maanantai 1. joulukuuta 2014

1. ★ DIY viirinauha paperista


Tervetuloa Heinässä heiluvassa -blogin joulukalenteriin. Ensimmäinen luukku on nyt avattu ja joulun odotus voi alkaa. Päätin ihan viime metreillä startata kalenterin myös tänä vuonna, mutta ajattelin ottaa tämän kalenterin pitämisen nyt aika rennosti. Luukkuja availlaan päivittäin, mutta älkää hätääntykö jos jokin päivä jää uupumaan, ei se ole niin vakavaa :) Kolme pienen murun kanssa eläessä olen tottunut suunnitelmien muutoksiin ja yllättäviin käänteisiin. Se on meidän elämää ja sitä kautta myös blogini elämää. Kalenteri tulee sisältämään DIY -juttuja, tunnelmointia, arvontoja, jouluista puuhailua, herkkuja, yhteistyöpostauksia ja muuta mukavaa.

Ensimmäisestä luukusta paljastuu kiva askarteluidea lapsille. Lapset halusivat kovasti askarrella ja toivoivat seinilleen jotain kivaa. Lyhyen pähkäilyn jälkeen päätettiin tehdä jouluisia viirinauhoja seinille. Lapset saivat itse miettiä kivoja jouluisia sanontoja ja toteuttaa niistä mieluisimmat. 

Poju olisi halunnut kovasti kirjoittaa joulupukki joulupukki, mutta keksi lopulta kirjoittaa tärkeän toiveen `TOIVOTAAN LUNTA`. Neiti taas halusi jättää tontulle viestin `TERVETULOA IHANA TONTTU`.

Tällä kertaa unohdettiin värit ja tehtiin hyvin pelkistetyt mustavalkoiset viirinauhat (valkoista paperia oli lähimpänä). Leikkasin viirit lapsille valmiiksi ja nuoremmalle tein mallikirjaimet, jonka avulla maalaminen oli helppoa. Viirit kiinnitin nopeasti maalarin teipillä lankaan ja valmiit viirinauhat vielä teipillä seinään. Nopeita ja helppoja toteuttaa, eikä lapset ehdi kyllästyä.


Aamulla oli jännitystä ilmassa, kun lapset avasivat joulukalentereita. Tämä on kyllä juuri sitä miksi joulua niin kovasti odottaa. Omakin joulufiilis on noussut ihan eri asteelle :)


Oikein ihanaa joulukuuta <3


Laura

18 kommenttia:

 1. Ihanaa joulukuun alkua! Aivan hellyyttäviä tekstejä viirinauhoissa! Sitä lunta etenkin toivotaan myös tänne! <3

  VastaaPoista
 2. Hauska idea! Mukavaa joulukuun 1. :-)

  VastaaPoista
 3. Ihana idea ja kiva toteuttaa yhdessö lasten kanssa. :) Kiva kun aloitit kalenterin, täällä seurataan varmasti! <3

  VastaaPoista
 4. Todella kiva idea, täytyypä laittaa työnalle, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 5. Ihana idea :) ja saa niin mieleisen :)
  Mukava kun aloitit kalenterin <3

  Mukavaa alkanutta kuuta <3

  VastaaPoista
 6. Kiva idea ja hauskannäköistä jälkeä! Meillä myös jopa kaksivuotiaana ekat sanat aamulla oli , että "Minulla on ne joulusukat!" Vaikka ajattelin, ettei hän muista tai ymmärrä koko joulukalenterin ideaa vielä. Niin vain oli iskostunut mieleen, että tänään saa viimein ekaan kurkistaa.

  Innolla jään odottamaan luukkujasi, itsekin koitan vähän tihentää postaustahtia. Ideoita ainakin olisi pitkästä aikaa :). Iloista joulukuun ensimmäistä!

  VastaaPoista
 7. Ihana idea ja suloiset viestit ♥ Kiva kun päätit aloittaa kalenterin!

  VastaaPoista
 8. Tosi söpöt kirjoitukset! Lasten kädenjälki.. <3

  VastaaPoista
 9. Ihanat viirit! Joulunodotus lasten kanssa on parasta. :)

  VastaaPoista
 10. Ääää, en kestä kuinka söpöjä tekstejä! Niin ihania ajatuksia pikkuisilta <3 Ja ihana äiti kun jaksaa värkätä ;)

  Ja voi että kiva kun teet joulukalenterin, innolla jään odottamaan luukkujasi... :)

  VastaaPoista
 11. Awww, ihanat <3 <3 <3 Super mama!

  VastaaPoista
 12. Hauskat viirit! Lasten kanssa taatusti joulunodotuskin tuntuu erilaiselta. Minä en sinänsä joulua odota, koska olen töissä, mutta kyllä tämä joulunaika kaikkine "hömpötyksineen" on ihanaa aikaa. Tykkään niin tästä tunnelmasta, jouluvaloista, herkuista jne...

  VastaaPoista
 13. Hienot viirinauhat :), lasten kädenjälki sopii näihin tosi kivasti. Terkkuja heille!

  VastaaPoista
 14. Kiva idea ja nätiltä näyttää pienten makkareissa. :)
  Täälläki ootellaan pysyvää lunta kovasti!

  VastaaPoista
 15. Ihana idea, Laura! Katsoin, että onpas makee fontti ja lasten tekemä - ihana ♥ Jäänkin kuulolle, mitä tulevina päivinä luukkujen takaa paljastuukaan! Ja kiitos hirmuisesti tämän iltaisesta seurasta ja vielä erityisesti kameraopastuksesta! Heti tuli maailmaan vakautta, selkeyttä ja valoa - sellaista sait aikaan :) Mukavaa viikkoa ja joulun tunnelmointia!

  VastaaPoista
 16. Ihkut nauhat ja sanomat niissä! Ja mitä suloisia tyynyjä! Iloa joulukuulle!

  VastaaPoista
 17. Aika ihanat ja taidan toteuttaa neidin kanssa :)
  Ja pakko oli jäädä lukijaksesi, ettei mikään ihana mene vahingossa ohi.
  Tervetuloa vastavierailulle!

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...