maanantai 17. huhtikuuta 2017

Väriä kiitos!


Me ollaan tänä vuonna vietetty pääsiäistä ihan vain kotosalla. Osaksi töiden merkeissä, osaksi vain lekotellen. Lauantaina saimme enemmänkin vieraita kylään, ensin sukulaisia ja tämän jälkeen vielä isomman poppoon miehen pelikavereita. Minun oli pakko tarttua samalla kameraan ja tallentaa nämä saamamme upean keltaiset tulppaanit, jotka toivat mukavasti pääsiäisen tunnelmaa meille. En ole nimittäin ehtinyt laittamaan meille lainkaan pääsiäistä. Suklaamunat ja muutama pajunoksa ovat toimineet ainoina koristeina, niistäkin toiset ovat kumman nopeasti kadonneet.Olen pyrkinyt viime aikoina lisäämään veden juontia, koska pystyn helposti olemaan pidemmänkin ajan juomatta mitään. Olen nyt päivittäin laittanut ainakin yhden kannullisen vettä pöydälle ja maustanut sitä aina jollain hedelmällä. Tällä kertaa laitoin veden sekaan pilkottuja klementiinejä, joista tuli kivasti makua veteen. Samalla sain pöytää kaipaamaani väriä.


Toivottavasti teillä on ollut myös rentouttava pääsiäinen!

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Uusi hylly olohuoneeseen ja kukkarakkautta


Kaipasin olohuoneeseen jotain kivaa hyllyä, joka rikkoisi vaaleaa ilmettä ja yhdistäisi ruokailutilan mustat tuolit sopimaan kokonaisuuteen. Mies kävi onnekseni yksi päivä Ikeassa mutkan ja toi sieltä tullessaan meille mustan Vittsjö-sarjan hyllyn. Hylly on mielestäni todella kaunis ja sopiikin monenlaiseen käyttöön erinomaisesti. En siis yhtään ihmettele, että moni on ihastunut sarjan tuotteisiin.Viime viikolla kävin piipahtamassa kukkakaupassa ja mukaani lähti yksinkertaisen kaunis kimppu, jossa on eukalyptuksen oksia ja jaloleinikkejä. Tämä kimppu on ilahduttanut meitä jo viikon verran ja sen verran ihastunut olen, että luulen hakevani vastaavanlaisen useamminkin.


Olohuoneen malli on ajoittain tuottanut harmaita hiuksia, koska huonekalujen järjestyksen muuttaminen tuntuu hankalalta. Pitkä tyhjä seinusta kaipasi jotain juttua ja olen kyllä erittäin tyytyväinen Vittsjö -hyllyyn. Tosin kaipaan sen viereen toista samanlaista, jolloin kokonaisuus olisi vieläkin parempi.


Heti näiden kuvien ottamisen jälkeen innostuin laittamaan olohuoneeseen toisen maton, joka sai jäädä tilaan. Pitääkin laittaa siitä pian teille kuvia. Nyt tila alkaa hiljalleen näyttämään enemmän meidän näköiseltä ja valmiimmalta.


Ihanaa viikon jatkoa!

maanantai 27. maaliskuuta 2017

Valokylpy


Taas piipahdetaan makuuhuoneen puolella. Jotenkin vain jaksan ihastella huoneen seinän sävyä ja sitä miten huone vaihtaa väriä valosta riippuen. Tällä hetkellä päivänvaloa riittää jo pitkälle iltaan ja se selkeästi vaikuttaa kokonaisvaltaisesti omaan vointiini. Työpäivän aikana en välttämättä ehdi juurikaan käymään ulkona ja välillä olen ikkunattomissakin tiloissa, joten mikä on mahtavampaa kuin lähteä kotiin päivän päätteeksi nauttimaan auringonpaisteesta ja kaikesta sen tuomasta valosta. Ihan loistavaa!Tämä kevät tuntuu olevan todella kiireinen, koska olen ottanut oman työn lisäksi "pienen" lisätyön, joka on antanut minulle jo nyt erityisen paljon. Koko ajan opin uutta ja pääsen testaamaan omia rajojani. Tämä toki rajoittaa aikaa täältä, mutta enköhän aktivoidu kunnolla taas kunhan saan tämän työpätkän kunnolla pakettiin. Tavoitteet nimittäin on nostettu korkealle ja toivon tämän tuovan minulle paljon uusia työmahdollisuuksia myös jatkossa. 


