tiistai 31. maaliskuuta 2015

Helppo DIY -pääsiäiskulho


Kerroinkin jo aiemmin meidän pienistä pääsiäiskoristeluista. Halusin ennen matkaa tehdä jotain helppoja pääsiäisaskarteluita lasten kanssa. Mietin mitä voisimme tehdä nopeasti ja ilman turhia hankintoja. 


Päätin kokeilla paperista tehtyjen pääsiäiskulhojen tekoa. Kulhoja varten etsittiin kaapeista muutama kippo, joiden muoto on pyöreä.

Tässä helpot ohjeet DIY -pääsiäiskulhoihin: Vuoraa kippo kelmulla. Tee erikeepperi-vesiseosta (puolet liimaa, puolet vettä), johon kastat revittyjä valkoisia paperin palasia (esim. normaalia a4 tulostuspaperia). Liimaa palasia sikinsokin kipon pinnalle, useita kerroksia. Liimaseoksella kastettujen papereiden tulee peittää koko kulhon pohja ja reunat haluttuun korkeuteen saakka. Anna kulhojen kuivua ja irroita sitten ne varovasti kelmun avulla kiposta irti. Jos haluaa kipoista vielä kestävämpiä, kannattaa sivellä myös sisäpuoli liima-vesiseoksella. Helppoa ja mukavaa :)

Kulhoihin voi laittaa esille vaikka erilaisia pääsiäiskarkkeja lapsille. 


Tänä vuonna pääsiäismunien maalailu on jäänyt vähemmälle, mutta tarkoituksena on maalailla taas omia aamiaismunia viime vuoden tapaan. Tästä pääset kurkkaamaan meidän viime vuoden aamiaismunat :)


Mukavia askarteluhetkiä :)


8 kommenttia:

 1. Onpas todellakin oikein kiva idea tuollainen, täytyy laittaa idea jemmaan ensivuotta ajatellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosi helppo tehdä ja nopea kuin mikä :) Ota siis idea ihmeessä talteen, tätä voi soveltaa muunkinlaisten kippojen tekemiseen :)

   Poista
 2. Kiva idea ja näyttää todella helpolta tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Helppoja tehdä ja lapsetkin tykkäs. Toki kannattaa vuorata pöytä sanomalehdillä, että välttyy enimmiltä sotkuilta :)

   Poista
 3. Mie tein noita kipsisiteellä, mutta tuo vielä edullisempi vaihtoehto :) Mietin silloin, että olis varmaan onnistunut liisteri vesiseoksellakin ja ohkasta valkoista paperitapettia ilmapallon pintaan. Hieno kippo tuli :) ja nämä on kivoja ideoita, ko voi lasten kanssa askarrella.

  Hyvää keskiviikko iltaa sinne :)

  Muuttuvakotini Päivi S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset kipsikupit olis hienoja ja varmaan kestävämpiä, mutta nämä toimii kans oikein hyvin. Pitää varmaan joskus kokeilla myös niitä kuppien tekemistä :) Lasten kanssa askartelu on aina kivaa!

   Oikein mukavaa keskiviikko-iltaa sullekin <3

   Poista
 4. Näitä on näkynyt muutamassa blogissa ja voi että itselläkin houkuttelisi näitä tehdä! Pääsiäiseksi ei enää ennätä, mutta olisi kyllä hauskan näköisiä muutoinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on mennyt näköjään muut blogit ohi. Kipsikuppeja ehdin kyllä näkemään ja ne näytti kans kivoilta. Helppoa askartelua lasten kanssa :)

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...