torstai 18. heinäkuuta 2013

Alanyan nähtävyyksiä

Alanyassa ja lähialueilla riittää nähtävää ja koettavaa. Matkoja voi tehdä matkatoimiston kautta, mutta itse suosittelen vuokraamaan auton. Omalla autolla voi käydä päivän aikana useammassakin kohteessa. Ravintolat ovat Suomen hintoihin nähden edullisia ja ruoka oli meidän mielestä hyvää. Me usein kyllä käytettiin Tripadvisoria ravintolan valintaan. Tätä kautta löysimme suositut hyvät ravintolat keskustan ulkopuoleltakin. Sivujen kautta löytyy paljon muutakin loman suunnitteluun tarvittavaa, suosittelen!

Päätetiin altaalla loikoilun jälkeen, ennen ravintolaan menoa, lähteä kiertelään autolla Dim-joelle. Dim-joki on erittäin suosittua piknik-aluetta ja joelle on rakennettua paljon ravintoloita. Useat ravintolat ovat kirjaimellisesti joessa. Ravintoloissa kannattaa syödä tuoretta taimenta, suoraan ravintoloiden omista kalakasvatusaltaista. Monissa ravintoloista voi päästä jokeen uimaan ja nauttimaan vedestä kuumana kesäpäivänä. Dim-joki kiemurtelee 15km rannikolta sisämaahan päin. Autoreitti päättyy valtavaan rakennettuun patoon, jonka avulla voidaan veden tuloa säädellä. Koko reitti on merkitty kylteillä, joten padolle on helppo löytää. Harmi, että olimme sopineet syönnistä Alanyan keskustassa, koska olisimme mielellään kokeilleen näitä erikoisia ravintoloita. Voin hyvin kuvitella, että ravintoloissa riittää ihmisiä lounasaikaan.Dim-joen yläpuolelta löytyy Dim-luola, jonka sisältä löytyy upeita tippukivimuodostumia. Luola on Turkin toiseksi suurin yleisölle avoin luola. Se sijaitsee 1649 metriä korkean Cebel-i-Reis -vuoren rinteessä, 232 metrin korkeudessa. Sisäänkäynniltä vasemmalla oleva luola on 360m pitkä, jonka päästä löytyy pieni lampi. Oikealla puolella oleva luola on huomattavasti lyhempi. Luolassa on riippusiltoja ja portaita, joten huonompi jalkaisen kannattaa miettiä luolaan menoa. Tippukivet on upeasti valaistu, harmiksi niistä oli vaikea saada kuvia, koska sisällä valaistuksesta huolimatta on hämärää. Ilma luolassa on kosteaa ja viileää.

Manavgatin kauniit vesiputoukset ovat n. 3km Manavgatin keskustasta. Manavgatiin ajaa noin vajaan Alanyasta. Vesiputoukset ovat Manavgatin joessa. Pääset vesiputous alueelle pienellä sisäänpääsymaksulla. Alueella on ravintoloita ja putiikkeja sekä piknik-alue. Jokeen pääsee seisomaan turvallisesti aidatulle alueelle ja ottamaan kauniita kuvia. Oli hauska istua nauttimaan pientä välipalaa ja samalla liottaa varpaita kylmään jokiveteen. Piti vain varoa ettei kengät lähde virran mukaan.


Lisään upeita nähtävyyksiä ja reissukuvia tulossa :)2 kommenttia:

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...