 

Eiköhän nautita tästä upeasta auringonvalosta kaikin siemauksin!

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Olohuonetta ja juhlintaa
Meillä oli tänään meidän esikoisen ja kuopuksen syntymäpäiväjuhlat. Päivä oli todellakin vauhtia täynnä ja talo oli koko päivän täynnä vieraita. Tällaisen päivän jälkeen tekee mieli käpertyä hetkeksi sohvan nurkkaan huokaisemaan enimmät väsymykset jaloista. Juhlahumussa kuvaaminen jäi vähemmälle ja keskityin oleelliseen eli seurusteluun. Ihan kiva näinkin välillä.

Olohuoneessa ei ole juurikaan tapahtunut muutoksia, vaikka edelleen haaveilen uudesta matosta. Olen huomannut ensimmäistä kertaa vuosiin miettiväni mattoa ruokapöydän alle. Lasten kasvaessa ruokaa ei enää tipu lattialle solkenaan, vaikka välillä tuntuu, että imurilla on jatkuvasti töitä. Voisinko siis laittaa sohvan läheisyyteen ja ruokapöydän alle erilaiset matot? Vai olisiko parempi hankkia samanlaiset matot molempiin paikkoihin? Matot tulisivat kuitenkin olemaan hyvin lähekkäin toisiaan. En ainakaan osaa nähdä nykyisen maton kaveriksi erilaista mattoa. Toki nykyinen on aivan liian pieni ja jotenkin liian tumma kevääksi ja kesäksi. Kaipaan yksinkertaista, ehkä yksiväristä ja reilumman kokoista mattoa.


Mukavaa alkavaa viikkoa!

tiistai 7. maaliskuuta 2017

Kiekko seinälle

Makuuhuoneesta on tullut yksi kotimme lempipaikoista. Voin suoraan sanoa, että rakastan huoneen sävymaailmaa. Seinän väri vaihtelee hyvin paljon eri valossa ja kuvatessa väri vielä muuttaa sävyään. Silti joka kerta totean seinän olen täydellinen. 

Seinälle on ripustettu ystäviltämme joululahjaksi saatu kaunis juliste, joka kaipaa vielä kaveria tai kavereita rinnalleen. Lisäksi kaipasin seinälle kelloa, joten Kiekko oli siihen hommaan täydellinen. Kiekko edustaa hyvin skandinaavista muotoilua, jota yksinkertaisesta vain rakastan. Muutenkin tykkään todella paljon Muoto2 -tuotteista.

Olen nyt pariin kertaan veivannut yöpöytiä ja tällä kertaa kokeilussa oli jälleen meidän ruokapöydän tuoli. Tuolihaaveita minulla tuntuu olevan liuta ja yhtiä kaunokaisia odottelenkin meille saapuvaksi. Ne ei tosin tule makuuhuoneeseen vaan jonnekin aivan muualle.


<3lauantai 4. maaliskuuta 2017

Toivepostaus: Huoneesta huoneeseen osa 1


Sain lukijalta toiveen esitellä meidän taloa läpileikkauksina huoneesta huoneeseen, jotta lukija pääsisi paremmin selville talon pohjaratkaisusta ja huonejärjestyksestä. Päätin toteuttaa toiveen postaussarjana, koska talossamme on useita huoneita ja parin kerroksen verran tilaa. 

Talomme on edelleen remontin alla ja olen taitavasti onnistunut kuvista rajaamaan kaikki keskeneräiset kohdat. Edelleenkään en kovin mielelläni kaikkea täältä näytä, mutta ehkä niitä väkisinkin tulee kuvissa näkymään. Eteisessäkin oleilee tällä hetkellä keltainen sirkkeli ja ulko-ovi huutaa kaikessa surkeudessaan tervetuloa meille.


