keskiviikko 16. joulukuuta 2015

DIY - Joulupuu


Mikä onkaan mukavampaa kuin tehdä jotain itse, pieniä ja suurempia projekteja. Tunnustan olevani, ystäviäni lainaten, näpertelijä, joten olin erittäin otettu saadessani kutsun olla K-Raudan joulukuun vierasbloggaaja. Tämä tuli minulle parhaaseen mahdolliseen aikaan, koska olinkin suunnitellut toteuttavani pari kivaa DIY-projektia. Projektien aloittaminen hieman venyi pitkään jatkuneen postin lakon vuoksi, joka viivytti perinteisen postin kulkemista. Nyt kuitenkin olen päässyt vauhtiin ja pääsette loppukuun aikana ja ehkä hieman myös tammikuun puolella näkemään useamman kivan DIY-projektin.


Joulu se vain lähestyy ja kotona suunnitellaan jo joulukuusen hankkimista. Rakastan joulua ja erityisesti aitoa joulukuusta, jonka tuoksu täyttää koko kodin. Moni on kuitenkin allerginen kuuselle tai on pidempään jouluna pois kotoa, joten aidon ja miksei myös muovisenkin kuusen voi korvata kauniilla joulupuulla.

Löysin lähimetsästä kaksi harmaantunutta isoa oksaa, jotka olivat täydelliset projektiini. Olisin kelpuuttanut minkälaiset oksat vain, mutta näiden avulla sain haluttua tunnelmaa ja luotua meille joulupuun ilman varisevia neulasia tai jatkuvaa kastelun tarvetta. En kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen oksien sävyyn, joten suhutin oksat kevyesti valkoisella spraymaalilla. Ennen maalausta annoin oksien kuivua päivän verran pesuhuoneessa.Projektin toteutus oli hyvinkin yksinkertainen ja edullinen.

Materiaalit ja työvälineet:

oksia/oksa
sekoituskeppi/sementin sekoituskone
vettä
iso paperipussi


Työvaiheet:

1. Laita sementtilaastia ämpäriin noin 2/3 osa, kaada joukkoon maltillisesti vettä, samalla koko ajan laastia sekoittaen. Tee seoksesta paksua, jotta saat oksat pysyvät itsestään betonissa pystyssä. Tarvittaessa tue oksat betonin kuivumisen ajan. Betonin avulla saat puusta varmasti tukevan ja samalla myös turvallisemman. 2. Betonin kuivuttua, suhuta oksat kevyesti haluamasi värisellä spraymaalilla. Maalaaminen on syytä suorittaa ulkona tai suojatussa tilassa. Itse käytin maalaamiseen mattavalkoista PROF -spraymaalia, jota jäi riittävästi vielä seuraaviinkin projekteihin.3. Lopuksi "sujauta" betoniämpärissä oleva valmis puu isoon paperipussiin. Itse laitoin puun kotoa löytyvään pestävään paperipussiin, johon ämpäri mahtui sisälle juuri ja juuri. Valmiin joulupuun saat koristelemalla sen kauniilla joulukoristeilla tai laittamalla siihen tunnelmavalot.


Meillä ei siis tulla tänä vuonna näkemään aitoa isoa joulukuusta pienen lisäksi, sillä tämä kaunis joulupuu tuo kotiimme kaivatun joulutunnelman. Luultavasti tulen hyödyntämään puuta myös jatkossa, sana joulu vain tippuu edestä pois :)*Postaus toteutettu yhteistyössä K-Raudan kanssa20 kommenttia:

 1. Tämä diy idea menee ympäri vuoden. Jouluvalot vois olla myös kivat tässä. Ja menee vaikka keväällä terassilla?

  VastaaPoista
 2. Ihan huippu! Mulla on eteisessä aina metsästä rehattuja oksia, mutta sitten kun niihin alkaa sommittelemaan vaikka vaan muutamaa joulukoristetta, niin ei tuu loppua siitä oksien siirtelystä :). Mutta jos ne tosiaan valaiskin betoniin, niin sen jälkeen oksat on just siinä paikassa mihin ne sattuu jämähtämään. Ja ämpärikin piiloutuu säkkiin mainiosti. Että kiitos tästä vinkistä. Enää toteutusta vaille valmista :)

  VastaaPoista
 3. Tuosta tuli kyllä tosi upea <3

  VastaaPoista
 4. Onpas hauska joulupuu :))! Kiva, että pääsit mukaan tuohon vierasbloggaajaksi :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis joulupuu, jota jaksaa sitten katsella joulun jälkeenkin. Pääsiäiseksi vaikka höyheniä ja pieniä tipuja oksille ja vappuna ilmapalloja ja serpentiiniä :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva! Meillä oli joskus samanlainen oksa joulupuun virkaa hoitamassa. Se oli vaan ruukussa ja olisi kaivannut juuri tuollasta betoniperustusta. Oksa on kyllä vielä tallessa, pitää varmaan alkaa valamaan sille perustuksia :D Lapsetkin alkaa olla jo sen verran isoja, että antaisivat oksan varmaankin olla.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana! Toi olisi niin passeli tännekin. :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kaunis joulupuu! <3 itse meinasin alunperin suhauttaa joulupuun virkaa toimittavan oksan kanssa valkoiseksi, mutten sitten raaskinutkaan. :D Teillä näyttää hyvältä valkoisena. :)

  VastaaPoista
 9. Mulla on marraskuun osalta vielä postaus kesken kun posti yms sekoitti aikataulut.

  VastaaPoista
 10. On tosi ihana! :) Meillä tytön huoneessa myös samanlainen joulupuu- on ihana talvet ja kesät! <3

  VastaaPoista
 11. Onpa ihana idea ja kaunis toteutus! Tuollaisen voisin ottaa meillekin :)

  VastaaPoista
 12. Siitäpäs tuli kerrassaan hieno ♥. Mä aina haaveilen jotain tällaista tekeväni, mutta huomaan taas jo Joulun kolkuttavan ovelle ja homman jääneen haaveiluksi. Eli siirtynee taas ensivuoden puolelle ;).

  VastaaPoista
 13. Meillä on iso nippu pitkiä (175cm) ja suoria pajun oksia laitettu sinkkiämpäriin ja ämpäri täyteen sepeliä. Ei tarvitse betonin kanssa värkkäillä. Kyseinen oksakoriste on ympäri vuoden etuterassillamme ja talveksi laitan siihen aina helmikoristeiset ulkovalot. On kestävä ja kaunis!

  VastaaPoista
 14. Tosi kaunis joulupuu! Tämmöinen mullakin oli ajatuksissa, mutta oksat jäi hakematta. Tämä joulu mennään siis pienellä pöytäkuusella.

  VastaaPoista
 15. Kaunis! :)
  Vaikuttaa monikäyttöiseltä, joulupuu, keväällä terassille jne. Upea Diy, ei voi muuta sanoa! :)

  VastaaPoista
 16. Kaunis joulupuu tai käy kyllä muutenkin ympäri vuoden :) Hyvää joulun odotusta sinne!!!

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...