tiistai 7. helmikuuta 2017

Valmis makuuhuone


Vihdoin meidän makuuhuone on valmis. Projekti on tuntunut kestävän ikuisuuden, koska väsymys iski pahasti kesken remontin. Tauko teki hyvää ja nyt kevät on tuonut selkeästi aivan uutta intoa tehdä talolla kaikkea. Alakerran makuuhuone on saanut kokonaan uuden ilmeen ja sitä ei voikaan enää tunnistaa lainkaan samaksi tilaksi. Osa huoneesta on edelleen kesken, mutta makuuhuoneen osuus on valmis. Ja voi pojat olen onnellinen tästä.Makuuhuoneen muutosprojekti lähti käyntiin jo viime keväänä meidän irroittaessa vanhan taiteilijan/arkkitehdin toimistosta kahdeksan isoa halogeenivalaisinta. Niiden jäljiltä katto piti maalata uudelleen, koska katto oli täynnä tummia jälkiä. Tällä hetkellä katossa ei ole vielä uusia valaisimia, mutta pian nekin asennetaan. Tai ainakin uskon niin.

Huone on 39neliötä ja malliltaan pitkä. Mietimme pitkään mitä huoneen suhteen tekisimme ja päätös tehdä tästä meidän aikuisten tila oli todella hyvä. Rakensimme tilaan väliseinän, joka erottaa tulevan walk-in-closetin makuuhuoneesta. Mies teki rakenteet ja minä vastasin viimeistelystä. Maalasinkin makuuhuoneen kaksi seinää ylijäämämaalilla harmaaksi. Väri taitaa valossa aavistuksen siniseen, mutta on luonnonvalossa todella kauniin sävyinen. Illan tullen tila tulee mukava hämärä tunnelma. Maalisävyä en voi teille sanoa, koska se on kahden eri maalin sekoitus. Otin sävyn suhteen riskin, mutta lopputulos yllätti erittäin positiivisesti.


Makuuhuoneen muut seinät maalattiin paperin sävyllä valkoisiksi, sillä tilassa on erittäin pienet ikkunat, joten valon määrä piti jotenkin saada maksimoitua. En kuitenkaan halunnut tilasta täysin valkoista. 

Makuuhuoneen lattia uusittiin myös remontin aikana. Itseasiassa koko alakerta tehtiin uusiksi lattiapinnoiltaan. Alkujaan tässä tilassa oli ruskeat tiilen malliset laatat, jotka olivat aivan ookoon näköiset, vaikka eivät aivan meitä. Lattia oli myös todella kylmä, koska siitä puuttui lattialämmitys. Lattiaan asennettiin omin pikkukätösin ammattimiehen silmien alla ja ohjeiden mukaan mukavuuslämpö, joka on osoittautunut loistavaksi ratkaisuksi. Pintamateriaaliksi valittiin vaaleanharmaa mikrosementti.Petasin makuuhuoneeseen valkoiset ja harmaat pellavalakanat. Rakastan ruttuisia lakanoita ja rentoa menoa makuuhuoneessa. En siis edelleenkään osaa käyttää päiväpeittoa, enkä sitä toisaalta kaipaakaan. Ruokapöydän ääreltä nipistin yhen tuolin yöpöydäksi siihen saakka kunnes uudet pöydät saapuvat. Taulun taas sain ystäviltäni joululahjaksi.Makuuhuoneen lähtötilanteen ja kuvia remontin etenemisestä näet täältä. Paljon ollaan tultu eteenpäin tuosta ajasta. Näen jo silmissäni koko tilan valmiina, koska täältä puuttuu enää vaatehuoneen kaapinrungot ja työpisteeseen tulevat kalusteet. Niiden hankkimista joudumme varmaan vielä hetken odottelemaan, mutta hiljaa hyvä tulee pätee hyvin tässäkin asiassa.


Oikein ihanaa helmikuuta <3

20 kommenttia:

 1. Oi! Tykkään kovin tunnelmasta mikä teillä makkarissa vallitsee. Varmasti hyviä unia tuolla näkee! <3 Voin kuvitella sen onnenmäärän kun saitte omankin soppinne vihdoin valmiiksi. Ihailen reippauttanne(!) Todella onnistunut. Lattiakin on huikea! Ihanaa viikon jatkoa Laura :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis selkeä ja rauhallinen makuuhuone ja piti käydä kurkkaan minkä näköinen oli ennen eli huima muutos on kyllä.
  Ihana tuo lattia, sopii hyvin tilaan. Rauhallisia unia uudessa makkarissa :) ja pitkä raskas työ palkittee :)

  VastaaPoista
 3. Onpa teillä kaunis makuuhuone! Tuo seinäväri varsinkin upea <3

  VastaaPoista
 4. Oi, onpa levollisen ja rauhaisan näköinen lopputulos! <3

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja rauhallinen makuuhuone teillä!

  VastaaPoista
 6. Näyttää ihanalta Laura! Kyllä on kannattanut puurtaa tämän eteen! Voin kuvitella intensiivisen hämyisen tunnelman, mikä hämärän myötä huoneeseen laskeutuu.

  VastaaPoista
 7. Rauhoittava, kaunis, selkeä ja tunnelmallinen. Aivan upea makkari! Onnittelut projektin etenemisestä. Joskus vain pitää levätä <3

  VastaaPoista
 8. Komppaan Elinaa, tuo seinän väri on ihan nappivalinta!

  VastaaPoista
 9. Wau! Onpa ihana makuuhuone teillä! Todella rauhallinen ja aivan ihana tuo seinän väri!

  VastaaPoista
 10. Niin kaunista ja ihanan värinen makkari teillä! <3 Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana makkari! <3 Maalisävy on oikein onnistunut sekoitus ja todella hulppean kokoinen tuo teidän makkari on! Tsemppiä vielä loppusilauksille makkarin suhteen. :)

  VastaaPoista
 12. Upean sävyn olet löytänyt <3 Ihana tunnelma välittyy ihan kuvista!

  VastaaPoista
 13. Onpa kaunis 💕 Upea sävy!! Mie näen sävyssä vihreääkin, riippuu varmaan valosta. Tosi kiva stailauskin!

  VastaaPoista
 14. Ihanat sävyt ja mikä lattia ♥

  VastaaPoista
 15. No vau!!! Aivan ihana, rakastan jokaista yksityiskohtaa! Väri on niin hyvä, ja tuo lattia <3 Sekä täällä kanssa on yksi ryppyisiä pellavalakanoita rakastava. Loistava muutos!

  VastaaPoista
 16. Niin niin niin upea makuuhuone <3 Ja aivan huikea muutos lähtötilanteeseen verrattuna! En malta odottaa wic:n valmistumista, siitä tulee varmasti ihan liian hieno :)

  VastaaPoista
 17. Aivan ihana makkari. Tuo seinien sävy on todella kaunis <3

  VastaaPoista
 18. Hieno lattia! Millä mikrosementillä teitte ja oliko vaikea toteuttaa itse?

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...