torstai 22. syyskuuta 2016

Kohti lepakkotuolia
Löysin paikalliselta facebook-kirpputorilta hyvä kuntoisen Varaxin lepakkotuolin rungon edulliseen hintaan. Nyt hakusessa on päällinen tuoliin. Haaveena olisi ostaa/ompeluttaa tuoliin nahkainen päällinen. Olen ihastellut useammissa kuvissa nahkaista lepakkotuolia ja nyt olen pienen pienen askeleen lähempänä tämän haaveen toteutumista. Toki jos nahkaisten hinta huitelee liian kaukana meidän budjetista tai sopivaa ei löydy, aion laittaa tuoliin kankaisen päällisen. 

En ole aikaisemmin tutustunut Varaxin runkoihin, joten en tiedä onko tämä vanhaa vai uutta mallia. Myyjäkään ei osannut minua asiassa auttaa. Tuoli on kuitenkin ollut perheellä useamman vuoden, koska entinen päällinen oli rispaantunut rikki. Luin jostain, että uusi malli on hivenen vanhaa pienempi. Mittaamallahan tämä selviäisi, mutta ihan niin pitkälle en ole tässä projektissa ehtinyt. Sen verran kuitenkin ehdin päällisasiaa tutkia, että netistä löytyy lepakkotuolin päällisen tekemiseen hyvä ohje. Eli jos siis ompelemaan ryhdyn, tiedän minkä mukaan sen teen.

Mielelläni kuulen vinkkejä nahkaisen päällisen metsästykseen sekä kuulen lisää vanhan ja uuden rungon eroista.


Leppoisaa loppuviikkoa <3

7 kommenttia:

 1. Oi, ihanan kutkuttava tunne, kun pitkäaikainen haave on askeleen lähempänä toteutumista. <3 Onnea päällisen metsästykseen!

  VastaaPoista
 2. Mie voin antaa vinkkejä... laitetaan faxia ☺

  VastaaPoista
 3. Mä olen salaa haaveillut lepakkotuolista jo jonkin aikaa ja haave sai vettä myllyyn kun näin mustan nahkaisen lepakkotuolin alessa eräässä huonekaluliikkeessä. Ehkä minullakin on joku päivä vielä ihana lepakko. :)

  VastaaPoista
 4. Stockmannilla ainakin näin nahkaisia lepakkoja kesällä, en muista miltä brändiltä olivat. Ehkä sieltä saisi myös pelkkiä päällisi?! Meillä on myös veljeni nuoruuden huoneesta peräisin oleva lepakkotuolin valkoinen runko mummilan varastossa. Jos joskus sitä tarvitaan, mulla sama metsästys edessä. Siihen ollut kangas kun oli sellainen munan keltuaisen värinen :). Joten mielenkiinnolla odottelen ideoitasi.

  VastaaPoista
 5. Lepakkotuoli on niin hieno ja nahkainen päällinen kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 6. Meillä on sekä vanhempia että uudempia Varaxin lepakkotuoleja. Vanhemmissa (ja paremmissa) runko on hitsattu ja uudemmissa rungon saa tarvittaessa vaikka purettua osiin. Päällisen itse ommellessa saa olla saumojen kanssa tarkkana. Paksulla langalla ommellen ja moninkertaiset saumat niin saattaa kestää. Kannattaa myös huomioida uv-suojaus, jos pitää tuolia vaikka terassilla. Parhaimmat päälliset on meillä olleet Varaxin omia, vanhempia puuvillamarkiisipäällisiä, joita voi värjätä tarpeen mukaan, jos vaikka auringossa haalistuu. Uudempiin keinokuituisiin ei väri tartu..

  VastaaPoista
 7. Hyvä löytö, jatkosuunnitelmat kuulostaa hyvältä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...