keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Tik tik tik


Kävin jokin aika sitten kiertelemässä kirpparilla neidin ollessa tanssitunnilla. Luulin jo lähteväni sieltä tyhjin käsin, mutta viime metreillä satuin näkemään kiinnostavan kellon. Kellon, joka piti jo kirpparilla kovaa ääntä, mutta viehätti ulkonäöllään. Kassalle kävellessä vielä mietin voinko viedä kotiin näin kova äänisesti tikittävää kelloa, mutta jokin sanoi sen olevan täydellinen meille. Kaunis vanha kello, joka ihastuttaa omalla yksinkertaisella ulkonäöllään. 


Ajattelin ensin, ettei mieheni heti huomaa kova äänisesti tikittelevää uutukaista, mutta sain seuraavana päivä töihin puhelun, jossa kerrottiin kellon saavan kohta lähdön. Mies yritti tehdä töitä kotona ja jostain kumman syystä toiseen huoneeseen piilottamani kaunokainen oli herättänyt hänen huomionsa. Kello sai siis tylyn häätömääräyksen :) Onneksi löysin nopeasti ratkaisun, jonka avulla kello sai jäädä meille. Kello on nimittäin vedettävää mallia, joten lupauduin jättämään kellon pelkäksi koristeeksi.Olen edelleen tyytyväinen löytööni, vaikka toivon äänen vaimenevan normaalille tasolle, jotta saisin kellosta toimivan. Vinkkejä tähän on varmaan turha edes kysyä :)


Oletteko te joskus ostaneet jotain kaunista, mutta silti epäkäytännöllistä? 


21 kommenttia:

 1. Kaunis yksilö tosiaan! Voin myös kuvitella sen tikityksen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis minustakin, mutta tikitys oli kyllä omaa luokkaansa :)

   Poista
 2. Oooo, ihana! <3 Meillä on kanssa ukin jäämistöistä tällainen hopeanvärisenä versiona. Ja kyllä, tikitys on TODELLA kovaääninen, eikä se vaimene.. Puhumattakaan jos kellon pistää pirisemään herätysaikaa, hui olkoon! :) Meilläkin kello on siis vain koristeena, vetämättömänä. Ihmettelen kyllä, miten ihmiset on entisaikaan tällaisia kotonaan pitäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kova ääni :D ei kellon kanssa voi olla samassa huoneessa, eikä kyllä viereisessäkään. Sitä todellakin ihmettelee miten kukaan on voinut noita aktiivisesti käyttää.

   Poista
 3. Aivan ihana löytö! Sä olet kyllä sellainen kirpparihaukka :)) Toivottavasti olo on jo parempi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava löytöjä on kyllä kiva tehdä, vaikka aika usein sit ilman mitään kirppareilta lähtee. Olo alkaa olla jo parempi. Aika pitkä tauti ollut :/

   Poista
 4. Ainahan sitä on välillä tullut tehtyä hutiostoksia, mutta aina se käytännöllisyys ei ole tärkeintä ;)
  Olet tehnyt varsinaisen löydön, kaunis kello!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kohdalla käytännöllisyys on kyllä kaukana :D mutta kun on niin kaunis ja aina on mukava antaa vanhalle esineelle uusi elämä, vaikka vain koristeena.

   Poista
 5. Kaunis vanhan kello! Mutta ymmärrän miehesi tuskan... En voi sietää kovaäänisesti tikittäviä kelloja! Uni ei tule jos kuulen tikityksen, keskittyminenkin vaikeampaa. Esim. edesmenneen isäni luona kyläillessä kiikutin vierashuoneen tikittävän kellon toiseen huoneeseen joka kerta. Minä ja tikitys ei vaan mahduta samaan huoneeseen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkin naurattaa se miehen puhelu :) minäkään en kestä tikittävää kelloa ja voin kuvitella, että töiden teko siinä tikityksessä ei ole oikein herkkua. Ajatuskin nukkumisesta samassa huoneessa.... arg :D

   Poista
 6. Hih, multa löytyy samanlainen :) Enkä ole vetänyt sitä...lähtee järki sen tikityksen kans!!! Meillä oli kotona aikoinaan tällainen vekkari asennettuna pahkan sisään ja herttinen mikä ääni siitä lähti. Pahka liikkui pöydällä ja kallo melkein halkesi kun herätys soi!! Ainoa kello mihin heräsi aamuntorkkukin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Löytyykö? Ehkä me jätetään nuo vain koristeeksi, ei tuota tikistystä mielellään kuuntele. Tuollainen pahka olisi varmasti vielä kauheampi :D ääni pääsee kumahtelemaan sisällä.

   Poista
 7. Ihana löytö! Ja voin niin kuvitella sun miehen, kun se on yrittänyt miettiä, mistä se tikitys tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo on kyllä hieno ja ilman tikitystä oikein kivakin :) Joo, ei mies ollut kovin innoissaan tikityksestä :)

   Poista
 8. Voi miten olikin hauska löytö! Ja tiedätkö, sopii ihan mahtavasti tuohon hyllyn asetelmaan. Tuo kivaa kontrastia! <3
  Itse olen myös aika kellotikitysherkkä. Tai ainakaan yhtään tikittäjää ei makuuhuoneesta voi löytyä. Noissa vedettävissä malleistaa mahtaa olla vielä kovempi ääni kuin normaaleissa patterilla toimivissa. Huh.
  Ehdottomasti hyvä löytö, vaikkakin olisi vain koristekäytössä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kello kyllä sopii minustakin tuohon hyllylle. Ja on muuten ensimmäinen kuparinvärinen esine meillä :) Varmaan nykyään moni ei kestä tikittäviä kelloja, koska me ei olla niihin tottuttu. Aikoinaan mummoloissa oli aina tikittäviä kelloja, kai ihmiset tottui niihin :)

   Poista
 9. Hihi, voin vain kuvitella sun miehen tuskan, kun tuo häiritsi työrauhaa. ;) Mutta kaunishan se on, ja onpa hyvä, että saa nyt jäädä teille.

  VastaaPoista
 10. Ihana kello ♥ Meillä lapsuuden kodissa oli myös kovaääninen kello aikoinaan, mutta sitä "hiljennettiin" laittamalla maalarinteippiä jonnekin sinne koneiston sisään...tarkemmin en osaa ohjeistaa, mut hiljaisempi siitä tuli ja toimi edelleen. :)
  -Hanna-

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana löytö :) ja menee pelkkänä koristeena kauniisti <3 vanhat aarteet on <3

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...