maanantai 7. joulukuuta 2015

Teekannun lumoissa / haaste


Olen opetellut viimeisen vuoden aikana juomaan kahvia, mutta oikeasti olen teen lipittäjä. Rakastan erilaisia teemakuja ja uusia makuja tuleekin testattua tuon tuosta. Olen pitkään haaveillut kauniista teekannusta, jonka viitsin tuoda pöytään vieraiden nähtäville. Vedenkeitin kun ei sitä ihan ole. Haavelistalla keikkunut Marimekon Oiva -teekannu olikin erittäin mieleinen tuparilahja miehen vanhemmilta. Miten he tiesikin ostaa juuri tällaisen ;)


Sain haasteen Deko 133 -blogin Kristiinalta, jossa pyydettiin kuvaamaan kauneimpia astioitamme. Tällä hetkellä olen tilanteessa etten juurikaan innostu meidän ruoka-astioista. Osa on toki tosi kivoja, mutta osaan olen jo kyllästynyt. Tyylikin on toki hieman muuttunut. Sopivin tapa itselleni on keräillä kauniisti yhteensopivia astioita, ilman painetta ostaa yhtä ja samaa astiastoa. Meiltä kun löytyy jo Villeroy & Bochin Casa Azul kokonaisuudessaa sekä Koko -sarjan lautasia. Lisäksi se muu sekalainen seurakunta, johon kuvassa näkyvät astiat kuuluvat. Eniten meillä on tällä hetkellä arkikäytössä muumiastiat, erityisesti lapsilla. Niitä on kiva hankkia hiljalleen kuppi kerrallaan ja sitten joskus antaa lapsille matkaan (jos niitä ikinä edes haluavat).

Rakastan astioita, joten tälläkin hetkellä himoitsen useampaakin kippoa ja kuppia. Valkoinen on minulle varma valinta, ehkä ripauksella mustaa. Arabialla ja Marimekolla onkin myynnissä nyt monta ihanaa sarjaa, joiden kohdalla pysähdyn useammankin kerran. Haaveena on myös saada hankittua Kokon ruokalautasia valkoisena, meillä olevien ruskeiden tilalle.

(kuvat napattu kesken kahvihetken, teekannu vain hämää tilannetta ;) )

Olisi ehkä pitänyt lisäksi kuvata Hobstarin -lasit, VB valkoiset teemukit ja parit muut astiat, mutta ne taitavat olla jo aika tuttuja useista kuvistani, joten jätin nyt niiden kuvaamisen ja keskityin tähän ihanaan uutukaiskannuun.Tykkäättekö te astioista? Onko väliä mistä aamukahvin tai teen simaisette? 


Jälleen huomasin tekeväni haasteen hieman omalla tavallani, mutta silti haluan laittaa haasteen eteenpäin Projekti Verkarannan Jutalle  ja Muotopuolen Jutalle <3 Kertokaahan arvon Jutat omat lempiastianne.


7 kommenttia:

 1. Tuo on ihana tuo Oiva-kannu. Minäkin olen haaveillut siitä. Rahapussi ei vain anna nyt periksi, ehkä joskus. Mikavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 2. Itselläkin olisi hankintalistassa uudet syvät lautaset. Haaveena Marimekon lautaset.

  VastaaPoista
 3. Toi teepannu on rakkautta ♥ Minullakin haaveena, mutta haaveeksi saattaa jäädäkin, kun harvoin tulee teetä juotua :) Ei ehkä kannata kaappiin ostaa.

  VastaaPoista
 4. Kaunis teekannu! Olen tuota katsellut kaupassa sillä silmällä, mutta en ole uskaltanut ostaa kun kuulin siitä kritiikkiä... Joku kiva ja kätevä kannu täytyisi löytää juurikin vieraita ajatellen. Oman aamuteen voi kaataa suoraan vedenkeittimestä kuppiin (mutta ei mihin tahansa kuppiin!). :)

  VastaaPoista
 5. Samaa kannua olen ties kuinka monta kertaa kaupassa hypistellyt, mutta aina on nuukuus vienyt voiton :). Josko vaikka raskisin itselleni joululahjaksi ostaa, koska se on oikeasti tosi kiva kaikessa yksinkertaisuudessaan. Valkoisen ja puun yhdistelmä kun on mun ehdoton suosikki, oli mikä tahansa esine kyseessä.

  Perusruoka-astiat meillä on mahdollisimman tylsiä ja välillä tekis mieli tyhjentää kaapit niistä kokonaan ja hommata uudet kivat tilalle. Vaan ongelma on siinä, etten ole vielä keksinyt, mitkä ne kivat olis :). Pentikin Metsikkö viehättää tällä hetkellä ehkä kaikkein eniten.

  VastaaPoista
 6. Ostin samaisen teekannun käytettynä, mutta täysin priimakuntoisena 35e:lla. Aika pienihän se on, mutta ihana! Yleensä tee (jota juon jopa pari litraa päivässä) tulee kaadettua suoraan vedenkeittimestä ISOON teekuppiin. Tällä hetkellä suosikkina Marimekon 4dl:n Räsymattokuosinen sekä iso, musta-valkoinen Taika-muki.

  VastaaPoista
 7. Tuo kannu on niin ihana ja kaunis <3

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...