keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Paremmat yöunet puhtaassa sisäilmassa


Törmäsin tällä viikolla artikkeliin, jossa kerrottiin viirivehkan puhdistavan ilmaa epäpuhtauksista ja ympäristömyrkyistä sekä kosteuttaa sisäilmaa. Jutussa suositeltiin viirivehkaa makuuhuoneeseen tuomaan parempia yöunia puhtaamman ilman myötä. Pakkohan sitä oli heti kokeilla.

En ole millään tavalla kasviasiantuntija, koska yleensä saan kasvin kuin kasvin kuolemaan hyvinkin nopeasti. Nyt olen löytänyt `kaverin`, joka kestää matkassani ja lisäksi vielä tekee tärkeää työtä puhdistaen sisäilmaa. Jopa kuivahtanut ja nuupahtanut kasvi herää eloon pienellä määrällä vettä. Täydellinen.Oma viirivehkani on vielä aika säälittävän pieni, mutta tykkään siitä tuollaisena. Sopii hyvin makuuhuoneen usvaiseen tunnelmaan, ryppyisten lakanoiden seuraksi (joiden kuvaamiseen näytin keskittyvän enemmän kuin itse viirivehkan).


Olen ajatellut käydä ostamassa meille muutaman muunkin kivan viherkasvin. Niin kuin varmaan moni tietää, useat muutkin viherkasvit puhdistavat ilmaa ja epäpuhtauksia. Ei ole siis yhtään huono juttu, että viherkasvit ovat palanneet koteihin ja osaksi sisustusta. Nykyään on paljon edullisiakin vaihtoehtoja tarjolla, joten kasveista ei välttämättä tarvitse pulittaa suuria summia. Ja ehkä hyvä niin, koska meillä ne eivät ole useinkaan kovin pitkäikäisiä... vaikka kuinka yritän niitä hoitaa :)


16 kommenttia:

 1. Anopinkielellä sanotaan olevan samanlainen ominaisuus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taitas ollakin! Loistavaa! Hyvä syy hankkia viherkasveja :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, pitääpä kokeilla itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleoas hyvä, mukava jos tämän vinkkn jakamisesta on hyötyä!

   Poista
 3. Oi. Kiitos tästä! On pitänyt itsekin tutkailla, mikä muu vois olla sellainen sisäilman putsari kuin rönsylilja, jota en enää makkariin halua. Tulee traumoja 80- ja 90-luvulta, kun sellainen meilläkin simpukka-amppelissa rönsyili. Kääk. Ei enää rönsyä, eikä simpukoita kiitos :). Mutta tollanen viirivehka näyttää söpöltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tuo artikkeli tuli eteen juuri sopivaan aikaan. Yritin sitä löyt vielä uudestaan netin syövereistä, mutta juuri sitä en enää onnistunut löytämään. Pari muuta kyllä :)
   Joo nuo simpukka-amppelit on kyllä hyvin mielessä :D niitä tuntui olevan joka kodissa. Vai ei enää rönsyjä ja simpukoita, miten amppelit menee?

   Poista
 4. Tuo on totta, että viherkasvit puhdistavat huoneilmaa. Tämä kasvi kuulostaakin tosi kivalta ja helppohoitoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aika monetkin niistä. Sitä ei vaan aina tule ajatelleeksi ja toiset vielä muita paremmin. Ja onhan se ihan järjelläkin ajateltuna totta ;)
   Viirivehka on kyllä helppohoitoinen ja on kestänyt hyvin minunkin onnettomassa hoidossa :D

   Poista
 5. Totta, viherkasvien paluu sisutukseen ei ole huono asia. Niillä on juurikin tuota puhdistavaa vaikutusta ja kyllä tuo vihreä tuo sisustukseen ihan kivaa ilmettä. Tuo viirivehka olikin hyvä vinkkaus, täytyykin käydä ostamassa. Ja, testata jospa pärjäisi tämän varsinaisen viherpeukalon hoidossa pidempään kuin viikon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaankaan ole yhtään huono asia. Vihreä tuntuu muutenkin tulevan kovala tohinalla sisustukseen, en kyllä yhtään ihmettele miksi. Mukava kuulla, etten ole ainoa pikkuisen "tumpelo" näiden kasvien kanssa :D

   Poista
 6. oih, kaunis viirivehka ja edelliseen postaukseen; kyllä sininen on todellakan takaisin! Ihana blogi ja koti teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, mukava kuulla, että tykkäät! Toivottavasti tulet "kyläilemään" useamminkin :)

   Poista
 7. Ihanaa, että on muitakin joilla nuo viherkasvit ei ihan monia vuosia elä=) Vaikka kuinka yritän niitä hoidella niin ne aina luovuttaa mun suhteen!! Mutta tosiaan,onneksi noita saa jo edullisesti kaupasta, voisikin kotiuttaa meillekin jonkun. Jos se edes kuukauden päivät jaksaisi puhdistella meidän ilmaa!=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo täällä ilmottautuu ainakin yksi sellainen, ei elä vaikka kuinka yrittäisin antaa rakkautta ja hoitaa hyvin. Jossakin vaiheessa kasvi kuin kasvi luovuttaa. Annan niille aina välillä lomaa mummolassa, jossa mummoni loihtii niihin aina uutta ilmettä :)

   Poista
 8. Meillä on anopinkieli ja peikonlehti. Varsinkin tuo anopinkieli tuntuu olevan sellainen että sitä ei saa hengiltä millään. :) Se jos joku on erittäin hyvä tällaiselle "kastelen, kun muistan" -tyypille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa saada vinkkiä mitä muita kasveja voisin kokeilla. Joku joskus sanoi, että Aloe Vera on helppo, sitä ei kuulemma saa hengiltä... kyllä saa :D ja hyvin nopeastikin...

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...