Ensimmäisessä postaussarjan osiossa piipahdetaan alakerrassa. Alakerrassa on meidän takkahuone, joka sijaitsee eteisen vieressä. Takkahuoneen sisustus on vielä hyvin vaiheessa, mutta siitä on jo tässä ajassa muodostunut meidän leffahuone. Meillä ei nimittäin ole olohuoneessa televisiota. Emme ole sitä enää siellä edes kaivanneetkaan. Ja jos totta puhutaan, meillä ei ole edes televisio näkynyt koko uudessa kodissa asuessa. Kaikki ohjelmat ja elokuvat katsotaan netin kautta.


Eteisen portaikosta pääsee meidän kodin yläkertaan. Eteisen toisella puolella taas sijaitsee meidän makuuhuone. Makuuhuoneen oven karmit huutavat vielä lopullista maalia pintaansa. Ja itse ovikin kaipaa vielä maalausta. Talossa olleet ovet olivat kuitenkin sen verran hyvä kuntoisia täyspuuovia, joten emme halunneet ostaa uusia ovia. Ovien maalausprojekti on tosin minun vastuulla ja jostain syystä tämä osuus on vain venynyt ja venynyt. Meillä elellään siis avoimien ovien päiviä koko talossa, vessaa ja pesuhuonetta lukuunottamatta.  


Tämä lukijaltani tullut toivepostaus on ideana sen verran kiva, että ajattelin laittaa tämän eteenpäin haasteena muillekin bloggaajille. Ideana on kuvata kodistaan läpileikkauksia huoneesta huoneeseen omalla vapaalla tyylillään toteuttaen. Bloggaaja voi halutessaan tehdä yhden tai useamman postauksen aiheesta.


Laitan itse haasteen seuraaville upeille bloggaajille:Myös muut bloggaajat ovat vapaita tarttumaan haasteeseen.

Ihanaa lauantai-iltaa!

tiistai 28. helmikuuta 2017

LaskiainenTänään vietettiin laskiaistiistaita. Pitihän se itsekin käydä ostamassa meille parit pullat. Tänääkään vuonna en uskaltanut alkaa itse kokeilemaan niiden leipomista, koska minua vaivaa edelleen yläasteen aikaiset draumat kivikovista pullista. Lähes kaikkea muuta leivon, mutta pullien suhteen en usko omiin kykyihini. Ehkä olisi jo aika karistaa nuo kuvat mielestä ja vähentää vaan jauhojen määrää. 

Tänä vuonna olemme ehtineet harmillisen vähän laskettelemaan, mutta tarkoituksena on suunnata rinteisiin heti kun on vain mahdollista. Onneksi lapset ovat päässeet laskemaan isovanhempien kanssa, joten heillä on taidot pysynyt yllä ja jopa kehittynyt. Onneksi kuitenkin pulkkamäkeen ja luistelemaan pääsee helpommin.


Toivottavasti kaikilla oli mukavan leppoisa laskiainen!

maanantai 27. helmikuuta 2017

Pojan valtakunta


On aika piipahtaa jälleen meidän vanhemman pojan valtakunnassa, josta olen saanut paljon kyselyitä. Ajattelinkin koota tähän postaukseen yhteen muutamia juttuja, jotka ovat mielestäni onnistunut huoneen remontoinnissa ja sisustamisessa.


Erityisen paljon tykkään huoneen liukuvärjätyistä seinistä, joiden maalaamisessa vierähti useita tunteja. Lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin halusinkin, vaikka otin pienoisen riskin maalien suhteen. Käytin nimittäin tähänkin huoneeseen, kuten myös makuuhuoneeseen, kotoa löytyneitä maalipurkkeja ja niistä aikaansaamiani väriyhdistelmiä. Lisää tästä projektistä voit lukea täältä.


Olemme olleet todella tyytyväisiä huoneen toiminnallisuuteen. Jokaisella tavaralla on oma paikkansa, joten huoneen siivoaminen lapsen näkökulmasta ei ole hankalaa. Tämän saman toteuttaminen tytön huoneessa olisi järkevää ja sitä kohti täytyy pyrkiä. 


