torstai 9. huhtikuuta 2015

Aina siistiä?


Tässä katselin ennen pääsiäistä ottamaani kuvaa ja ihailen siistiä kotia. En voi tunnustaa millään omaavani koko ajan siistiä kotia. Vaikka kuinka toivoisin, että meillä näyttäisi aina tältä, en voi käsi sydämellä sanoa niin. Tiedän, että on monia joiden koti on aina todella siisti, mutta me ei taideta kuulua niihin.


Meillä näkyy elämänmeno, leluja löytyy lattialta ja niitä keräillään sitä mukaan pois kun ehditään. Pian ne on kuitenkin kulkeutunut sinne takaisin. Ei muuta kuin sama uudestaan. Huomaan tekeväni saman asian useaan otteeseen. Eli aika tuttua useille vanhemmille.

Ruokapöydällä on lasten askarteluita, postia ym papereita, joita ei olla ehditty laittamaan talteen. Laitan paperit sivummalle ja laitan ruoan lapsille pöytään. Sillä aikaa lapset ovat leikkineet sohvalla, jonka jälkeen tyynyt löytyvät lattialta, viltti on yhtenä ruttuna sohvan nurkassa ja istuintyynyt valuneena pois paikoiltaan. Juuri kun sain laitettua sohvan taas kuntoon, kuulen eteisestä pientä höpinää. Huomaan pienen herran vetäneen onnellisena useamman takin lattialle, kaivaneen kaapista pipoja, lapasia ja kenkiä. Siellä hän onnellisen pukee itselleen sisarusten isoja vaatteita päälle. Siivoan siis eteisen. Tuttua? 


Välillä tämä vain naurattaa. Jatkuvasti haaveilen siistinä pysyvästä kodista, mutta lopulta totean, ettei tämä nyt niin vakavaa ole. Elämä näkyy ja saa näkyä. Joten voin vain todeta, ei meillä ole aina näin siistiä. Mutta eipäs tuo tainnut olla kovin iso yllätys kenellekään :) (ja kuten huomaatte meidän ikkunoista, pesin ne vasta :D oikeasti!)


Miten teillä? Onko teillä aikaa siivoilla koko ajan? Vai onko teillä muuten vain aina siistiä? Ja jos on, mitä vinkkejä antaisit tällaiselle kolmen lapsen äidille?


Ennen teidän vinkkejä, annan itselleni vinkin ottaa rennosti, nauttia elämän menosta ja siinä sivussa opettaa lapsia kohti siistimpää kotia ja ehkä vähän myös itseäni :)


24 kommenttia:

 1. Hah, ei todellakaan ole aina siistiä siitä voit olla varma ;). Joka päivä saisi olla siivoamassa, jos haluaisi kodin näyttävän kuin kuvissa ja ei kiitos! Aika ei riitä moiseen ;).

  Kivaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 2. Läjiä siellä, läjiä täällä. Ei todellakaan ole siistiä ja hyvä kun arkena ehtii kauhiasti kotona edes olemaan. Sanon että se on sekunti ja sekaisin, eli ei mitään hyötyä siivoomisesta :D

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa tutulta, koko ajan tuntuu, että teen samoja asioita ja siistin samoja paikkoja. :D Koitan siedättää itseäni sotkun sietämiseen, mutta on se vaikeaa. Lohdullista kuulla (ja tietää) että muillakin lapsiperheillä ollaan samassa tilanteessa. :) Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 4. Kyllähän sitä sais olla kokoajan siivoamassa jos haluaa, että koti on aina siisti :D Itse yritän jakaa kotityöt siten, että teen jokapäivä aina jonkin jutun, siten ei kasaudu yhdelle päivää liikaa hommia :D Mutta joo, meilläkin ne askartelut valtaa keittiönpöydät ja sohvapöydät, mutta sehän on elämää. Me eletään itseämme ja perhettämme varten ei blogin lukijoita varten :D

  VastaaPoista
 5. Ei kai lapisperheessä aina tarvitse ollakaan niin siistiä, elämä saa näkyä! Tämmöisessä sinkkukodissa puolestaan näyttää siltä, että täällä ei asu ketään. Kukaan ei ole sotkemassa...

  VastaaPoista
 6. meillä siivotaan kokoajan, mutta kyllähän sitä kaaosta on jokanurkassa. Jos asuisin yksi, talo olisi ehkä vähän siistimpi, mutta toisaalta silloin ei olisi varaa omakotitaloon. Ja olisi ehkä vähän yksinäistä, joten ehkä pieni kaaos annetaan anteeksi :)

  Aurinkoista päivää sulle!

