torstai 4. joulukuuta 2014

4. ★ Stressitöntä odotusta, onko sellaista?


Joulu on jännää aikaa, lapset odottavat yöllä piipahtavaa tonttua, jouluaattoa sekä tulevia lahjoja. Aikuiset taas toivovat ajan pysähtyvä, stressin ja kiireen katoavan. Joulu on aikaa jolloin saa luvan kanssa nautiskella tunnelmasta kynttilänvalossa glögilasi kädessä. Kuitenkin joulu luo paineita, lahjat tulisi olla ajoissa valmiina, joulukortit matkalla ja kotikin siistinä. Me toivotaaan pystyvämme pitämään joulunaika stressittömänä, vaikka se saattaakin olla vaikeaa. Olen loppujen lopuksi todella kova stressaamaan kaikesta. Miten taltutan stressin? Miten ajoitan kaiken oikein, ettei tulisi kiirettä? Olenko jo myöhässä? Monen monta kysymystä, joihin ei ole varmaan sitä oikeaa vastausta. Pienten lasten äitinä moni asia jää helposti roikkumaan ja asiat tapahtuvat viime hetkellä. Lasten asiat ja perusarjen pyörittäminen menee kaiken edelle. Ehkä siis juurikin tästä hetkestä nauttiminen on avain stressittömyyteen. Antaa asioiden vaan mennä omalla painollaan.

Tänäkin vuonna päätimme mennä siitä mistä aita on matalin ja otimme jälleen lapsista kuvan joulukortiksi. Vielä kun he ovat hetken pieniä, voimme tehdä näin. Tänä vuonna me ei mietitty sen enempää kuvausrekvisiittaa tai muutakaan. Siitä vain lapset sohvalle ja alle 5 minuuttia kuvien räpsimistä. Ei stressiä, ei liikaa paineita, juuri hyvä <3 Ehkä yksi onnistunut kuva, mutta se olkoon se täydellisin kuva.

Kurkin vuoden takaista postausta, muistin tuon hetken kuin se olisi ollut eilinen. Vaikeuksia pitää kaikki kuvassa ja vielä tyytyväisinä. Lopulta kuva oli mitä ihanin, turhaa siis sitäkin stressasin.


Aika kuluu, kaikki helpottuu ja ehkä stressikin vähenee... 


Miten te välttelette joulustressiä?


Laura

12 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja niin totta joka sana. <3 Täällä koitetaan hoitaa pakolliset hommat mahdollisimman ajoissa alta pois, ettei stressiä pääsisi syntymään sinne joulu paikkeille. Kortit on onneksi postitettu ja osa lahjoista hankittu, toki paljon on tekemistäkin vielä, mutta meillä vietetään tämä joulu mummilassa, joten ehkä osa stressistä talttuu jo sillä. :)

  VastaaPoista
 2. Hirmu samanlaisia mietin juuri omassa postauksessani tänään. Joulu tulee, vaikkei niin hössöttäisikään. Tärkeintä on olla läsnä. ♥

  Lämmintä Joulun aikaa teidän perheelle!

  VastaaPoista
 3. Asiat tuppaa järjestyyn vaikkei stressaisikaan. Toki minä olen ihan turha siitä mitään sanoon, mut koitan muuttaa itseäni, että tärkeintä on olla yhdessä läsnä :)
  Ei kaiken tarvi olla täydellistä, vaikka sitä odottaakin.
  Mukavaa joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Tosi mukava postaus. Kauniit rauhallista tunnelmaa viestittävät kuvat ja kiva teksti.

  Itse yritän vältää joulustressiä siten, että pyrin tekemään mahdollisimman monta asiaa jo hyvissä ajoin. Mutta silti tahtoo aattona tulla niin kiire, että kokonaan stressiltä en välty.

