tiistai 29. joulukuuta 2015

DIY - Talosängynpääty kerrossänkyyn


Pitkään haaveilemani sänky on valmis! Muistatteko kun aloitin poikien kerrossänkyprojektin ja kirjoitin sängyn tuunaamisesta, vai mitä sanaa nyt käytinkään. Nyt se tuunaus on tehty ja pojilla on `kerrossänkytalo`. Päädyin tekemään sängyn päähän kevyen talorakennelman ikkunoilla ja katolla, jotta rakennelmasta ei tulisi liian massiivinen. Nyt molemmilla pojilla on omat ikkunat ja ylemmässä sängyssä oma katos. Ja voin kertoa, että pojat tykkää!


Meidän piti alunperin tehdä koko kerrossänky alusta loppuun itse, mutta sainkin oman vanhan sängyn lapsuudenkodistani, joten vältyimme sen tekemiseltä. Sänky sai uuden maalikerroksen ja ilme muuttui täysin. Projekti jäi kuitenkin kesken, odottamaan parempaa aikaa. Ja nyt projektin jatkaminen tuli ajankohtaiseksi.Talopäädyn kokoaminen käy nopeasti, mutta sitä ennen pitää tehdä hyvät pohjatyöt.

Materiaalit ja työvälineet:

Tarvittaessa pakkelia
3x40mm uppokantaruuveja n. 30kpl


Tarvittavien vanerilevyjen leikkaamiseen tarvitsee tarkat mitat, jotka kannattaa tarkistaa ennen leikkausta oman sängyn mukaan. Laitan nyt tähän meidän sänkyyn tulleiden vanerilevyjen mitat. Mitat ovat suhteutettu olemassa olevan sängyn ja huonekorkeuden mukaan.

Taustalevy:
Leveys 86,7cm, korkeus päätykolmioon saakka 160cm.
Päätykolmio on leikattu 90 kulmaan. 
Kokonaiskorkeus katon kanssa n. 207cm.

Sivulevyt:
Leveys 55cm, korkeus 160cm.
Ikkunat: korkeus 25cm, leveys 30cm.
Alemman ikkunan alalaita 55cm maasta mitattuna (levyn alalaidasta).
Ylemmän ikkunan alalaita 125cm maasta mitattuna (levyn alalaidasta).

Kattopalaset:
Mitattu kattokolmion mukaan.
Leveys 55cm, korkeus n. 61-62cm
Levyn alareuna on viistotettu 45asteen kulmaan ja yläosasta toinen levy on 1cm (levyn leveyden) verran toista pidempi, jotta yläosan kiinnittäminen onnistuu helpommin.


Vaneria ei välttämättä tarvitse maalata, koska vaneri on itsessään kauniin värinen. Silloin materiaaliksi kannattaa valita tasaista vaneria, joka ei kaipaa pinnan hiomista. Tiesin jo ennen projektin aloittamista maalavani levyt valkoiseksi, koska sänky on valkoinen. Tästä syystä ostin edullisempaa vaneria (n. 1cm paksuista), joka vaati hieman enemmän esikäsittelyä. Näin säästin huomattavasti hinnassa ja sain silti haluamani näköisen lopputuloksen. Projektissa olisi voinut käyttää myös liimapuulevyä.Työvaiheet:

1. Leikkaa levyt tarkoilla mitoilla
2. Pohjamaalaa levyt
3. Tarvittaessa paklaa oksan reiät tai kolot ja hio vanerilevyt kauttaaltaan
4. Maalaa levyt valkoiseksi
5. Kiinnitä levyt paikoilleen ruuveilla


Ja nän projekti on valmis! 

Olen lopputulokseen äärettömän tyytyväinen. Juuri haluamani kevyen oloinen rakennelma, mutta samalla myös turvallinen lapsille. Nyt katoksen alla on mukava lekotella kirjaa lukemassa ja selkeästi myös nukkumaan meneminen on helpottunut. Sängystä onkin tullut poikien lempipaikka.

Iso kiitos Pekalle avusta levyjen leikkaamiseen ja kiinnittämiseen. Niitä en olisi saanut yksin tehtyä.


Voin kertoa, että projekti ei vielä tähän päättynyt. Toimiminen K-raudan kuukauden vierasbloggaajana on saanut minuun puhtia ja olen saanut tehtyä suunnitteilla olevia juttuja. Tämäkin projekti on jatkunut askeleen eteenpäin, mutta siitä myöhemmin lisää :)


*Postaus on toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa

55 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä oikein veikeä ja upea :)

  VastaaPoista
 2. Voi, siitä tuli upea! Minäkin aikanaan suunnittelin lapsille talomaista kerrossänkyä, mutta se jäi sitten ostamatta / toteuttamatta. Tämä on kyllä ihan tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään <3 Talomaisia kerrossänkyjä on näkynyt enemmän jenkkisivuilla, mutta valmiisiin en ole juuri törmännyt. Oon kyllä niin tyytyväinen, että päätin tämän projektin toteuttaa, vaikka vanhojen sänkyjen entisöiminen kestikin kauan...

   Poista
 3. Upee! Mahtava! Hiano! Uskon että pojat on haltioissaan :) Tää antoi potkua myös meidän tulevalle mökkikerrossänkyprojektille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, mitä sanoja (häkeltynyt) <3 Mahtavaa kuulla, että tästä sait innostusta myös omaan projektiin. Tahdon kyllä niin nähdä kuvat sitten sun projektista kun se valmistuu :)

   Poista
 4. Upea sänky ja hienosti toteutettu! <3 Ei ihme, että pojat viihtyvät uudessa talosängyssään!

