä hetkellä käytössä olevat tuolit ovatkin joko tämän talon vanhoja taikka oman mummini vanhoja. Yhdet (8kpl) Ikean pehmustettuja tuoleja meillä on tuolla jemmassa. Itse tahtoisin niistä luopua, mutta mies on eri mieltä. Saa nähdä mikä on niiden lopullinen kohtalo sitten...
  Ihanaa viikon alkua! ♥

  VastaaPoista
 17. Täälläkin jännityksellä odotan, että mitkä tuolit teille tulevat! :) Isommat tuolihankinnat aiheuttavat kyllä päänvaivaa, koska haluaa onnistua niin, että ne ovat pitkäaikaiset. Itsekin haaveilen uusista keittiöntuoleista, sillä nykyiset olivat hieman hätäostokset ja halusi vain jotkut nopeasti muuton alla. Nyt kun pääsisi toteuttamaan, niin ratkaisu olisi täysin toisenlainen. Kivaa viikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
 18. Täällä on kans ollut meneillään tuoliprojekti jo pitkään ja vihdoin ja viimein alkaa olla valmista ja olen todella tyytyväinen :) Tuoleissa vaan on sitä jotain. Oli ne sitten merkkituoleja tai jotain ihan muuta, kunhan ovat mieluisia :)

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...