sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Alanyan auringon alla

Olimme viikon Alanyassa lomailemassa sukulaisten asunnolla. Tämä oli toinen lomamme kyseisessä paikassa, joten tiesimme mihin olimme menossa. Pienin oli ulkomaanmatkalla ensimmäistä kertaa eikä ongelmia esiintynyt. Lennot menivät loistavasti, vauva nukkui lähes koko matkan. Helsingistä Antalyaan lento kestää hieman yli 3h, joten ei mikään kovin pitkä pienten lasten kanssa. Isommat tekivät tehtävävihkoja sekä pelasivat pelejä. Antalyasta on vielä noin 1,5h matka Alanyaan, mutta nähtävää matkalla on paljon, joten aika ei käynyt pitkäksi. Meidän 3vee on vaan innostunut kysymään paikassa kuin paikassa `koska ollaan perillä?`. Kysymys esitetään myös vaikka oltaisiin jo perillä. Aina pitäisi olla menossa johonkin.

Turkissa lämpötilat olivat noin 35-38 astetta, joten kuumuutta riitti. Ehkä jopa hieman liiaksi. Onneksi ilmastointi toimi hyvin asunnossa ja lasten kanssa ulkoilua pystyi hyvin säätelemään. Vauvaahan me ei juurikaan aurinkoon viety ja jos ulkoiltiin niin pieni pysyi visusti varjossa. Lasten iho kun palaa erittäin herkästi, on syytä käyttää kunnon aurinkorasvoja ja myös vaatetusta. 


Luonto oli kyllä nyt kauneimmillaan. Erilaisia kukkia ja istutuksia oli joka puolella. Lapset kävivät keräämässä tomaatteja ja mansikoita, muuten sato on parhaimmillaan kesän lopulla.


Leikkipuistoihin oli syytä mennä vasta illemmalla. Nämä hauskat smurffit olivat lasten mieleen. Nyt tuntuu muutenkin smurffien olevan nousussa. Meillä ainakin katsotaan uutta Smurffit-elokuvaa ja otettu esiin kaikki minun vanhat smurffilelut.


Konaklin kaupunki on noin 10km Alanyasta länteen. Upealle rannalle on vasta rakennettu uusi kävelykatu, laituri ja ravintola. Muutenkin kaupunki tuntuu kasvavan silmissä. Uusia taloja on noussut viime vuosina paljon. Kävimme testaamassa uuden Konak Beach ravintolan rannalla. Ravintola oli hieno, ruoka ja palvelu hyvää. Tässä hieman kuvia illastamme ravintolassa ja Konaklissa.

Suosittelen tutustumaan myös tähän kaupunkiin ja rantaan Alanyassa vieraillessa.

Laitan lisää kuvia matkastamme myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...