lauantai 30. huhtikuuta 2016

Makoisampi vappu


Meillä vappu on lähtenyt käyntiin herkuttelulla perheen kesken mökillä. Päätettiin lähteä kotoa mökille, koska olen itse edelleen puolikuntoinen. Tarkoituksena oli remontoida koko vappu, mutta tämän kuntoisena on parempi jättää remontit ensi viikolle ja keskittyä ihan johonkin muuhun.

Ja mihinkä muuhunkaan kuin syömiseen :)
Päätettiin aloittaa aamu perinteisesti näillä helpoilla ja nopeilla letuilla. Makuelämyksen kruunasi tuoreet mansikat (yllättävän hyviä), mansikkahillo ja Marianne-rouhe.Muuten vapun juhlinta on ollut lasten kanssa pelailua, nuotion äärellä makkaran paistoa, tortilloja ja saunomista. Juuri sitä mitä kaipasinkin.
HAUSKAA VAPPUA!perjantai 29. huhtikuuta 2016

Viikonlopun viralliset


En voi kuin sanoa, että olen kyllä saanut ympärilleni huikean määrän hienoja naisia. Bloggaamisen ehdottomasti paras juttu on ollut uusien ystävien saaminen. Samanhenkiset ihmiset ja samat kiinnostuksen kohteet, joten mikä sen parempi. Välillä ihan tällaisten virallisempienkin kuvien kera. Keskiviikkona nimittäin julkaisiin viime lauantain Blogger´s Inspiration Dayn ja Inspiration Blog Awards 2016 gaalaillan viralliset kuvat.Kuvat
Pauli Siuruainen, Logoseinä BIDKuvat:
Henri Juvonen, Logoseinä IBA


Indiedaysin sivuilta löytyy koko päivän viralliset kuvat, sivuille pääset tästä.


keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Tunnelmia viikonlopun blogipäivästä


Terkkuja sängyn pohjalta, jonne jouduin heti viikonlopun reissun jälkeen. Kauhea flunssa iski samantien ja olen ollut petipotilaana siitä lähtien. Blogikin jäänyt tästä syystä vaille huomiota. Ajattelin koota teille kuvia viime viikon lauantaina olleista Bloggers Inspiration Day -tapahtumasta ja illan Blog Awardseista. Tapahtuma on aina perinteisesti joka kevät ja syksy Helsingissä ja olimme siellä taas tyttöporukalla. Huomasin kuvanneeni enemmän vain inpiroiviakuvia kuin meitä bloggaajia, mutta onneksi muutama kuva löytyi itseltä ja ystäviltä. Ja nythän noita kuvia tuntuu olevan monessakin blogissa.

Olin reissussa ihanien leidien kanssa, joiden kanssa ei tule kyllä koskaan tylsää. Ihania naisia kaikki! Kiitos siis Tanja, Jaana, Heli, Hanna ja Henna-Riikka matkaseurasta. Vasemmalla minun kanssa Tanja, oikealla Jaana <3


Vihdoin minulla oli mahdollisuus tutustua upeaan Suviin, jonka kanssa tuli tunne kuin olisimme aina tunteneet. Olemme pitkään seuranneet toisiamme, mutta nyt vasta näimme ensimmäistä kertaa livenä. Naurua ja juttua olisi riittänyt pidemmäksi aikaa.Hulluttelua Helin kanssa

Koko viikonloppu oli loistava, sain taas nähdä monia ihania ihmisiä ja tutustua myös uusiin. Tanjan kanssa matkasimme sunnuntaina takaisin minun kotikonnuille ja pääsin näyttämään taloprojektiamme hänellekin... 

Äsken huomasin, että tapahtuman viralliset kuvat ovat saapuneet, joten etteköhän pääse niihinkin pian tutustumaan.


