maanantai 28. maaliskuuta 2016

Takka muutoksen alla


Uuden kodin ilme on tällä hetkellä hyvin pölyinen ja sekainen. Remontti kuitenkin etenee omaa tahtiaan ja muutoksiakin on jo havaittavissa. Yleensä tykkään näyttää tällasissa projekteissa pelkkiä valmiita muutoksia, mutta ehkä tämän talon kohdalla on pakko tehdä poikkeuksia. Muuten joudutte odottelemaan turhankin kauan niitä ennen ja jälkeen -kuvia.

Kerroin aikaisemmin keittiöpostauksessa talossa käytetystä männystä, jota oli aivan joka paikassa. Niin ihanaa kuin puu materiaalina onkaan, liika on liikaa. Olemme siis aloittaneet pintojen uusimisen ja puuta on laitettu huolella piiloon tai sitä on vain poistettu.

Ennen kuva takasta (anteeksi epätarkkakuva)
Talon alakerrassa on takkahuone, joka oli hyvin lapin mökkejä muistuttava. Lattia on liuskekiveä, samoin koko takka ja takan vieressä oleva seinä, muut pinnat taas mäntypaneelia. Oli huoneessa myös yksi hirsiseinäelementti, joka sai heti alkuunsa lähtöpassit (hirsi on kaunista, mutta ei tuossa muodossa). Huone oli kaiken kaikkiaan älyttömän pimeä. Kuitenkin huoneesta on potentiaalia vaikka mihin ja tästä syystä otimme sen haasteeksi. Haluamme siitä valoisemman ja viihtyisemmän, joten muutos on välttämätön. Toki jo ihan ulkonäöllisistäkin syistä :)

Lattia tullaan vaihtamaan, koska siihen asennetaan lattialämmitys. Vielä pähkin muutamankin lattiamateriaalin ja sävyn välillä, onneksi vielä on aikaa ennen lopullinen päätöksen tekemistä. Vinkkejä ja ehdotuksia saa vapaasti antaa. Vanha katto on purettu, samoin seinät ja niissä on nyt uudet pinnat odottamassa maalausta. Myös takka on työn alla ja sen suhteen ollaankin edistytty aimoharppaus. 


Pohdimme olisiko aiheellista purkaa koko vanha takka vai mitä sille voisi tehdä. Otimme ammattilaisen talolle arvioimaan takan kuntoa ja kertomaan rehellisen mielipiteensä. Saimmekin heti kuulla sen mitä halusimme. Takan pinta voidaan muurata uudelleen ja näin ilmeestä saadaan moderni. Nyt takka on siinä pisteessä, että se saa rauhassa kuivua ennen pinnan maalausta.

Olemme pyörineet netissä etsimässä takkaan uutta takkasydäntä. Takan pesä on vain sen verran suuri, että takkasydämen löytäminen on tuottanut hankaluuksia. Luultavasti joudumme tilaamaan sen omien mittojen mukaan.

Perjantaina saimme saunan ja kylpyhuoneen lähes purettua. Tänään on tarkoitus mennä purkamaan vielä jäljelle jääneitä osia. Onneksi kohta on isoimmat purkuhommat tehty ja päästään tekemään vain uutta pintaa. Mukavaa ja rentouttavaa toista pääsiäispäivää!


31 kommenttia:

 1. Vautsi kun siellä tapahtuu nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsestä tuntuu että etanan vauhdilla, mut kyllä putkimieskin tossa mainitsi että on remontti edennyt nopeampaa kuin se olis kuvitellut.

   Poista
 2. Teillä tapahtuu niin ripeästi, mahtavaa! Tuo on kyllä niin ihana vaihe, kun muutokset lähtee käyntiin ja alkaa nähdä, millainen kodista muodostuu. Tsemppiä remonttiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa onneksi jo muutoksia tapahtumaan, vaikka ollaan vähän joka paikkaa ehditty jo tekemään. Juuri tällaiset etapit on kivoja, alkaa hahmottumaan se mihin pyritään :) kiitos!!! Tsemppiä juuri kaivataankin!

