tiistai 5. elokuuta 2014

DIY - kynttilänjalat betonista


Olen niin ihastunut betoniin, joka on materiaalina tarpeeksi rouhea ja väriltään just täydellinen. Tällä kertaa tein betonista erikokoisia kynttilänjalkoja. Superhelppoa ja mukavaa puuhaa!


Muottina käytin kotoa löytyneitä Pringles-purkkeja, joiden kuvio vähän kynttilänjalkojen kyljissä näkyykin. Toki tässä voi käyttää myös ilmastointiputkea tai vastaavaa, jos kuviot häiritsee. Minua ne ei haittaa yhtään, tykkään vaan enemmän.


Sivelin ensin purkin sisäpinnan ruokaöljyllä ja sitten kaadoin tasaiseksi sekoitetun betonimassan purkkeihin. Käärin tuikut tuorekelmuun ja painoin jokaisen kynttilän betonimassan päälle. Tuikun reunan olisi voinut myös öljytä ja jättää kelmu pois, mutta kelmun avulla kynttilän sai kätevästi vedettyä irti kuivuneesta betonista.

Annoin betonin kuivua n. 48h, jonka jälkeen irrotin Pringles-purkit ja vähän hioin kynttilänjalkoja.


Blogiini tupsahti tämän päivän aikana huikea määrä lukijoita, koska kävijämäärä päivän aikana nousi huomattavasti. Kiinnostusta taisi herättää polttarikuvaukset. Toivottavasti jatkossakin tulette piipahtamaan blogissani ja saan ainakin osasta vakikävijöitä.


Joka ilta ollaan kovasti pakkailtu tai järjestelty tavaroita. Viikonloppuna saadaan osa tavaroista pitkäaikaissäilytykseen, koska tulevaan väliaikaisasuntoon, emme tule tarvitsemaan ihan kaikkea. Esim. ruohonleikkurit, lumikolat ym. saa suosiolla laittaa vuodeksi sivuun.



Oikein mukavaa superhelleviikkoa kaikille!


Laura

44 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihanat, nyt kyllä alkaakin jo tehdä mieli poltella kynttilöitä iltaisin! :) Kauniilta näyttää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kynttilöiden polttelu on mullakin mielessä ja nämä teinkin juuri tämä ajatus mielessä. Pimenevät ja lämpimät illat :)

      Poista
  2. Onpa hauskan näköiset! Nuo saumoista tulleet raidatkin tuo ilmettä tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Minustakin raidat on tosi kivat!

      Poista
  3. Tosi kivat tuli nuilla purkeilla :-) betoni on vaan super ihana juttu :-) täälläkin niin sillä tänäkin kesänä värkätty :-)

    Terveiset Tukholmasta ♡♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Betoni on kyllä niin kiva! Oon siitä aina tykännyt ja nyt enemmän ihastunut. Mullakin on pari juttua tekeillä ja pari jakkaraa vielä pitäis tehdä :) Toivottavasti oli ihana loma!

      Poista
  4. Kaunis DIY! <3 Minä mietiskelen edelleen, mitä voisi päällystää saneerauslaastilla... Monta ulkokohdetta olisi mielessä, mutta piha ei ole vielä niitä varten oikeassa vaiheessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Varmasti monta paikkaa mihin betoni- tai saneerauslaastia voi käyttää. Etköhän vielä jonkin kivan idean keksi :)

      Poista
  5. Siis mä en kestä! Nämä sun tekeleet ovat aivan ihania. Teetkö mulle jos maksan? Ja oot saanu tosi sileiksi nämä!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos S! Tottakai voin tehdä sulle!! Mulla on purkitkin valmiina pihalla odottamassa seuraavaa hetkeä :) Joo ihmeen sileitä nämä on :)

      Poista
  6. Niin suloiset nämäkin betonitekeleesi <3! Jakkara oli myös aivan ihku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Jakkara on mun niin lemppari, rrrrakastan sitä <3

      Poista
  7. Tosi kivoja, wau! Olen itsekin miettinyt betonijuttujen tekemistä, mutten ole saanut aikaiseksi. Ja upeita polttarikuvia olit ottanut. Ja mikä tyyli porukalla, wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!!! Suosittelen, niin kivaa puuhaa ja betonista voi keksiä mitä vain :) Kiitos, polttariporukan kuvaaminen oli kyllä huippuhommaa ja asut oli kyllä valittu tyylillä!