Kiitos kaikille joiden kanssa viikonloppuna nähtiin <3
perjantai 22. huhtikuuta 2016

Black and white -juhlahumua


Viime viikon sunnuntaina meillä vietettiin pojun 6-vee synttäreitä. Odotin hurjaa menoa ja hikipisaroita, koska kyseessä oli joukko 6-8 -vuotiaita poikia. Juhlat onnistuivat erittäin hyvin ja vauhtia oli juuri sopivasti. Lapset tuntuivat nauttivan peruskotisynttäreistä ja tekemistä heille ei juurikaan tarvinnut keksiä. Tein jälleen jo synttärihitiksi tulleet pinjatan, joka oli jälleen juhlien kohokohta. Joten voin suositella sen tekemistä muillekin!
Koristelut olivat pojan toiveesta hyvin mustavalkoiset, ripauksella sinistä. Pystyin samalla hyödyntämään tytön synttäreillä olleita valkoisia ilmapalloja, jotka olivat edelleen kolmen viikon jälkeen hyvässä kunnossa.

Jätin myös kakun leipomisen suosiolla väliin ja kokeilin ensimmäistä kertaa jäätelöbaaria. Hyvin toimi, eikä tarvinnut kovinkaan monta sorttia (kuvista puuttuu laktoosittomat). Jätskin päälle sai sitten heittää makujensa mukaan höysteitä ja hyvää oli. Eikä kukaan ei kaivannut kakkua :)
Näiden juhlahumuisten kuvien myötä toivottelen teille ihanaa viikonloppua <3

Ja ehkä osan kanssa tavataan huomenna Indiedays-päivässä...

tiistai 19. huhtikuuta 2016

Ruusujen voima


Oli aivan pakko tarttua kameraan kun koti on puhdas ja pöydällä keikkuu kauniit anopin ostamat ruusut. Kaiken tämän remontti/arkihässäkän keskellä me ollaan unohdettu ihan kokonaan meidän koti. Sotkua on riittänyt ja voimia siivoamiseen on saanut hakea. Koti on ollut vain paikka missä käydään ja nukutaan.
Miehen vanhemmat tulivat tosiaan auttamaan meitä remontin kanssa sekä helpottamaan meidän arjen pyörittämistä. En voisi olla kiitollisempi! Meidän arki on tällä hetkellä hyvin hektistä. Arki-illat täyttyy lasten harrastuksiin kuskaamisesta ja remppahommista. Olenkin jo aikaisemmin kertonut kuinka mies on joutunut nyt erityisen koville remontin kanssa ja tuntuu etten itse ehdi auttamaan niin paljon kuin haluaisin. Senkin vuoksi appivanhempien tulo on ollut todella tärkeää. Toki heidän lähdön jälkeen sama rulianssi jatkuu edelleen, mutta uskon, että tästä viikosta saadaan lisäpuhtia jaksaa projekti loppuun saakka.

Toivottavasti jaksatte remonttihöpötyksiäni. Voin kertoa etten ole vielä päässyt edes vauhtiin, koska nyt talolla on alkanut todella tapahtumaan. Pakko siis kysyä, haluatteko nähdä enemmän remontin välivaiheista vai vasta lopputuloksista? Mielläni toteutan teitä kiinnostavia postauksia :)Mukavaa päivää <3

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Valkoista pintaa


Kyllä, remontti edistyy hyvää vauhtia. Vihdoin pääsin kameran kanssa heilumaan talolla ja nappasin muutaman kuvan lastenhuoneista. Ihanaa nähdä valkoista pintaa kaiken sen keltaisuuden jälkeen. Yläkerran katto ja seinät ovat saaneet pohjamaalit ja pian maalaillaan lopulliset sävyt seiniin.Onneksi talon ikkunat ovat sen verran hyvässä kunnossa, ettei niitä tarvitse heti olla vaihtamassa. Pientä ehostusta ne toki kaipaa, mutta muuten pärjätään hyvin niillä. Muutaman ikkunan vaihtaminen on ehkä edessä, mutta lähinnä valon lisäämisen vuoksi. Niitä kuitenkin katsellaan vasta myöhemmin (seuraillaan myös budjettia :)).

Miehen vanhemmat ovat tulleet meidän avuksi ja ovat täällä vielä tälläkin viikolla, joten projekti ottaa varmasti taas harppauksen eteenpäin. Tästä on kiva lähteä taas uuteen viikkoon. 