Tavaroiden säilyttäminen on todella helppoa sängyn alle sijoitettuihin isoihin vetolaatikoihin, jotka teimme vuosi sitten. Rullat helpottavat laatikoiden käyttöä ja isosta koosta ei ole kuin hyötyä. Uuteen kotiin muuttamisen jälkeen kerrossängyn alasängyn toimiminen varavuoteena/sohvana ei ole ollut yhtään hullumpi juttu. Vetolaatikoista pääset lukemaan enemmän täältä ja ohjeet kerrossängyn toteuttamiseen löydät täältä.

Halusimme pojan uuteen huoneeseen pitkään toivotun pelinurkkauksen, joka tuntuu olevan monen pojan haave. Emme kuitenkaan halunneet siitä millään tavalla huomiota herättävää ja samalla myös heikosti kontrolloitavaa, joten päätimme asentaa seinälle tv-kaapin, joka kätkee sisäänsä tv:n ja PlayStationin sekä pelit ja konsolit. Kaappi onkin toiminut erittäin hyvin käytännössä ja peliaikaa pystytään kontrolloimaan tosi hyvin.

Myös seinällä olevat puolapuut ovat olleet kovassa käytössä ja usein löydän itsenikin niistä roikkumasta tai tekemästä vatsalihasharjoitteita. Lisäksi huoneesta löytyy isot liukaapit vaatteille, lautapeleille ja kirjoille. Ja tietenkään lego-laatikoita sekä työpöytää unohtamatta, jotka ovat myös olleet kovassa käytössä. 


Onko teillä joilla on lapsia, haaveita lastenhuoneen sisustamisen suhteen tai huoneen toiminnallisuuden suhteen? Tytön huone meillä on edelleen aika vaiheessa, joten sinne pitäisi keksiä jotain kivaa. Toki neiti alkaa olla jo "isompi" koululainen, joten hänen tärkeimpiä kriteerejä taitaa tällä hetkellä olla koulupöytä, jonka ääressä voi askarrella sekä vähän jo meikkaillakin.


Helmikuu alkaakin olla lopuillaan ja valon määrä vain lisääntyy. 
Ei voi kuin nauttia!

keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Pinkkiä ja paluu bloggailuun


Vihdoin taas täällä. Pidin tähänastisen blogiurani pisimmän tauon, joka syntyi kuin huomaamattani. Halusin palata pian koneen äärelle, mutta joka päivä tuntui etten tiedä mitä kirjottaisin. Tänään päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kirjoittaa vain jotain päästäkseni yli tästä möykystä joka minulle kasvoi. 

Vuoden alusta olen toiminut yrittäjänä ja tämä on vienyt kaikki mehut mennessään. Toki arkikin on ollut kiireistä, mutta isoin asia on ollut pelko palata takaisin. Miksi? En osaa edes sanoa. Sain paljon ihania viestejä teiltä, joten totesin tämän tunteen olleen turhaa. Ja onhan teitä paljon pyörinyt linjoilla, vaikka en olekaan mitään saanut aikaan. Kiitos!Vihdoin sain aikaiseksi laittaa talviset tyynynpäälliset kaapin perälle ja kaivaa vanhat vaaleanpunaiset esille. Ah, kuinka ehdinkään niitä jo kaivata. Useampana keväänä ja myös kesänä olen todennut hennon vaaleanpunaisen olevan minun juttu. Ja niin se on edelleenkin. Toki kaipaisin jo uusia tyynynpäällisiä, mutta välillä on mukava vain mennä sillä mitä kaapista löytyy ja säästää tälla tavalla. Viime viikonloppu oli ystävätäyteinen. Sainkin yhdeltä ystävältäni tulppaaneja tulijaiseksi ja pakkohan ne oli heti ikuistaa. Juuri täydellinen sävy!