  VastaaPoista
 7. Juuri niin, kyllä ne tavarat leviää pitkin olikin alta aikayksikön.. Ja sillä välin kun tekee ruokaa, niin on melkein pakko antaa jaa perin levittää kupit ja kapustst laatikoista, jotta se ei roiku puntissa kiinni koko ajan.. Ruoan jälkeen onkin sitten kiva siivo kun on ruokapöydän tyhjennys, tiskien ja ruoanlaittotarvinkeiden siivous ja vielä niiden levitettyjen tavaroiden paikallisellako, puhumattakaan niistä kaikista leluista ja eteisen sotkuista.. Elämää elämää..

  VastaaPoista
 8. Ihan sama meininki meilläkin. Usein tuntuu siltä, että vaikka siivoaisin aamusta iltaan, on täällä sotkua, koska lapset vaan sotkee nopeammin kuin mitä minä siivoan. Ja koska noita pilttejä on sen verran monta, niin ne ehtii hajaantua siten, että koko talon saa näppärästi ihan minuuteissa räjäytettyä kamalaan kuntoon. Nykyisin raksa syö siivousaikaani siinä määrin. että blogiinkaan ei ole paljoa kuvamateriaalia ollut tarjolla pitkään aikaan :-D

  VastaaPoista
 9. Hehheh, meillä sotketaan samalla tavalla vaikka on vain kaksi aikuista kyseessä. :D Itse pyrin joka päivä saamaan edes yhden siistin hetken, mutta sitten taas tavarat ja härpäkkeet leviävät pitkin huushollia! x) Se, missä olen eniten yrittänyt itse nohevoitua ja opettaa myös miestä, että kun jonkun jutun tekee, siivoaa samaan syssyyn myös jälkensä.

  VastaaPoista
 10. Hah, samassa veneessä. Välistä on itku lähellä, mut sitte vedän henkeä ja muistutan itseäni että sehän kuuluu tähän elämään. Ja saatanpa mennä mukaan leikkiin. Sitte siivoan kunnolla kun lapset on vaikka yökylässä isovanhemmilla, miehen kanssa ei niin kovia olla sotkemaan ;)

  VastaaPoista
 11. Elämä näkyy ja saa näkyä, niinkuin sanoit :)

  VastaaPoista
 12. Minusta koti on asujiensa näköinen, en jaksaisi itse asua sellaisessa kodissa jossa kaikki olisi aina kuin suoraan sisustuslehdestä :) Sinulle on kaunis koti, valoisa ja harmoninen.

  VastaaPoista
 13. Todella tuttua ;) Ja näinhän sen kuuluu ollakin, toki lapsia pitää opettaa raivaamaan leikkinsä jne. muttei heitä pidä rajoittaa leikkimästä (joskus meidän aikuisten mielestä se parhain leikki näyttää pahimmalta sotkulta). Muistan kun edesmennyt mummini sanoi aina: "Ei saa juosta sisällä kun pöly lentää!" Olen visusti pidättäytynyt tällaisilta kommenteilta! Me usein illalla yhdessä raivataan omat huoneet, me aikuiset huolehditaan yleiset tilat. Kyllä ne sotkut odottaa, joskus on vaan parempi sammuttaa valot ja laittaa kynttilä/kukat tms. pöydälle ja keskittyä ihailemaan sitä sotkujen sijaan! Ja tuo tuo tullessas, vie mennessäs pätee aika hyvin.

  VastaaPoista
 14. Meidän perheessä ei ole lapsia - ainakaan toistaiseksi ja tavarat pysyvät aika hyvin paikoillaan. Itse tunnustaudun vähän kontrollifriikiksi ja en tiedä pahentaisiko vai parantaisiko tilannetta, jos täällä tepsuttelisi joku pienempi ihminen ;) Ehkä sitä sitten osaisi suhtautua asioihin vähän vapaammin :D Ehkä sitä olisi niin väsynyt että ei jaksaisi naputtaa epäjärjestyksestä ;P

  Kieltämättä on ihan hyvä, että blogeissakin tuodaan ilmi se, ettei asiat aina ole miltä kuvissa näyttävät. Luulen, että varsinkin monet äidit potevat huonoa omaatuntoa, kun oma koti ei näytä jatkuvasti siltä, millaisen kuvan monet blogit antavat.

