lauantai 20. elokuuta 2016

Wc -pohdintoja ja kurkistus tilaan ennen remonttia

Hei hei! Täällä taas blogin äärellä. Pikkuisen taas on kiirettä pitänyt ja kirjoittelut jäänyt vähemmälle. Juttuja on liiaksikin asti, mutta kirjoitusaika jäänyt minimiin. Toivottavasti pystyisin pian taas parantamaan tätä menoa. 

Olen pohdiskellut yläkerran wc:n peili ja valaisin valintoja. Haaveissa olisi saada tila pian valmiiksi, koska pimeässä oleskelu alkaa jo hieman tökkimään. Ajattelinkin tällä kertaa avata pohdintoja teillekin ja näyttää samalla mistä tilanteesta lähdimme remonttia tekemään.


Haaveilen By Lassenin kauniista View-peilistä, joka kaikessa yksinkertaisuudessa on todella kaunis. Hintakaan ei ole kovin paha, mutta pienelle budjetille ehkä kuitenkin liikaa. Sen vuoksi päätin hakea muutamia muitakin vaihtoehtoja ja minne muuallekaan sitä suunnistin kuin Ikean sivuille. Sieltä bongasinkin kauniin pyöreän Skogsvåg -peilin, jota saa muutamassa eri värissä. Mustanruskea olisi tilaan helppo valinta, mutta kuvien perusteella ottaisin mielummin pyökkiviiluisen. Livenä en sitä ole vielä kuitenkaan nähnyt. Samalla myös huomasin, että Ikeasta saisi By Lassenia muistuttavan yksinkertaisen "peruspeilin" hieman massiivisemmilla kehyksillä. Toki materiaaleissa on varmasti eroa. Pitääkin päästä pian ihan paikanpäälle hypistelemään vaihtoehtoja ja tehdä sitten vasta lopullinen päätös. Peilin koko ei voi olla kovin iso, nimittäin seinässä oleva sähköpistoke on turhan lähellä peilin paikkaa. 


Haluisin peilin yläpuolelle yksinkertaisen valaisimen, jossa riittää tehoa valaisemaan koko huone. Wc:ssä ei ole montaa neliötä, mutta luulen päätyväni kahteen valaisimeen, jotta valon määrä tulee olemaan riittävä. Suunnittelin valaisimeksi Artemide Tolomeon Farettoa, joka olisi tyylikäs valinta. Näitä voisi mennä peilin yläpuolelle kaksikin. Eilen kuitenkin bongasin Sessakin valikoimasta mustan Coloradon, jota saisi yksi- tai kaksiosaisena. Tämä tyylikäs valaisin voisi toimia tilassa myös todella hyvin. Valaisin ihastuksia tulee vastaan tällä hetkellä hyvinkin paljon, mutta osa niistä menee reilusti yli budjetin, joten jätän ne nyt sen vuoksi huomioimatta.

Sain myös yhdeltä lukijaltani kivan ehdotuksen, jota olen myös jäänyt pohtimaan. Nimittäin Flosin Mini Go Ball, joka antaisin tilaan pehmeän ja tunnelmallisen valaistuksen. En ole nähnyt tätäkään valaisinta livenä, mutta uskoisin, että kahdella pallolla saisi hyvän valaistuksen aikaan.


Alunperin wc on ollut pimeä ja hyvin 70-luvua edustava. Vihreät laatat seinissä ja ruskeat lattiassa. Materiaalit olivat jo hieman aikansa eläneitä, tunkkaisia ja huonokuntoisia, joten kokonaan uudet pinnat olivat ehdottomasti meidän valinta. Pientä vilausta näettekin uusista pinnoista ja kalusteesta postauksen ensimmäisessä kuvassa sekä `Piipahdus toiletissa`-postauksessa.


Mitä mieltä olette? Vai onko teillä vielä jotain kivoja peili ja valaisin ehdotuksia? Otan niitä mielelläni vastaan, koska en ole välttämättä kaikkia vaihtoehtoja ehtinyt huomaamaan. Budjetti on suhteellisen niukka, joten kaikki edulliset, mutta kauniit vaihtoehdot ovat plussaa.


Ihanaa viikonloppua <3


10 kommenttia:

 1. Jälleen kerran - vau, mikä muutos! Todella upeaa työtä ja kauniita ajattomia valintoja. <3 Tosi hyviä nuo itsekin pohtimasi valaisin vaihtoehdot, mikä tahansa sopisi tyylinsä puolesta kauniiseen vessaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3 Meistäkin muuton on onnistunut ja nyt tila on paljon valoisampi kun aikaisemmin. Ikkunaton pieni tumma vessa olisi ollut kyllä hiukan liian ankea meille :) Valaisimia täällä vieläkn pähkin, mutta luulen tehneeni jo päätöksen :)

   Poista
 2. Muutos on kyllä aikamoinen :D. ja ihania suunnitelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos on kyllä aikamoinen ja paljon valoisampi :)

   Poista
 3. Oi voi, sitä aina välillä ihmettelee näitä yhden aikakauden sisustusvalintoja. Mutta on noita ruskeita ja vihreitä laattoja hyvänä pidetty, kaikki kiiltää niin täydellisesti :D
  Siitä on tulossa ihana, ihan millä tahansa noista peili ja valaisinvalinnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamonessa saman aikakauden talossa on juurikin käytetty samoja laattoja ja värimaailmakin menee yksiyhteen. Kuvassa laatat ehkä salamasta johtuen kiilsi kauniisti, mutta kyllä niissä oli jo ajan jättämää jälkeä.

   Kiitos <3 kyllä me ainakin itse ollaan tosi tyytyväisiä.

   Poista
 4. Itse olen niin retro tyyppinen että olisin säilyttänyt nämä laatat ja pytynkin sellaisenaan ja hankkinut vain uudet kalusteet. Mutta siitä tulee nyt kaunis ja teidän makunne mukainen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että monikin olisi säästänyt, mutta nuo ei oikein ollut meidän tyylisiä. Meille tehtiin myös täysi putkiremontti, joten senkin vuoksi seinät piti purkaa. Itsekin ihailen toisten kodeissa värien käyttöä, mutta en osaa niitä kovin katsoa omassa kodissa. Toki rakastan värejä ja niitä mielelläni käytän, mutta hiukan hillitymmin :) Tällä hetkellä meillä on vielä aika valkoista, mutta hiljalleen niitä värejä tulee lisättyä :)

   Poista
 5. Voi juku, miten ihana koti teille tulee! Tuo vessan lattia on superihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) tuo lattia on mielestäni tosi ihana. Tykätään siitä tosi paljon :)

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...