Kuinka siellä voidaan? 
Kiitos vielä kun jaksoitte odottaa <3

tiistai 7. helmikuuta 2017

Valmis makuuhuone


Vihdoin meidän makuuhuone on valmis. Projekti on tuntunut kestävän ikuisuuden, koska väsymys iski pahasti kesken remontin. Tauko teki hyvää ja nyt kevät on tuonut selkeästi aivan uutta intoa tehdä talolla kaikkea. Alakerran makuuhuone on saanut kokonaan uuden ilmeen ja sitä ei voikaan enää tunnistaa lainkaan samaksi tilaksi. Osa huoneesta on edelleen kesken, mutta makuuhuoneen osuus on valmis. Ja voi pojat olen onnellinen tästä.Makuuhuoneen muutosprojekti lähti käyntiin jo viime keväänä meidän irroittaessa vanhan taiteilijan/arkkitehdin toimistosta kahdeksan isoa halogeenivalaisinta. Niiden jäljiltä katto piti maalata uudelleen, koska katto oli täynnä tummia jälkiä. Tällä hetkellä katossa ei ole vielä uusia valaisimia, mutta pian nekin asennetaan. Tai ainakin uskon niin.

Huone on 39neliötä ja malliltaan pitkä. Mietimme pitkään mitä huoneen suhteen tekisimme ja päätös tehdä tästä meidän aikuisten tila oli todella hyvä. Rakensimme tilaan väliseinän, joka erottaa tulevan walk-in-closetin makuuhuoneesta. Mies teki rakenteet ja minä vastasin viimeistelystä. Maalasinkin makuuhuoneen kaksi seinää ylijäämämaalilla harmaaksi. Väri taitaa valossa aavistuksen siniseen, mutta on luonnonvalossa todella kauniin sävyinen. Illan tullen tila tulee mukava hämärä tunnelma. Maalisävyä en voi teille sanoa, koska se on kahden eri maalin sekoitus. Otin sävyn suhteen riskin, mutta lopputulos yllätti erittäin positiivisesti.


Makuuhuoneen muut seinät maalattiin paperin sävyllä valkoisiksi, sillä tilassa on erittäin pienet ikkunat, joten valon määrä piti jotenkin saada maksimoitua. En kuitenkaan halunnut tilasta täysin valkoista. 

Makuuhuoneen lattia uusittiin myös remontin aikana. Itseasiassa koko alakerta tehtiin uusiksi lattiapinnoiltaan. Alkujaan tässä tilassa oli ruskeat tiilen malliset laatat, jotka olivat aivan ookoon näköiset, vaikka eivät aivan meitä. Lattia oli myös todella kylmä, koska siitä puuttui lattialämmitys. Lattiaan asennettiin omin pikkukätösin ammattimiehen silmien alla ja ohjeiden mukaan mukavuuslämpö, joka on osoittautunut loistavaksi ratkaisuksi. Pintamateriaaliksi valittiin vaaleanharmaa mikrosementti.Petasin makuuhuoneeseen valkoiset ja harmaat pellavalakanat. Rakastan ruttuisia lakanoita ja rentoa menoa makuuhuoneessa. En siis edelleenkään osaa käyttää päiväpeittoa, enkä sitä toisaalta kaipaakaan. Ruokapöydän ääreltä nipistin yhen tuolin yöpöydäksi siihen saakka kunnes uudet pöydät saapuvat. Taulun taas sain ystäviltäni joululahjaksi.Makuuhuoneen lähtötilanteen ja kuvia remontin etenemisestä näet täältä. Paljon ollaan tultu eteenpäin tuosta ajasta. Näen jo silmissäni koko tilan valmiina, koska täältä puuttuu enää vaatehuoneen kaapinrungot ja työpisteeseen tulevat kalusteet. Niiden hankkimista joudumme varmaan vielä hetken odottelemaan, mutta hiljaa hyvä tulee pätee hyvin tässäkin asiassa.


Oikein ihanaa helmikuuta <3

perjantai 27. tammikuuta 2017

Oma hetki


Hei pitkästä aikaa! Meillä on ollut netin kanssa nyt pidempään ongelmaa ja nyt sain vihdoin koneen toimimaan yhteistyössä kännykän kanssa. Alkaa näköjään tämäkin kone reistailemaan. Täällä kuitenkin ollaan samaa hektistä arkea menty eteenpäin ja nautittu päivien pitenemisestä. 