Ihanaa uutta keväistä viikkoa <3


perjantai 15. huhtikuuta 2016

Keittiösuunnitelma


Keittö on kodin sydän ja niin se on meilläkin. Halusimme lähteä suunnittelemaan keittiöstä meidän näköistä ja meille sopivaa. Pitkään pyörittelimme erilaisia vaihtoehtoja ja hiljalleen muodostui kuva täydellisestä keittiöstä juuri meidän kotiimme. 

Mies kokkailee meillä erittäin paljon, joten keittiön on tulee olla toimiva, mutta myös sen näköinen, että se sopii uuteen kotiimme. Saimmekin apua alan ammattilaiselta, joka lähti innolla pohtimaan erilaisia valintoja kanssamme. Lukemattomia sähköposteja ja puheluita, pohdintoja ja muutoksia, mutta niin se vain syntyi - meidän keittiö.Saimme tällä viikolla useampia havainnekuvia tulevasta keittiöstä ja en voisi olla enempää tyytyväinen. Vielä loppumetreillä jouduimme tekemään pieniä muutoksia seinämittojen vuoksi, mutta lopputulos on juuri meille mietitty ja meitä miellyttävä.


Näiden kuvien myötä pääsette tulevan keittiön tunnelmiin. Viimeisiä hiontoja tehtiin vielä näiden kuvien jälkeen ja voin kertoa, että olen niin tyytyväinen. Saamme juuri kaipaamamme avaran ja ison keittiön, jonka ääressä kokkaillessa pystyy hyvin seurustella olohuoneeseen ja tarjota kätevästi aamiaisen lapsille saarekkeen äärelle


Tarkoituksena on tuoda valkoiseen keittiöön pieni ripaus mustaa, tästä syystä halusimme valita mustan lieden ja uunin, mutta myös hanan ja ehkä myös altaan. Pisteenä iin päälle keittiöön on tarkoitus laittaa mustia valaisimia saarekkeen päälle ja myös altaan yläpuolelle seinälle. Valitsimme myös huomaamattoman valkoisen liesituulettimen. Näissä kuvissa näkyykin kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa, joista hieman pelkistetympi tuntuu tällä hetkellä enemmän meidän tyyliseltä.


Keittiön suunnittelu ammattilaisen kanssa, jolla on näkemystä luoda meidän näköinen keittiö on tällaisen projektin tärkein asia. Saimmekin tehtyä saimattomasti töitä ihanan Sisustus Cocon Sannan kanssa, joka suunnitteli meille HTH Keittiöiden kalusteilla meille keittiön. Sain paljon tukea ajatuksilleni, mutta myös vinkit toimivan keittiön toteutukseen. Seinien kaatamisen jälkeen jouduimme toteuttamaan tilaan yhden kantavan pylvään. Lisäksi korkeiden kaappien viereen piti jättää tilaa ilmastointiputkille, jotka pystyttiin kätevästi naamioimaan kaapin taakse. Kaikkien muutosten toteuttaminen sisustusalan ammattilaisen kanssa kävi kätevästi. 

Voin siis lämpimästi suositella ystävääni Sannaa (Sisustus Coco) jos tarvit apua keittiön suunnitelussa tai muussa kodin sisustamisessa. Sanna toimii pääkaupunkiseudulla ja muualla Etelä-Suomessa, mutta auttaa helposti myös meitä muita kauempana asuvia.


En malta odottaa, että näen keittiön asennettuna ja sisustettuna :)// Kaikki kuvat on toteuttanut Sanna / Sisustus Coco


keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Minulle tehty tarjotin


Taas vierähti vähän aikaa viime postauksesta. Viimeiset kuukaudet ovat olleet aikamoista myllytystä ja kiirettä on riittänyt. Täytyy kuitenkin myöntää, että olen kyllä kieltämättä nauttinut tästä kiireestä, koska olen päässyt tekemään sitä mistä nautin. Suunnittelemaan uutta kotiamme. Se mikä harmittaa, on ajanpuute. Olisi ihana saada päiviin muutama tunti lisää aikaa, jotta ehtisin oikeasti miettiä jokaisen valinnan viimeiseen vetoon saakka. Välillä huomaamme olevamme sen verran aikataulusta edellä, että valinnat tulee eteen vähän liian nopeasti. Joka on oikeasti todella hyvä asia, vaikkakin minun sisustussuunnittelu siitä hieman kärsiikin :)