   Poista
 3. Tsemppiä remppaan :) Takasta tulee kivasti moderni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) takka alkaa kyllä näyttämään jo niin kivalta. Nyt olen jo nuo ympärillä olevat sotkutkin saanut siivottua ;)

   Poista
 4. Vau! Näyttääpä melkoisen suurelta tämä muutos. Jään innolla seuraamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D minustakin muuton jo nyt valtava! Entinen takka ei ollut lainkaan mieleinen ja nyt takka näyttää jo tosi upealta. Ja ulkonäkö tulee vain paranemaan :)

   Poista
 5. Totta, puu materiaalina on kiva, mutta kohtuudella. Takka näyttää nyt kyllä modernimmalta, hyvä tulee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin, kohtuus kaikessa. Takan ilme tulee kyllä muuttumaan radikaalisti, onneksi :)

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Tsemppiä <3

  VastaaPoista
 7. No huh huh, on teillä aikamoinen urakka siellä! Mielenkiintoista seurata miten projekti etenee ja lopputulosta ei malttaisi edes odottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä urakka, onneksi on taitavia osaajia myös tekemässä hommia. Saadaan me kyllä itsekin tehdä ihan kiitettävästi ettei pääse tylsäksi käymään :D

   Poista
 8. Tosi kivalta alkaa takka näyttämään! Meillä vastaava voisi tehdä myös ihmeitä...
  Takkasydän? Takka ei ole varaava?
  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä tuolla uudella ilmeellä takka saa uuden elämän ja päivittyy tähän päivään sopimaan. Voin siis lämpimästi suositella.

   Takka ei siis ole vielö varaava, vaan takkasydämen hankkimalla (luukku kuuluu samaan pakettiin) saa takasta tehtyä varaavan. Näin pystyy paremmin lämmittämään taloa. Suoravedolla asunto vain suunnilleen kylmenee ja puuta kuluu paljon.

   Poista
  2. Ok, kiitokset tiedosta :) Meillä takka siis varaava, joten tuo takkasydän ei sinällään ollut tuttu juttu, piti varmistaa! Kannattaa tosiaan se hankkia, säästää varmasti muita lämmityskuluja.

   Rose

   Poista
 9. Wau!! Näyttää todella hyvältä. Itse ainakin tykkään katsella näitä ennen kuvia, vaikka eivät sisustuksellisesti nyt niin kauniita aina olisikaan :D Niistä pääsee näkemään, kuinka vanhoista ja usein aika rumistakin asunnoista voi saada pienellä tai suurella vaivalla aivan mielettömän upeita niin kuin teillä näyttää ehdottomasti tapahtuvan!

  VastaaPoista
 10. Näyttää jo nyt niin hyvältä :)

  VastaaPoista
 11. Wautsi wau :) Kiva nähdä mitä kaikkea keksitte sinne <3

  VastaaPoista
 12. Oi että, ootte olleet kyllä Super ahkeria!! Ihana seurata teidän remonttia,muutokset on niin valtavia:D

  VastaaPoista
 13. Liuskekivi pintana on todella hieno, jääkö sitä muutoksessa jäljelle (Suomalaisessa Olive green window-blogissa rakennettiin upea liuskekivilattia sisätiloihin, käy tsekkaamassa) Itse tykkäsin myös tuosta alkuperäisestä takasta ja olisin tehnyt muutokset ja modernisoinnit ehkä hieman varovaisemmalla kädellä. Toisaalta rakastan mid century modern- ja 70-luvun arkkitehtuuria ja tässä teidän talossa on juuri niitä aikakausien elementtejä.

  VastaaPoista
 14. Hurjasti teillä on hommaa, mutta varmasti työ palkitsee. Hienon muutoksen on ainakin takka kokenut :)

  VastaaPoista
 15. Wau! Ihan mieletön muutos jo nyt :) En malta odottaa lopputulosta!

  VastaaPoista
 16. Oi, tosi mielenkiinnolla seuraillaan täällä projektia. Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 17. Ihana ♥ Kävoin muuten vastailemassa sulle siihen maalikysymykseen mun blogin puolella :)

  VastaaPoista
 18. Iso muutos kyllä tuli, hienolta näyttää :)Oliko lattiassa kokonaan liuskekivet? Säästöön vaan ja ulös hyötykäyttöön :). Tsemppiä remonttiin!!!

  VastaaPoista
 19. Aivan ihana tulee. Minun täytyykin nyt syventyä postauksiisi, sillä nyt on mennyt ohi tämä uusi koti. Ihanaa remppafiilistä ♥

  VastaaPoista
 20. Wow, siitä tulee upea!
  Valosiaa loppuviikkoa sulle kaunokainen!

  VastaaPoista
 21. Vau, mikä muutos, todella upealta näyttää jo nyt! <3

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...