tiistai 29. syyskuuta 2015

Syksyinen kattaus ja yllättävän erilainen illallinen

Aina kattauksen ei tarvitse olla viimeiseen asti mietitty ja viimeistelty. Jos vieraat yllättää ja haluat pikaisesti loihtia jotain syksyistä kattaukseen, kannattaa käydä pyörähtämässä metsässä. Myös pihalla pyörähdys riittää, koska syksyn tullen joka paikasta löytyy lehtiä upeissa väreissä.

Me vietettiin viikko sitten mökkiviikonloppu perheen kanssa ja yhtenä iltana innostuin kokeilemaan pikaista syksyistä kattausta. Kävin metsästä hakemassa puolukan varpuja kaapista löytyneiden lautasliinojen päälle, otin kimpun puolukanvarpuja ja variksenmarjojen oksia. Muuten mentiin käytössä olevilla astioilla. Katoin pöydän kuudelle hengelle ja nopeasti yksinkertainen syksyinen kattaus oli valmis. Kattaus oli kokeilu kuudelle hengelle, mutta ennen ruokailua muutin sen sopimaan meidän viisi henkisen lapsiperheen illallispöydäksi :)Mies halusi kokeilla jotain aivan uutta ruoanlaiton puolella. Netissä oli näkynyt ohje lihan kypsentämiseen takassa ja sitä oli pakko kokeilla. Possun ulkofile kysyi takassa n. 5 tuntia ritilän päällä. Alla pidettiin pientä tulta, joka hiljalleen kypsensi lihaa murean savunmakuiseksi. Lihaa ei saanut kuitenkaan pitää suoraan tulen päällä. Testiin pääsi myös kurpitsan kypsentäminen takassa.  En olisi koskaan uskonut kuinka lihan kypsentäminen takassa onnistuisi, mutta lihasta tuli erittäin mureaa ja maukasta. Eikä kurpitsakaan yhtään pahempaa ollut. Voin siis suositella tätä muillekin kokeilun haluisille.


Jälkiruoaksi tehtiin mustikkalettuja, jotka kruunattiin ystävän omatekoisella kanelisella omenahillolla. Nams!


Toivottavasti tästä joku muukin sai innostusta kokeilla ruoanlaittoa takassa, joka on mukavaa vaihtelua perinteiselle lihan kypsentämiselle. Tai jos joku sai innostusta syksyisen kattauksen loihtimiseen mökille tai omaan kotiin.


Mukavia syyspäiviä muillekin kotikokeille!


7 kommenttia:

 1. Kaunis ja ihana syksyinen kattaus :) Mukavaa keskiviikkoa.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kattaus ja kivoja vinkkejä, täytyisi itsekin hakea varpuja sisälle. :)

  Mukavaa keskiviikkoa! <3

  VastaaPoista
 3. Näyttää superherkulliselta! Takka, tai oikeammin sen puute - se on ainoa asia joka harmittaa uudessa(kin) kodissa. Mun täytyy tulla teille loikoilemaan villasukissani ;)

  VastaaPoista
 4. Kattaus on kaunis :) <3
  Olen Itsekin käyttänyt luonnon aarteita kattauksissa :) ne tuovat ihanaa ilmettä :) kuusen oksat ovat jouluna mm. Ihania :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan kaunis kattaus, ja niin ajankohtainen. Syksy näyttää tänä vuonna mun silmissäni tosi kauniilta. :) Ihan liian harvoin jaksaa kattaa "omalle porukalle", hienoa, että sinä sen teit. ♥

  VastaaPoista
 6. Ihana kattaus!! ♥ ja aivan ihana idea laittaa varpuja kukkien sijaan!!! Kaunista ♥

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...