lauantai 10. syyskuuta 2016

Pieni työpiste


Tarvitsemme kipeästi työtilan, jossa molemmat pääsisivät tekemään omia töitä. Suunnitelmat ovat jo pitkällä, mutta toteuttamista emme ole vielä aloittaneet. Tästä syystä sainkin idean toteuttaa alakerran keskeneräiseen huoneeseen työpisteen, jonka kasaamisessa ei mennyt montaa minuuttia. Halusin jotenkin havainnoillistaa itselleni, mutta myös ehkä teille tulevaa työtilaa, joka tulee sijaitsemaan makuuhuoneemme päädyssä. Tilahan on pitkä ja kapea, jossa on muutamia pieniä ikkunoita. Huone on suhteellisen hämärä, vaikka kuvissa se näyttääkin valoisalta. Tästä syystä valitsimme huoneen sävyksi Tikkurilan Paperin lisäämään valoisuutta ja takaamaan hyvän työskentely valon. 

Huone ei kuitenkaan tule pysymään täysin valkoisena, koska toinen puoli huoneesta tullaan maalaamaan tummemmalla sävyllä, joka tuo taas syvyyttä makuuhuoneen puolelle. Nyt vain toivomme, että tämä yhdistelmä ei tule kuitenkaan viemään valoa työtilan puolelta, jossa pitäisi nähdä hyvin myös pimeään aikaan talvella. Toki valaistuksella saadaan paljon aikaan, mutta onhan luonnonvalo aina keinovaloa parempi vaihtoehto. 


Tarkoituksena on rakentaa pitkä työpöytä huoneen päätyyn ikkunoiden alle. Seinälle tullaan laittamaan useita avohyllyjä mappeja ja kansioita varten. Avohyllyjen alle olisi tarkoitus laittaa umpinaisia kaappeja, jotka kätkevät sisäänsä kaiken ylimääräisen sälä, jota työhuoneesta löytyy aina. Ja mieheni työhön liittyvät materiaalit tarvitsevat enemmän tilaa kuin meillä on ollut aiemmin tarjota. Minun pääty taas tulee olemaan yksinkertaisempi, koska en tarvitse niin paljon säilytystilaa. Toki haaveena on yhdistää omaan osuuteeni käsityönurkkaus, jossa saan huoletta tehdä erilaisia projekteja.


Tämä kuvitteellinen työpiste ei siis ole tällä hetkellä käytössä, koska huoneessa rakennetaan väliseinää. Voisin kuitenkin hyvin nähdä itseni tässä kirjoittamassa, vaikka täytyy myöntää, että tällä hetkellä olen mielummin yläkerran uudella sohvalla tai omalla sängyllä bloggaamassa. Uuden työtilan myötä olemme sopinut siirtyvämme molemmat alakertaan tekemään töitä, jotta olohuone pysyisi siistimpänä työjutuista.

Työpistettä stailatessa halusin kokeilla lattialle pientä sinikuvioista mattoa, jonka ostin muutamalla eurolla facebook-kirpputorilta. Vaikka maton värit ovat haaleat, tykkään sen sinisestä sävystä, jota löytyy muualtakin kotoamme. 


Nyt en enää malttaisi odottaa tilan valmistumista. Ei taida mieskään. Suunnitelmissa onkin ensi viikolla maalata seinät valmiiksi ja asentaa loput katto- ja lattialistat.Pakko muuten kertoa loppuun, että pohdin pitkään haluanko julkaista edellistä postausta, koska en ole itse tyytyväinen takkahuoneen sisustukseen. Mieheni on kuitenkin ollut hyvin sitä mieltä, että se on oikein hyvä. Hän ehdottikin minulle naureskellen otsikoksi `Sisustamisen jarru´ -otsikkoa, joka kertoisi varmaan enemmän miksi tähän ollaan päädytty. Nyt kuitenkin täytyy kiittää teitä. Alkuun ihmettelin miksi juuri kukaan ei kommentoi postausta, kunnes tajusin, että ehkä parempi näin. Sain nyt näytettyä miehellenikin, että tämä määrä lukijoita on lukenut postauksen ja tämä määrä kommentoinut :) Ei tainnut olla sisustus muidenkaan mieleen... Tämä oli siis oikein toimiva keino, kiitos <3

Tulin eilen Helsinkiin ja kävin jo pikaisesti Habitare-messuilla. Tänään on tarkoitus kierrellä koko messut tarkemmin. Ensivaikutelma oli jo todella hyvä, joten mielenkiinnolla lähden katselemaan kokonaistarjontaa.