  VastaaPoista
 5. Mä kans mietin ehdinkö ollenkaan ottamaan korttikuvaa ja lähettämään niitä. Tosin aiempina vuosina olen vain räpsäissyt jostain jouluisesta tilanteesta (jolloin on tietty hiukset sekaisin eikä nätit vaatteet päällä, mutta fiilis ja ilme on aidoimmillaan). Ajattelin että teen samoin nytkin -jos tulee hyvä tilanne niin otan kuvan ja lähetän, mut jos ei niin en lähetä, kun en ehdi suunnitella enkä stailata.. Kunnes tajusin, että kahta onkin varmaan aika mahdoton saada yhtä aikaa kuvaan! :D saa nähdä, kai ne täytyy yrittää johonkin istuttaa vierekkäin! Ihana tunnelma näissä sinun kuvissasi! <3

  VastaaPoista
 6. Minä olen jäävi puhumaan joulustressistä, koska en ole koskaan sellaista potenut. Olen aina hypännyt valmiiseen jouluun silloin kun sitä on vietetty ja nyt aikuisiällä olen ollut suurimman osan jouluista töissä/yksin. Mutta voin hyvin kuvitella että perheenäideillä on tuhat rautaa tulessa joulun alla ja stressiä pukkaa, jos kaiken pitäisi olla täydellistä. Ehkä parasta olisi tosiaan antaa asioiden mennä omalla painollaan ja nauttia pienistä jutuista sen sijaan, että yrittää saada aikaan jotain täydellistä. Stressittömiä ajatuksia tältä suunnalta sinne!! :)

  VastaaPoista
 7. Kuten AnuElina, minäkään en oikein tunnista koko joulustressi-sanaa. :D Mutta minulla se johtuu ehkä siitä, että nautin kaikestan jouluun liittyvästä tekemisestä - siksi hommat tulee tehtyä jo melko ajoissa ja viemäreidenkin puhdistus tuntuu mukavalta tonttuhommalta. *<|:)

  VastaaPoista
 8. Ei mullakaan sen suurempaa ressiä ole :)). Päivä kerrallaan eikä muuta voi <3 <3

  VastaaPoista
 9. Joulu tulee stressaamattakin, en ole koskaan kokenut joulustressiä, koska keskityn tunnelmointiin, joululaulujen kuunteluun ja nautiskeluun. Joulu tulee siivoamattakin on aina ollut mottoni :) Toivottavasti pääset nauttimaan stressittömästä joulusta <3

  VastaaPoista
 10. Mulla oli välissä pari joulua kun koin stressiä, mutta siksi, että olisin halunnut tehdä joulujuttuja, mutta en "muun elämän" ohella enää ehtinyt/voinut. Nyt tänä jouluna on sen verran löysempää, että olen jopa pitkästä aikaa ehtinyt tehdä lahjojakin itse. Suunnittelen paljon, mutta ne koe sitä stressiksi, päinvastoin. Tänä vuonna vietämme ensimmäistä kertaa joulua omassa kodissa niin senkin vuoksi olen ihan liekeissä. Toivon, ettei tästä koskaan tulekaan stressiä vaan pysyy juuri sellaisena, että ihanaa kun saa tehdä. Joulukorteista nyt vähän kun haluaisin ottaa kivan kuvan, mutta mun ja lapsen yhteistyö ei ole sujunut niinä viikonloppuaamuina kun valon puolesta se olisi otollisinta. ;)

  VastaaPoista
 11. Itse koetan tarpeeksi ajoissa hoitaa kaikki akuutit, jotta lähellä joulua olisi jo aikaa hiukan huokaista. :-) Usein kuitenkin vähän niitä jää osa lähelle joulua, mutta tekee sitten minkä ehtii :-)

  Toivottavasti helpottaa siellä! <3

  VastaaPoista
 12. Tuttu tunne erityisesti ajalta, jolloin lapset olivat pieniä ja itse itseltään vaadin liikaa. Näin jälkiviisaana voin todeta. Kesti aikansa kasvaa omaan joulun valmisteluun ja unohtaa opetettu tapa: " Joulutuleevainjosjokapaikkapuunattujaäitireporankakaikestahässäkästä". Nykyään meidän perheessä mennään fiiliksellä ja leppoisaan hyvään oloon panostaen. Blogista oli hauska lukea viime vuoden valmisteluista ja tosiaan tuntuu kuin se olisi ollut juuri äsken. Jouluperinteet, ne meille tärkeät, luovat peruspilarin kaikkien ilolle. Loistavia joulukuun päiviä sinullekin! tuikku

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...