keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Sabaderen kanjoni


Meidän lomaan on uimisen ja auringonoton lisäksi kuulunut pieniä retkiä, joita olemme tehneet pikku hiljaa loman aikana. Alanyan läheltä löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Vuosien varrella olemme kierrelleet useissa paikoissa ja osassa jo useampaan otteeseen. Silti vieläkin on paljon nähtävää, sillä haluamme jättää jotain koettavaa myös seuraaville vuosille.

Veimme ystäväperheen alkulomasta Sabaderen kanjonille, joka sijaitsee Taurusvuoristossa noin tunnin ajomatkan päässä Alanyasta. Kanjoniin on helpointa tulla omalla autolla opastettua reittiä, mutta paikalle pääsee myös taksilla tai bussilla. Matka on kuitenkin sen verran pitkä, että taksin hinnasta kannattaa sopia jo ennen matkalle lähtöä. Matkatoimistot järjestävät useita erilaisia matkapaketteja kanjoniin, mutta muutaman reissun tehneenä olen huomannut vuokra-auton käytön olevan kaikista paras vaihtoehto. 


Me ollaan aina aloitettu retki syömällä Sapaderen kanjonin alussa olevassa ravintolassa, joka on ollut mielestäni aina hyvä. Kanjoniin on pääsymaksu, joka on muutaman liiran aikuiselta. Lapsista ei tarvinnut maksaa (ikärajaa en huomannut katsoa). Kanjoni kulkee korkeiden vuorten uomassa, jonne on rakennettu pitkä puinen silta, jota pääsee hyvin vaunujenkin kanssa kulkemaan. Yhteen suuntaan matkan pituus on n. 750 m. 


Maisemat polun varrella ovat kyllä hienot. Upeita eri kokoisia vesiputouksia, joihin osaan saa mennä pulahtamaan kuumalla ilmalla. Vesi on kylmää, ehkä noin 12c, joten ihan kaikki eivät sinne pysty menemään. Edellisellä kerralla käydessämme putouksilla ilma oli todella kuuma, nyt valitsimme viileämmän retkipäivän. Tästä syystä myös veteen pulahtaminen jäi tällä kertaa väliin.Takaisin tullessa pysähdyimme juomaan turkkilaiset teet, joita harvemmin aivan paahtavassa helteessä tulee juotua, mutta nyt ilma oli mitä parhain kuumalle juomalle. 

Lapset nauttivat päivästä ja ystävät tykkäsivät retkikohteesta, joten mikäs sen mukavampaa. Suosittelen kyllä Alanyan lomalla käymään kanjonilla.Etelä-Suomeen on ilmeisesti saapunut kesähelteet, ihan loistavaa! Kyllähän niitä on siellä ilmeisesti kaipailtukin :)


12 kommenttia:

 1. Upeat maisemat !

  Helteen lisäksi pohjoiseen ovat saapuneet nämä perttanan sääsket! Tulin juuri ulkoa ja itkua väännän, ovat pirulaiset pommittaneet jalat ihan täysin...yhdellä kädellä ei ehtinyt huitoa tarpeeksi lujaa :D

  Mukavaa loppulomaa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat olivat kyllä upeat, niin mukava retkipaikka koko perheelle!

   Kuulinkin et sääsket on tullut ja sankoin joukoin :/ en tykkää! Täälläkin alkuun oli tosi paljon sääskiä ja oltiin koko porukka aivan paukamilla. Just ku niistä ollaan päästy, edessä on seuraavat.

   Me hetki vielä nautitaan ja sitten kotia kohti :) soittele vaikka ti, olis mukava saada juttuseuraa automatkalle :)

   Poista
 2. Upeita maisemia ja ihania kuvia. <3 Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 tämä päivä menee täysin allasvoittoisesti nauttien auringosta. Eikös me nähdä ens viikolla :) :)

   Poista
 3. Todella huikeita maisemia :) upea kokemus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija :) oli kyllä mukava reissu ja kiva oli näytt paikka ystäville <3

   Poista
 4. Toi on kyllä niin ihana paikka ettei mitään rajaa!! Käytiin viime vuonna ja ihastuin täysin! Miten vesi onkin niin kylmää tuolla? Kylmä vesi kuumana päivänä piristi kyllä huomattavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin upea paikka! Niin paljon kaikkea ihasteltavaa! Vesi on kyllä niiiiin kylmää, todellakin virkistyy :D

   Poista
 5. Oi mitä maisemia, aivan ihania! Hauskaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 me nautitaan vielä hetki ja sitten kotiin päin :) suomeen kes odotellessa <3

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...