Uuden työn myötä olen välillä päässyt nauttimaan lounasta kotona. Päivän valon näkeminen oman katon alla tuntuu erityisen hyvältä, koska talvella lähdetään töihin pimeässä ja palataan töistä pimeässä. Koti on siis aina arkipäivinä pimeä paikka ilman valoja. Ja täytyy myöntää, että tykkään näistä rauhallisista hetkistä yksin. Välillä pitkät aamut yksin ovat aivan parasta. Saa rauhassa istua alas, juoda kupin kahvia ja syödä aamupalaa ilman sitä ainaista juoksua hikihatussa. Toki jos totta puhutaan niin ei tuota rauhallista omaa hetkeä saa ennen kuin aamuisin avustaa muun perheen matkaan. Tätä tämä on, hullua lapsiperhearkea, jonka mukana on ihana velloa, mutta välillä taas pysähtyä nauttimaan ihan itsestä. Aika tärkeää sekin.Oikein ihanaa viikonloppua!

perjantai 20. tammikuuta 2017

Sisustajan kalenteri ja näkymiä saunatuvalta


Vuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin ja olen uudesta vuodesta suoraan sanottuna innoissani. Uudet työkuviot, lisääntyvä valo, tulevat kivat tapahtumat ja kaikki se mitä tältä vuodelta odotan vaikuttavat tähän. Kotona oli viime vuonna kalenterin mentävä aukko, mutta tänä vuonna asia varmistui saatuani ystäväni Millan suunnitteleman upean koivuvaneritaustaisen vuosikalenterin. Magia Graphics suunnittelee persoonallisia ja yksilöityjä julisteitä, mutta valikoimissa on myös näitä kivoja kalentereita ja muita pientuotteita.

Ajattelin ensin laittaa kalenterin pojan huoneeseen, mutta aika nopeasti kävin poimimassa sen omaan käyttööni. Tykkään kalenterin yksinkertaisesta ja tyylikkäästä ilmeestä.


Tajusin jokin aika sitten etten ole näyttänyt blogissa kuvia lainkaan siitä millaisia näkymiä on huoneista toisiin. Viime postauksessa kuvailin uusia kuvakulmia keittiöstä ja siinä näkyi hyvin näkymä keittiöstä viereiseen saunatupaan. Nyt onkin vuorossa näkymä saunatuvan puolelta keittiöön ja siitä aina käytävän päässä olevaan isomman pojan huoneeseen.


Meillä on uudessa kodissa useampikin harmaaksi maalattu huone, joista tämä takoraudalla maalattu on tummin. Olen jotenkin ihastunut harmaan eri sävyihin. Jostain syystä kuvissa seinät näyttävät sinisiltä, mutta todellisuudessa ne ovat tumman harmaat, jotka kylläkin taittavat siniseen. Tykkään sävystä todella paljon. Muutenkin tekisi mieli tarttua enemmänkin maalipensseliin ja sutia harmaata sinne ja tänne, mutta makustelen aikani mikä sopisi mihinkin ja kuinka paljon raaskin heti maalailla juuri maalattuja seiniä.


Saunatuvan nurkassa kyyhöttää syksyllä asennettu ilmastointilaite. Tämä kaipaa vielä jotain kaappia ympärilleen, joten siksi mielelläni rajaan härvelin kuvien ulkopuolelle. Talossa ei ollut aikaisemmin lainkaan ilmastointia, joten koneellinen ilmanvaihto oli meille ehdottomasti yksi tärkeimmistä jutuista remonttia tehdessä. 


Tiedossa on leppoisa viikonloppu kotosalla. Suunniteltiin lasten kanssa ulkoilua, tytön huoneen sisustamista ja parissa tapahtumassa piipahtamista. Tänään löysin itseni yksin kolmen lapsen kanssa jääkiekkopelistä, jota en olisi uskonut töistä lähtiessäni. Lapset ovat todella taitavia yllyttämään...


Leppoisaa viikonloppua!


*Kalenteri saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...