torstai 23. heinäkuuta 2015

Matkojen ja juhlien pelastajat


Suomen kesä on ollut tänä vuonna vähän heikohko, lähinnä jos miettii aurinkoisten päivien määriä. Moni suuntaa nokkansa kohti lämpimämpiä kohteita tai kiertelevät Suomea säästä huolimatta. Edelleen on siis tiedossa lomailua, erilaisia kinkereitä ja matkoja. Näitä suunnitellessa on kiva varautua myös tuotteilla, joista voi olla oikeasti hyötyä.  Keväällä järjestetyn Inspiration Day -tapahtuman tiimoilta pääsin mukaan Vermanin ja Indiedaysin kanssa toteutettuun yhteistyöhön. Sain paketin, jonka luvattiin olevan juhlien pelastaja. Nyt olen testannut tuotteita pidemmän aikaa ja olen valmis suosittelemaan niitä teillekin.


Maha on matkalla todella usein sekaisin, oudon tuntuinen tai olo on muuten epämukava. Tuttua? Itse en ole laktoosi-intolerantikko, mutta meidän isommilla lapsilla on ollut oireita jo pienestä pitäen. Suomessa tilanne on alkanut hiljalleen helpottumaan, mutta ulkomailla oireet pahenevat. Joten nyt päätettiin vihdoin matkalla kokeilla näitä laktoosin pilkkomiseen tarkoitettuja, monelle tuttuja Lactrase purutabletteja. Täytyy kyllä myöntää, että miksi ihmeessä en ole tajunnut kokeilla näitä aikaisemmin. Jotenkin ajattelin niiden olevan aikuisten juttu, mutta yli 3-vuotiaat voivat huoletta ottaa tabletin. Lapsilla ei ollut mahavaivoja lainkaan ja olo oli kuulemma aivan normaali. Sinne jäi siis epämukavat vatsakivut.


Toinen paketista paljastunut tuote on uutuus Nogasin, jonka olemasta olosta olen vain haaveillut. Tiedättehän kuinka usein maha alkaa pömpöttämään raskaamman aterioinnin jälkeen. Kotioloissa tätä harvoin edes miettii, mutta juhlissa ja myös matkoilla tulee herkuteltua ja tuloksena on turvonnut maha. Tähän kun vielä lisää vartaloa myötäilevän kesämekon, juhlamekosta puhumattakaan, tilanne alkaa olla epämukava. Nyt on keksitty ratkaisu tähänkin, nimittäin tämän purutabletin kun nappaat ennen ruokailua, mahan turvotus, ilmavaivat ja vatsakivut vähenevät. 

Me miehen kanssa kokeiltiin Nogasin purutabletteja useaan otteeseen matkan aikana ja ne tosiaankin toimii. Mies tuntui tyhjentävän purkkia nopeammin kuin minä, koska hän sai päivittäisiin vatsaoireisiin huomattavasti helpotusta. Meillä on edessä vielä kahdet kesähäät ja ajattelin ottaa kätevän kokoisen purkin mukaan juhlalaukkuun, koska tykkään herkutella rauhassa.
Yksi tuote on jo todettu useaan otteeseen hyväksi. Nimittäin Wonderin rakonestolaastarit, joita olen käytänyt usein pidemmillä kävelyreissuilla. Uudet kengät ja usein myös vanhemmat hankaavat ikävästi kantapäistä, joten nämä laastarit on kätevä laittaa jo hyvissä ajoin estämään rakkojen muodostumista. Lyhyesti ja ytimekkäästi, voin vain suositella :)


Onko nämä teille tuttuja? Jos jossain vaiheessa haluat löytää tuotteita, niitä löytyy ihan apteekeista. Muiden bloggaajien postauksia tuotteista löytyy täältä.


Toivottavasti näistä vinkeistä oli teille hyötyä loppukesän juhliin ja tuleville matkoille.8 kommenttia:

 1. Meillä on nuo laastarit olleet kanssa kovassa käytössä ja ovat aivan mainioita. Mulla kulkee nämä laukussa aina mukana. :)
  Kivaa kesäpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans laastareita lähes aina mukana, matkoilla aina. Niin loistavia.
   Ihanaa viikonloppua teidän perheelle <3

   Poista
 2. Laktoosi pillerit on tuttuja koska en pysty muuten tavallisia maitotuotteita syömään. Kaikki pitäisi olla täysin laktoositonta. Nuo on pelastanut monet hetket :) ja nuo toiset olivatkin ihan uusia itselle, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ihan hävettää etten ole tajunnut käyttää noita pillereita aikasemmin. Lapsilla olis ollut helpompaa monessakin tilaisuudessa. No onneksi aina oppii uutta :) Kannattaa kokeilla noita toisiakin, meille ne ainakin toimivat.

   Poista
 3. Laktoosin pilkkojat onkin käytössä, mutta noita toisiakin täytyisi ehdottomasti testata. Helposti vatsa pullahtaa ulos entisestään ja se ei näytä/tunnu mukavalta :) Tosin tähän auttaa sekin, että pysyn gluteenittomalla ja laktoosittomalla, mutta aina sekään ei riitä. Mikä lie vatsa minulla onkaan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! En oikein alkuun uskonut noihin, mutta ainakin itse koin ne tosi hyviksi. Kesän häitä ajatellen kyllä loistavia :) Tosi harmi, että sulla on paljon vatsaoireita. Minulla on tietyissä tilanteissa, mutta enemmän se taitaa olla jännittäjän vatsa :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ihan kiva jakaa tällaisia juttuja mitkä on itse kokenut hyviksi :)

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...