torstai 7. toukokuuta 2015

DIY: Keppiheppa


Keppikset, mitäs nuo keppihepat nykyään onkaan, tuntuvat viehättävän jokaista lasta jossain vaiheessa. Meillä on toivottu omia keppiksiä jo tovi jos toinenkin (yli vuosi...?)  ja nyt vasta pienen pakon alla sain aikaiseksi toteuttaa hepan. Neidillä oli ystävän keppissynttärit, joihin neiti toivoi pääsevänsä omalla hevosella. Hevosesta annettiin tiukat määräykset, sen piti olla valkoinen ja siinä sai olla hieman vaaleanpunaista. 


Onneksi projekti oli pyöräytetty käyntiin jo vuosi aikasemmin ja olin tehnyt osia jo valmiiksi, nimittäin muistin synttärit vain päivää ennen juhlia. Pienen kiireen ja paineen alla keppiheppa syntyi illassa. Siinä kiireessä en löytänyt edes sahaa varastosta, vaan "sahasin" leipäveitsellä merkin keppiin ja siitä vain hieman voimaa käyttäen keppi poikki. Taisi olla hieman tuuria mukana, sillä keppi meni poikki juuri siitä mistä pitikin ja vieläpä aivan tasaisesti. Huh. Siinä olisi moni nauranut minun puuhille :) 


Ehdin napata muutaman kuvan heposesta aamutuimaan ennen töihin lähtöä, koska en uskonut näkeväni enää näin puhtaan valkoista hevosta illan juhlien jälkeen :) Ihmeellisen puhdas heppa kotiutui juhlista, tosin pään kiinnitystä joudun vielä korjailemaan tukevammaksi.

Sain vihdoin pyyhkäistyä pölyt ompelukoneesta ja nyt työn alla on keppiheppa pojulle. Ehkä se valmistuu nopeammassa aikataulussa :) Hepan ohje on Mekkotehdas -kirjasta ja silmät olen virkannut puuvilla langasta omalla ohjeella.


Täällä oli tänään huikean lämmin päivä. Itse kyyhötin päivän sisällä ja ihastelin auringon paistetta ikkunoiden läpi. Kesä alkaa hiljalleen näyttäytymään, ihanaa!


26 kommenttia:

  1. Voi että miten nätti keppiheppa <3

    VastaaPoista
  2. Onpa ihana heppa! Tekis mieli tehdä itekin, vaikka meiltä toisenlaiset hepat jo löytyykin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Petra <3 tuosta tuli kyllä aika kiva. Mullakin on mielessä jo useamman hepan tekeminen, vaikka voi olla etten saa niitä koskaan tehtyä kun tässäkin meni näin kauan :D

      Poista
  3. Kaunis keppo! Kivasti pinkki ja aivan ihanat silmät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati <3 Nuo silmät taitaa olla tämän hepan paras puoli :)

      Poista
  4. Voi nuita värejä! :-) <3 Ihanat! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin ihanat värit. Valkoinen on aina nin kiva ja siihen vähän vaaleanpunaista <3

      Poista
  5. Aivan ihana keppari tuli :) Mahtoi olla tyttö iloinen, kun on näin taitava äiti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija <3 Neiti oli kyllä tuosta niin innoissaan. Monta yötä nukkui hepo tytön vieressä :)

      Poista
  6. Oi miten suloinen! Ihanat nuo silmät <3 <3
    Meillä on lapsilla "vain" ne Cittarista ostetut 5 euron hintaiset hepat. Ihan kivoja nekin, mutta haaveissa on jo vuosi ollut sellainen iso ämpäri täynnä monenmoista ratsua ;)
    Monesti on ollut siis mielessä itsekin hommaan ryhtyä ja kokeilla vaikka villasukasta tehdä. Yksi aloitettu Tildan keppiporonkin pää löytynee jostain jemmasta... :D
    Ja niin totta tuo: paineen ja painostuksen alla monesti asiat syntyvät! Ihanaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna <3 Rakastan tehdä tuollaisia silmiä :) Ne on vaan niin suloiset. Voi olispa ihana itsekin tehdä ämpäri täyteen heppoja ja niille kesäksi ulos kunnon keppisrata :)
      Nyt vaan teet sen keppiporon alkuun valmiiksi ja siitä lähtee sen ison ämpärin täyttäminen :)

      Poista
  7. Oi miten söpö keppiheppa. Suloinen kerrassaan. Varmasti tosi mieluinen omistajalleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga <3 Neiti oli hepasta niin innoissaan. Tuntuu tykkäävän :) Raahas sen hoitoonkin lelupäivänä mukanaan ja pukeutui ratsastajaksi :)

      Poista
  8. Aivan ihana ja nuo silmät kyllä kruunaavat koko kauneuden! :) ♥ Voi kun osaisi edes vähän ommella...mä olin käsitöissä se joka teki kissan tossut kun piti villasukat kutoa! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni <3 Ihana sinä, ei se haittaa jos ei osaa tehdä käsitöitä. Sulla on ihan älytön taito tehdä kaikkea kaunista erilaisista herkuista ja kattauksista. Niihin taas ei moni pysty!

      Poista
  9. Ihana keppari! Meillä 12v neiti tekee keppareita niin, että kohta pitää keksiä jostain ylimääräinen huone niille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Voin kuvitella, että näiden tekemiseen hurahtaa. Niin mukava on ollut huomata, että isommatkin lapset tykkää ratsastella keppihevosilla. Mukavaa leikkiä ja vähän urheiluakin siinä samassa :)

      Poista
  10. Ihana ihana! Mä toteutan kyllä nää silmät niille mun tekemille pikkusilmä heposille, jos sopii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos <3 Ehdottomasti saat toteuttaa tällaiset silmät sille sunkin heposelle. Isot silmät on paljon kivemmat kuin ihan pikkuiset :)

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...