Tällä viikolla pääsen taas raottamaan remontin edistymistä ja tulevia muutoksia. Olen pystynyt paljastamaan talosta vielä vasta pieniä palasia, mutta hiljalleen purkaminen saadaan päätökseen ja pääsen näyttämään mitä muutoksia talolla on tapahtunut. Sen verran esteettisenä haluan blogini pitää, etten näytä kuvia kauheista purkujätekasoista, törkysistä nurkista ja valtavasta kaaoksesta. Tekin varmaan haluatte mielummin nähdä hieman kauniimpia kuvia :)Sain jokin aika sitten ihanalta asiakkaaltani kauniin lahjan. Hän oli tehnyt minulle lahjaksi tarjottimen saarnista. Hän tiesi hyvin ihastukseni kyseiseen puuhun, valkoisen ja vaaleanpuun yhdistelmään sekä kauniiseen kuusikulmaiseen muotoon. Miten joku osaakin tehdä jotain näin kaunista ja vieläpä minulle? Tarjotin on nyt ollut useammassa roolissa, niin pullan pitäjänä kuin kynttilöiden alustana. Uskon meistä tulevan pitkäaikaiset ystävät.


<3


torstai 7. huhtikuuta 2016

Makuuhuoneen värit


Meillä on tällä hetkellä makuuhuoneessa hyvin hempeä tunnelma. Ainakaan vielä mies ei ole valittanut, vaan antanut minun hempeillä rauhassa. Totuus taitaa olla jopa se, ettei se ole edes huomannut minun sisusteluja.

Vaikka rakastan valkoista ja vaaleaa ilmettä, olen alkanut kaipaamaan makuuhuoneeseen syvyyttä, tunnelmaa ja lämpöä. Monessa kodissa onkin viime aikoina maalisudit heiluneet ja itse olen siinä sivussa inspiroitunut. 


Nyt mietinkin tulevan makuuhuoneen värimaailmaa. Tahtoisin repäistä ja maalata seinät petroolin sinisellä. Tulisi varmasti todella hieno huone. Tähän en kuitenkaan ole saanut mieheltä lupaa, vaikka minulla on kuulemma vapaat kädet... (epäilen asiaa). Sinisen väistyttyä, sotasuunnitelmiin on tullut uusi kiinnostava tumma sävy, joka ei ehkä yllätä ketään, nimittäin harmaa. Senkin avulla voisin loihtia makuuhuoneeseen utuisuutta ja kaivattua tunnelmaa. Pelkään vain, että liian tummat seinät imevät kaiken valon. Huoneessa ei tule kuitenkaan olemaan millään tavalla massiiviset ikkunat. Tulenko siis kuitenkin kaipaamaan vaaleaa ja valoisaa ilmettä? No, ikkunoita ainakin ;)Ihan kauheaa tunnustaa, huomenna livistän taas remppahommista ja perheen luota. Nimittäin toiset rakkaat ystäväni saapuvat tänne!!! Muistatteko vielä meidän mammaporukan, jonka kanssa treffailtiin joka viikko Turun seudulla asuessa? Kyllä, juuri tämä samainen ihana naiskööri tapaa jälleen. Tällä kertaa ilman lapsia. Luvassa on varmasti ihana viikonloppu.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Yläkerran suunnitelmia


Nyt täytyy tunnustaa, että kiirettä on pitänyt. Arjen pyörittäminen ja samalla remppaaminen on vienyt aikaa ja myös mehuja meistä. Asiat ovat kuitenkin edenneet  ja suunnitelmat varmistuneet. Itse olen päässyt harmittavan vähän osallistumaan projektiin omien työkiireiden vuoksi, mutta mies on taas touhunnut senkin edestä. Toki ihan vähällä en minäkään ole päässyt. Eilen viimeksi totesin omaavani oman CrossFit-salin, sen verran mukavasti sain treeniä isoja betonimurikoita kannellessa ja puuparruja viskoessa.

