maanantai 9. toukokuuta 2016

Kohti portaikon uutta ilmettä


Uuden kodin ilme on muuttunut hurjasti siitä mistä lähdettiin. Projekti on ollut valtava ja se vain jatkuu. Tällä kertaa ajattelin esitellä työn alla olevan portaikon, jonka toteuttamista ollaan pähkäilty todella moneen kertaan. Lopputulos tulee olemaan todella upea ja myös talon tyylin mukainen. Olemme valinnoissa pyrkineet noudattamaan ajan henkeä, mutta myös modernisoimaan ilmettä. 

Yläkerran kaide haluttiin selkeäksi, mutta suunnitelmia muutettiin useampaan otteeseen, koska alkuperäinen idea olisi estänyt valon pääsemisen portaikkoon. Portaikko oli aikaisemmin hyvin pimeä ja tumma. Muutenkin talon seinät olivat kauttaaltaan mäntypanelin peittämät, joten niistä haluttiin eroon. Tasaiset valkoiset seinät ovat ajattomat ja tyylikkäät, näyttävät myös paljon enemmän meiltä. Nyt näette mistä tilanteesta lähdettiin liikenteeseen. Alkuperäiset kaiteet olivat lapsille jopa hengenvaaralliset. Jokainen meidän lapsista olisi mennyt helposti kaiteista läpi. Portaikko oli kauttaaltaan keskeneräisen näköinen. Rimoja ja kaiteita oli moneen eri suuntaan, joten ilme oli sekava.
Halusimme pitää talossa kuitenkin jotain muistoja aluperäisestä rimotuksesta ja portaikon askelmien sivut rimotettiin 10cm välein. Näin yhdestäkään välistä ei pieni ihminen mene läpi. Nyt portaikon ilme alkaa olemaan sellainen mistä olen haaveillut. Maalaustyöt ovat kuitenkin vielä kesken. Seinä maalataan kokonaan, jolloin vanha vihertävän ruskea seinä on historiaa. Myös portaiden askelmat hiotaan ja maalataan valkoisiksi.Aluperäiset portaiden tukikaiteet alkoivat lattiasta ja jatkuivat yläkerran kattoon saakka. Useimmat tukipuista oli kuitenkin ajan kanssa irronnut, joten ne kaikki uusittiin. Kyllä talo onkin alkanut muuttumaan meidän näköiseksi. Paljon on vielä tekemistä, mutta hiljalleen (tai vauhdilla) mennään kohti valmista kotia. Monta kompromissia olemme joutuneet tekemään, mutta myös moni haave on toteutunut. Tästä on hyvä taas jatkaa eteenpäin.


Mukavaa viikkoa <3


28 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää ja wau, mitä muutosta te siellä aikaan saatte! Työniloa ja remppapinnaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, muutos on kyllä aikamoinen. Odotan jo innolla lopputulosta :)

   Poista
 2. Huh, onpa hurjan näköiset nuo vanhat! Nykykriteereillä eivät kyllä menisi tarkastuksesta läpi, juurikin putoamisvaaran takia. Tai näin ainakin meille sanottiin talos rakentaessa kun mietittiin portaita. Mutta upean muutoksen olette tehneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin!! Ei menis nuo kyllä läpi ja niille oli aivan pakko tehdä jotain. Nyt näyttää jo niin paljon paremmalta ja valoisammalta <3 Kiitos!

   Poista
 3. Oi, näyttää hyvältä! Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Tykkään noista kattoon menevistä rimoista (ylläri, kun meilläkin samaa tyyliä :-D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mn tykkään myös tosi paljon <3 Mun vanhempien taloon on laitettu myös hieman vastaavat ja talo on samaa ikäluokkaa, joten uskalsin suunnitella meillekin samanlaiset :) Teillä on todella upeat portaat <3

   Poista
 5. Voikun on kiva tuo rimoitus! Ja ihan mahtavaa työn jälkeä teiltä! Valtavasti tsemppiä projektin loppuun saattamiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ollaan onneksi saatu apua, ettei ihan kaikkea ole tarvinnut itse tehdä.

   Poista
 6. Haha, mä yleensä aina olen kaiken vanhan säilyttämisen kannalla, mutta en tällä kertaa =D =D Aika villimeno ollutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva kuulla, että ymmärrät miksi tehtiin muutos :) paljon ollaan jouduttu monestakin syystä laittamaan uusiksi. Talossa on monen monta villiä juttua...

   Poista
 7. Wau, mikä muutos :). Mä en malta oottaa nähdä koko taloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En minäkään malta odottaa, että saadaan talo valmiiksi. Ihanaa päästä teillekin näyttämään lopputulosta.

   Poista
 8. Vau, todella mahtava muutos ja kauniit uudet portaat <3 Tsemppiä rempan keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Muutos on kyllä niin meidän mieleen, vielä loppurutistukset niin hyvä tulee!

   Poista
 9. Aikamoinen muutos! Ootte te kyllä taitavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näiden tekemisessä ollaan onneksi saatu apua :)

   Poista
 10. Kääk, tulee ihan remppakuume. Ihana koti teille tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sitä tuntuu olevan liikkeellä! Kiitos :)

   Poista
 11. Wow, melkoinen muutos, pakko sanoa!
  Valoisaa päivää sulle, ihanainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos on kyllä aikamoinen! Koko talo on nyt niin paljon valoisampi, joten valoisa päivä kelpaa minulle hyvin :) Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 12. Hei waude! Siitä tulee hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Muutos on ollut kyllä valtava ja tuntuu hyvältä nähdä jo näin paljon uutta pintaa :)

   Poista
 13. Vau, ihan mahtava muutos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna <3 Ihanaa kohta päästä muuttamaan... tai no.. hetkihän tässä vielä taitaa mennä :D

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...