  VastaaPoista
 15. Meillä vauva 9kk levittää joka aamu lelut olohuoneen lattialle. Lisäksi joutessaan tyhjää keittiön "sallitun" laatikon ja saattaapa vielä kipaista makuuhuoneeseen levittämään äidin sukkalaatikon. Lopuksi voi vielä omassa huoneessa vetää lelut esille lattialle. Tavaraa siis riittää :D Pitkin päivää ja viimeistään illalla koitetaan kasata kaikki paikoilleen, jotta seuraavana päivänä voi taas purkaa. Eikös se ole sitä normaalia elämää lasten kanssa :)
  Ei meillä muutenkaan ole paikat aina tip top, mutta joku roti koitetaan säilyttää, että ei tarvitse silmät päästä hävetä kun yllätysvieraita käy :D Normaali elämä saa kumminkin näkyä :)

  VastaaPoista
 16. Voi ku tuo sinun kirjoitus oli kuin minun omasta suustani... =) Joten täällä myös ikuinen siivoamis projekti jatkuu myös. Lapset roudaa tavaroita edestakaisin (varsinki pienenpi), ekaluokkalaisen lattia on kuin miinakettä leegoista. Ja pienempi ei suostu omassa huoneessaan leikkimään ollenkaan. Ja eteinen se vasta ongelma onkin.. aina on takit ja muut tavarat lattialla norkoilemassa. Mutta kyllä se vain niin on että kyllä lapsiperheissä on lupa ollakkin sotkuista. Pitäisikö joskus laittaa blogiin kuvia joissa sotkut näkyykin. Minunkin blogia saa käydä urkkimassa jos haluaapi. =) willaalina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 17. Kodissa pitää näkyä elämä ja elämisen jäljet ♥ Kiva sitä siistiä kotia on silti fiilistellä, ja huomaan ärtyväni toistuvasti, kun kohtaan kaaoksen, mutta kuka sitä nyt näyttelytilassa haluaa asua ;) Touhukkaat asukit ovat kodin sydän ♥

  VastaaPoista
 18. Lapsi perheessä varmasti onkin haasteellista pitää koti aina siistinä. Mutta kyllä lastenkin elämä saa näkyä :)

  Itse pidän siististä kodista paljon ja onneksi mies myös :) karvatassut saa paljon aikaan,matot rutussa ja tyynyt lattialla jne. Mutta järkkään rallien jälkeen :)

  VastaaPoista
 19. Hahaa, koti on kuitenkin lopulta elämistä varten ♡
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 20. Juu ei todellakaan ole aina siistiä, ei edes suurimman osan ajasta. Eikä meillä ole edes niitä lapsia, joita voisi syyttää :D Bloggaus on kyllä hyväksi havaittu keino pitää koti edes vähän siistimpänä ja uudet postausideat usein inspiroivatkin vähän järjestelemään paikkoja ennen valokuvausta.

  VastaaPoista
 21. Krhmmm, juu... ei oo siistiä kuin minuutin siivouksen jälkeen! Välillä vetelen itkupotkuraivareita äänettömästi, kun siivoilu tuntuu niin turhalta työltä. Mutta miltä kotona näyttäisi jos ei tekisi sitä vähän koko ajan? Täys kaaos taatusti. Onneksi tytöt on reippaita siivoajia ja viikkosiivot tehdään porukalla. Poika ja mies tosin ehtivät vasta aloitella, kun me naisväki ollaan jo lopettelemassa... Mutta kyllä me sitten eläkkeellä ehditään nauttia siististä kodista ja huokailla hiljaisuutta, heh :D

  VastaaPoista
 22. Vain yhden lapsen äitinä musta tuntuu ihan samalta :D. Usein se aika menee johonkin muuhun kuin jatkuvaan siivoamiseen...

  Heitin sulle haasteen!
  http://allyouneediswhite.indiedays.com/2015/04/10/kuka-meilla-sisustaa/

  VastaaPoista
 23. Ihania kuvia ja puhdasta valkeutta. Kaikki näyttää upealta! Elämä on kuitenkin vaihtuvia tilanteita - toisinaan kaikki tavarat vaihtaa paikkaa, mutta joskus kaikki on juuri kuten toivoo ;) Se on elämää. Tuttua sellaista.

  VastaaPoista
 24. Tää oli jotenkin huojentavaa luettavaa, että samaa sotkua ja tavararöykkiöongelmaa on muillakin. :D Meillä on niin aikuiset kuin lapsetkin sellasia, et missä tavaraa viimeks on käytetty, ni siihen se jätetään. :D Kaikki siis aina levällään. Toisaalta oon tullu siihen tulokseen, että parempi niin, että kaikki pystyy elämään sen kaaoksen keskellä. Vaikeeta olis, jos vaikka toinen vanhemmista ei millään vois elää tällasen epäjärjestyksen keskellä... :) "Epäonnistumisen" tunne sen sijaan on ikävä, kun joku tulee yllättäen ovesta sisään, ja paikat ei ookaan siistinä... Mut se on elämää.

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...