  Mukavia vuoden viimeisiä päiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3 Pojat kyllä viihtyvät ja esittelevät sitä ylpeänä kavereillekin :)

   Poista
  2. Niin ja mukavaa vuoden viimeistä päivää!

   Poista
 5. Kyllä tuli niin upea talosänky.
  Ja aivan taatusti pojat tykkäät, samoin äiti. =D
  Minullekin kyllä maittais uni tuolla talon katon alla.
  Ihanaa välipäiväviikkoa sinulle. <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirella <3 tuosta tuli kyllä todella kiva! Ja minä tuota taidan myös aika paljon käydä ihailemassa, heh... Sanoinkin miehelle, että minut saattaa joskus löytää tuolta katon alta :)

   Ihana vuoden viimeistä päivää!

   Poista
 6. Onpas todella hieno, olet taitava ja kekseliäs. Omakin poika varmasti innostuisi kovin. Hän ihaili eilen Ikeassa erilaisia parvisänkyjä, kuulemma haluaa sellaisen kun on iso. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Instassa olen törmännyt tätä muistuttaviin päätyihin, mitkä ovat olleet yhdelle sängylle ja pakko oli lähteä toteuttamaan omaa versiota kerrossängylle :) Ihana oli itse tehdä jotain pojille <3 Meilläkin neiti haaveilee parvisängystä, puhuu siitä jatkuvasti, mutta se vie jo vähän enemmän tilaa huoneesta ja neidin huone on myös tosi mini.

   Poista
 7. Onpa hieno! Ja varmasti nukkujien mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits <3 Vaikuttaa olevan tosi mieleinen :)

   Poista
 8. Aivan huikean ihana! <3 Pojat varmasti ovat myös kovin mielissään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pojat kyllä menee mielellään nykyään nukkumaan, vaikka ehkä nyt alkuhuuman jälkeen siellä tykätään myös enemmän loikoille eli uni ei tulekaan niin helposti :D

   Poista
 9. Onpa hyvän näköinen, mahti idea!

  VastaaPoista
 10. Toooooosi ihana <3 Kyllä nyt poitsujen kelpaa:))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos <3 Nyt kun vielä keksis jotain kivaa myös tytölle... ideoita kehittelemään :)

   Poista
 11. Tuli kyllä kiva ja pojat varmaan innoissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Innoissaan kyllä ovat ja yläsängyssä pelataan nykyään meidän lautapelitkin :)

   Poista
 12. Vau miten hieno idea ja toteutus on kyllä todella onnistunut! En yhtään ihmettele,että tuo on poikien lempipaikka!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ulla <3 Pojat kyllä tykkäävät kovasti ja siskokin haluais samanlaisen itselleen, pitää alkaa sitä nyt ideoimaan ;)

   Poista
 13. MegaSuperHieno! :) Kyllä poikien kelpaa :) Nyt hyppäsi heti mieleen tästä oma diy-projekti oman pojan huoneeseen ;) ehkäpä ensi vuonna toteutetaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kiva jos sait tästä inspistä omaankin, laita sitten kuvia jos innostut sellaista tekemään :)

   Poista
 14. Tulipa hieno! Ei oo joka jätkillä tollaista :)

  VastaaPoista
 15. Tulipa kiva sänky, jossa lapsilla on varmasti hyvä nukkua! Ihanaa uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin vähemmän on ollut yöllä liikennettä meidän huoneeseen eli vaikuttaa olevan nyt parempi nukkuakin :) Ihanaa uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 16. Näppäräidea ja voi kuinka nätti on teillä poikien huone! Tuo pöllöpussilakana on kyllä söötti. Mä tykkään pöllöistä sisustuksessa ja muutenkin tuollaisesta graafisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Minäkin tykkään tuosta pöllölakanasta ja myös graavisuudesta sisustuksesta kun sitä on pieniä ripauksia siellä täällä. Poikien huoneen toinen laita pitäisi vielä uudistaa, mutta hiljalleen huone alkaa valmistumaan :)

   Poista
 17. Wau! Mistähän toi pöllöpussilakana on?! Aivan ihana nimittäin sekin! :}

  -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Taru <3 Pöllöpussilakana on sellaisen merkin kuin Ooh noo. Itseasiassa myös ylemmänkin sängyn pussilakana ja tyynyliina on samasta paikasta. Osoite on www.ooh-noo.com. Voin erittäin lämpimästi suositella noita <3

   Poista
 18. Wau! Onpas hieno sänky! Mistä tuo matto on hankittu?

  VastaaPoista
 19. Moikka! Näin tämän päädyn, kun siitä postasit ja ajattelin heti, että tällainen pitää tehdä myös meille 😊 Olisin tiedustellut, kuinka paljon ruuveja jouduit kiinnittämään itse sänkyyn? Hyvää syksyn jatkoa! T. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olen saanut jonkun muunkin kiinnostumaan tästä :) Olisikin kiva nähdä millainen sänky teille tulee. Jos nyt oikein muistan, sivut kiinnitettiin neljälle ruuvilla sänkyyn. Jos tarvit tarkempia kuvia, laita pian mailia. Sängynpääty on nimittäin tällä hetkellä irtonaisena, koska maalasin tänään huonetta enkä jaksanut yksin sänkyä ilman irroitusta yksin liikuttaa (mies reissussa ja vaimo keksii projekteja :D ) Mies saa kiinnittää osat paikoilleen maanataina. Lopuksi vielä paklaan ja maalaan ruuvikohdat piiloon.

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...