Mukavaa lauantaita!

16 kommenttia:

 1. Harmi, kun ei ehditä näkemään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta! olisin niin mielelläni nähnyt sinut! ja minin myös. Pitäiskö joku kerta suunnitella tyttöjen reissu meidän neitien kanssa? :)

   Poista
 2. Hirmuisen nätti työposte. Mun piti kans tuollianen tehdä, mutta jäipä tekemättä ja edelleen työskentelen tässä sohvalla, tosi ergonomista! Eihän tuon pisteen nyt niin monimutkainen tarvitsisi olla, vain tuollainen simppeli ja nätti riittäisi. Ehkä otan tästä nyt inspiksen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Tämä työpiste toteutui olemassa olevilla huonekaluilla viidessä minuutissa. Annoin sen nyt olla tuolla, kunnes saan sen isomman kokonaisuuden toteuttua. Kokeile ihmeessä, työpiste vi syntyä yllättävänkin nopeasti ja helposti.

   Poista
 3. Kiva ja todellakin kuvassa valoisan näköinen työpiste! Meillä on miehen kanssa työpisteet eri huoneissa: minulla omassa työhuoneessani (lue: romuvarasto) ja miehellä alakerran 2. olkkarissa (lue: vielä isompi romuvarasto). Lopputulema on, että itse käytän työhuonetta vain, jos tarvitsen pöytäkonetta - samoin isäntä omaansa. Kannettavan kanssa teen omat hommani yläkerran olkkarissa nojatuolissa ja isäntä oman kannettavansa kanssa keittiön pöydän ääressä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvassa huone näyttää kyllä valoistalta. Ehkä tässä osasso huonetta valoa riittääkin, mutta peremmällä se ikävä kyllä vähenee ja vähenee. Valaistukseen pitää kiinnittää erityisesti huomiota. Mulla myös läppäri on helposti sohvalla mun seurana, mutta käsitöitä ym tykkään kyllä tehdä pöydän äärellä ja välillä bloggaushommiakin.

   Poista
 4. Kivat suunnitelmat teillä, työhuoneen suhteen.
  Itse kävin eilen messuilla ja paljon sai taas ideoita. Tosin, meillä suurin aika meni valaistus puolella, mutta ei huono sekään. Hyviä ideoita saatiin matkaan ja taidettiin löytää yksi valaisinkin kotiin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti työhuoneesta tosiaan tulisi kiva. Ainakin suunnitelmat on tehty niin, että tilasta tulisi myös toimiva ja oikeasti siellä pystyisi tekemään töitä. Vielä kun ehdittäisiin kokonaisuus toteuttaa. Sain itsekin paljon ideoita messuilta ja jotenkin rakastuin taas väreihin eli eiköhän niitäkin ala meillä enemmän näkymään

   Poista
 5. Ihana työpiste jo tuolleenkin :) Innolla siis odotan sitä lopullista versiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tykkään itsekin tuosta ihan noinkin, vaikka ei ihan aja asiaansa miehen työpisteenä :) Sormet syyhyyä jo tekemään oikeaa versiota.

   Poista
 6. Kivalta näyttää täällä ja edellisessäkin postauksessa. Itseäni ainakin kiinnostaa enemmän tällaiset arkiset jutut, missä esimerkiksi pitää mennä niillä jutuilla jotka nyt sattuvat olemaan jo olemassa, eikä uusiin ole mahdollisuutta (ainakaan kerralla). Aitous on hyvä juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3 Tosi mukava kuulla, että tuollainen perussisustuskin on mielekäs. Itsekin tykkään sisustaa vanhoilla huonekaluilla, mutta jotenkin nyt ilme takkahuoneessa on pliisu ja kaipaa jotain uutta. Sohvasta olenkin puhunut jo iäisyyden ja nyt kun sellaisen sain yläkertaan, pitää alakertaan hetki odotella :) Aitous on minustakin hyvä juttu <3

   Poista
 7. Kaunis työpiste ja suunnitelmat kuulostaa tosi hyvältä :)Ihana myös tuo matto <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 ihastuin tuohon mattoon ja hinnankaan vuoksi en malttanut jättää ostamatta :)

   Poista
 8. Kiva työpiste, tuo tuoli ja matto on ihanat.
  Oikein hyvää sunnuntai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Aika valkoinen kokonaisuus, mutta ne tuli nyt pikaisesti tähän kokonaisuuteen napattua :D

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...