      Poista
  8. On kyllä kivat! Mä tein pari vuotta sitten jouluksi meille maitopurkkeihin samanlaisella idealla - eri korkuiset ja tuikuille. Tykkään niistä tosi paljon, ovat meillä olleet nyt nämä pari vuotta läpi vuoden esillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mekin tehtiin myös maitopurkkeihin, mut ne meni mun ystävälle. Niistä sai kans tosi kivoja! Näistä saakyllä pitkäikäiset kaverit!

      Poista
  9. Tosi kauniit kynttilänjalat <3 Meilläkin on eräs vähän isompi betoniprojekti meneillään, siitä sitten kun on valmis ja paikoillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Voi mullakin olis mooonta isompaa ideaa, mutta niiden tekoon tarvisin jo paljon apua :) Siihen ei enää mun taidot ja kädet riitä. Ehkä siis vielä joskus. Jos yhtään osaan arvailla mitä teette, ehkä voin lainata teidän muottia :) :) Tai sit tää arvaus meni ihan metsään :D

      Poista
  10. Ompas todella kauniit kynttilänjalat <3 itsekkin vasta sinut löysin ja ihana löytö olikin. Kahlasin blogiasi ajassa taaksepäin, koska jäin koukkuun =D Nuo polttarikuvat olivat kyllä mahtavat. Itse olen ollut naimisissa viitisen vuotta joten polttareista on aikaa, mutta mielessä pyörittelin ideoita, miten saisi kaikki ihanat naiset koolle kuvaussessiota varten. Ihan vain muuten vain muistoksi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suveliina <3 Voi miten mukavaa, että löysit tänne! Toivottavasti viihdyt!!! Ehdottomasti tärkeistä ystävistä pitää ottaa kuvia eikä se aina tarvi olla jokin spesiaalipäivä. Kuvista jää niin kiva muisto!

      Poista
  11. Ihanat :)
    Kiitos vinkistä -täytyy kokeilla joskus. Aurinkoista viikkoa ja stemppiä pakkauspuuhiin.
    t.Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna <3 Ehdottomasti kannattaa kokeilla :) Kiitos, saatiin autotalli ja varasto laitettua tänään. Siinä olikin hommaa. Kyllä tätä työn sarkaa vaan on ja aika tuntuu käyvän vähiin!!!

      Poista
  12. Ihanat, mäkin tein samanlaisia pringlespurkeilla alkukesästä. Mä käytän tuikkujen metallikuoria ilman kynttilää siellä sisällä noiden "aukkojen" tekemiseen. En edes öljyä niitä, ihan hyvin lähtevät pois. Ja jos ei lähe, saa olla, sujautan vain kynttilän sinne sisälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ajattelinkin, että tuikkujen metallikuoria vois käyttää ihan niin vain. En tiennytkään et ne sit kuitenkaan irtoaa ilman öljyämistä. Ehkä kokeilen ens kerralla :) Betonihommat on vaan niin kivoja!

      Poista
  13. Niin kauniit! Nyt täytyy ruveta syömään Pringlessejä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi <3 Heh, nyt vaan prinkkuja syömään :) tai keräät johonkin juhliin niitä toiseen purkkiin :)

      Poista
  14. Noista tuli aivan ihania! Tosi tasaiseksi olet saanut massan, kaunis lopputulos! <3

    Tsemppiä pakkailuun! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni <3 Massasta tuli kyllä yllättävän tasaista, meillä oli hyvä sekoitustiimi :)

      Kiitos, kovaa puuhaa ja aika tuntu loppuvan!

      Poista
  15. Onpa hienot kynttilänjalat.

    VastaaPoista
  16. Onpa komeat :). Pringles purkista tulleet spiraalikuviot sopii minustakin hyvin tuohon, tuo oman kivan lisänsä! Betonia en olekaan vielä kokeillut, mutta kipsistä olen valanut tuikkualustoja maitopurkkiin. Betoni olisi kyllä kestävämpää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja!!! Kuviot tuovat kyllä kivan lisän :) Kannattaa ihmeessä betoniakin kokeilla. Ajattelin itse kokeilla jossakin vaiheessa saneerauslaastia. Kipsiä en olekaan aikoihin käyttänyt.

      Poista
  17. Mitä betonia käytit näiden valamisessa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos oikein muistan niin se tais olla Betoni S30 :)

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...