Ajattelin nyt hieman avata talon yläkerran muutoksia ja miehen tekemää pohjapiirrustusta. Piirrustus on tällä hetkellä hyvin suuntaa antava, koska siihen ei olla tehty viimeisimpiä muutoksia. Tämä on siis tehty ennen kuin päätimme mitä teemme yläkerran kylmätilalle. Nyt suunnitelmat alkavat olemaan selvät, joten voin pohjapiirrustuksesta kertoa mitä tuleman pitää.


Yläkerran vasen puoli on täysin kylmäätilaa. Tämä tulee kuitenkin muuttuman kun sauna ja pesutilat uusitaan ja niiden edessä oleva kylmä "takkahuone" tehdään lämpimäksi (kuvassa harmaakuvioinen tila). Tilasta puretaan olemassa oleva takka ja tilalle tulee kamina. Myös tähän tilaan tulevat portaat laitetaan umpeen. Tila lämpöeristetään ja lattiaan tulee lämmitys. Luultavasti tila pystytään myös avaamaan olohuoneen puolelle, jolloin olohuoneen koko tulee suurenemaan oleellisesti (piirrustuksessa näkyy ikkunat, joita alkuun suunniteltiin). Kylmätilassa on tällä hetkellä muovipleksistä tehty valoseinä, jonka tilalle tulee iso ikkuna. Viereen tullaan tekemään oviaukko tulevalle terassille.

Aivan talon etureunassa vasemmalla on kylmä varastotila, joka alkuun suunniteltiin yhdeksi makuuhuoneeksi tai olohuoneen osaksi (kuvassa on tehty tämä muutos). Tämä suunnitelma kuitenkin päätettiin jättää toteuttamatta, koska tarvitsemme ihan varastotilaa. Voi olla, että varasto muutetaan joskus lämpimäksi, mutta tällä hetkellä se saa jäädä nykyiselleen.

Keittiön seiniä on jo tässä piirrustuksessa osittain poistettu ja lopullinen ilme tulee olemaan tätäkin avarampi. Keittiösuunnitelma alkaa olemaan nyt valmis ja pian pääsen sitä esittelemään teillekin.

Yläkerran makuuhuoneet ovat lasten valtakuntaa. Jokaiselle lapselle on ensimmäistä kertaa tiedossa oma huone ja voin kertoa, että lapset ovat tästä todella innoissaan. Itse olen enemmän innoissaan noista vaatehuoneista. Miten kätevää kun saa laitettua kaikki vaatteet ja osan leluista sekä peleistä huoneeseen. Ylimääräisiä vaatekaappeja ei tarvitse hankkia. Taaimmaisessa makuuhuoneessa on yksi seinällinen vaatekaappeja, joiden rungot voidaan huoletta jättää paikoilleen ja uusia vain ovet.

Miltä kuulostaa? Paljon edelleen tekemistä, mutta onneksi valmistakin pintaa on alkanut näkymään. Jo seinien levyttäminen ja maalaminen on tuonut taloon valoa ja vaaleutta. Ihanaa!

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Tyttöjen reissu
Takana on upea reissu. Olin neljän ystäväni kanssa Levillä viettämässä tyttöjen viikonloppua ja voin kertoa, että hauskaa oli. Tuli taas naurettua niin paljon, että vatsa on varmaan kipeä koko ensi viikon. Tuollaiset irrottautumiset arjesta ovat kyllä aivan parasta. Yhdessä oloa ja hassuttelua, hyvää ruokaa ja  urheilua. Ja käytiinhän me vähän myös tuiskuttamassakin. Oli kyllä mukavaa!

Sunnuntai menikin talolla remonttipölyjä ja roskia siivoillessa. Puuhaa tuntuu kyllä riittävän...


Ihanaa alkavaa viikkoa!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...