maanantai 29. helmikuuta 2016

Kauniita tanskalaisia koteja

Photo: Frederikke Heiberg

Kyllä, täällä haaveillaan ja surffaillaan netissä etsimässä inspiraatiota. Tällä kertaa pysähdyin näiden kauniiden kotien kohdalla, jotka löysin BoligLiv:n sivuilta. Ihastuin uuden ja vanhan yhdistämiseen ja kauniisiin yksityiskohtiin. Kyllä tanskalaiset vain osaa tämän homman <3 Less is more.

Talokuume vain kasvaa ja ajatukset siintää jo pitkällä. Saa siis nähä miten tässä käy... jännitys tiivistyy.sunnuntai 28. helmikuuta 2016

EUKALYPTYS

Piipahdin eilen pikaisesti kukkakaupassa metsästämässä magnolian oksaa, mutta turhaan. Oksia kyllä löytyi, mutta myyjä kertoi niiden olevan tänä vuonna todella huonoja. Luultavasti nuput eivät tule koskaan aukeamaan. Pettyneenä olin jo lähdössä liikkeestä ulos, kunnes tajusin kysellä magnolian tilalle eukalyptyksen oksia. Nämä kauniit vihreät oksat kuuluvat myös lemppareihini, joten lähdin kukkakaupasta onnellisen ulos kahden oksan kanssa.

Onnessani olen nyt näitä ihastellut olohuoneen lipaston päällä. Ja pitihän niitä sommitella myös tuolla keittiön puolella :)

lauantai 27. helmikuuta 2016

Kauan odotettu: DIY - Betoninen yöpöytä


Olette joutuneet odottamaan aivan liian kauan ohjeita tekemästäni betonisesta yöpöydästä. Olen saanut monen monta pyyntöä kertoa pöydästä ja sen tekemisesta hieman lisää, mutta ohjeiden kirjoittaminen on vain venynyt ja venynyt. Anteeksi! No nyt ovat ohjeet vihdoin täällä. 

Pakko heti tähän väliin kertoa hieman tekemisen taustoja.

Tein pöydän ystäväni avustuksella. Olimme molemmat ensimmäistä kertaa tällaisen projektin kimpussa, saha pysyi juuri ja juuri kädessä, porasta puhumattakaan. Esitin ideani ystävälleni ja illan pimeinä tunteina ryhdyimme hommiin. Ja nyt kaikki pro-tekijät voivat sulkea silmänsä :)


DIY - Betonisen yöpöydän teko-ohjeet:

1. Sahaa laudasta neljä saman mittaista laudan pätkää (n. 42cm). Tee laudan pätkistä tasainen neliö. Sisäosa on betonitason kokoinen.


2. Sahaa esim. vanerista pala, joka on isompi kuin laudoista tehty neliö.


 3. Poraa vanerin pala ruuveilla kiinni laidoista tehtyyn neliöön.4. Laita laatikon sisäreunoille silikonia, jotta laitojen raot peittyvät. Siisti silikoni vielä (kostutetulla) sormella. 


5. Aloita betonin tekeminen. Itse käytin Weberin S30 sementtilaastia. Tekemiseen tarvitset laastin lisäksi ämpärin ja sekoittajan. Pärjäät myös ihan lapiolla tai tikulla, mutta tällöin sekoittaminen on vain raskaampaa ja vie enemmän aikaa.

Kaada sementtilaastia ämpäriin ja lisää sekaan kerrallaan pieniä määriä vettä. Seos saa olla valmiina notkeaa, mutta ei liian vetistä. Mitä rakeisempaa seos on, sitä rakeisemman oloinen on myös valmis taso.


6. Kaada valmista betoniseosta laatikon pohjalle (puolet tason korkeudesta) ja asettele päälle metallinen kehikko / pala verkkoa. Itse käytin vähän turhan iso kokoista verkkoa.


7. Kaada verkon päälle vielä loput betoniseoksesta. Voit jo alussa merkitä laudan reunaan haluamasi tason korkeuden kynällä. Tämä helpottaa betonin kaatamista oikean korkuiseksi. 

8. Lopuksi vielä täristä betoni tasaiseksi seokseski niin, että turhat ilmakuplat nousevat pintaan. Anna betonin kuivua niin, että se on varmasti kuiva ennen irroittamista. Muista suihkuttaa pintaa vedellä koko kuivumisen ajan, jotta vältyt halkeamilta.


Itse teetin metallisen jalan antamieni mittojen mukaan. Mallin piirsin paperille ja hahmottelin siihen millaisesta kokonaisuudesta on kyse. Valmiin jalan maalasin mustaksi spraymaalilla.Tarkoituksena olisi tehdä vielä toinenkin pöytä miehen puolelle. Projektin aloittaminen on vain yllätys yllätys taas venynyt. Harmi ettei ystäväni asu enää lähelläni... :) Haaveissa on toteuttaa vastaavanlainen pöytä myös terassille. Terassin ja olohuoneen pöytiä näkee paljon myös valmiina kaupoissa, mutta minä haluan tehdä pöydän itse. Säästäähän siinä aina paljon rahaa.

Toivottavasti tästä oli teille hyötyä :)


keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Betonirakkautta


Olette varmaan huomannut miten ihastunut olen betonisiin juttuihin. On kyse jakkarasta, pöydästä, tasosta, lattiasta tai valaisimesta. Tykkään! Jotenkin sen rouheus kiehtoo ja se antaa mukavasti kontrastia kodin pehmeille linjoille. 


Meiltähän löytyy useampi betonivalaisin ja yksi niistä on ihana Kube. Tämä valaisin kulkeutuu meille helposti paikasta toiseen luomaan tunnelmaa. Syksyllä tein postauksen Habitare-messuista, siellä yksi ehdottomasti mieleenjäävin osasto oli juuri Kuben. Minulla tuli mieleen kaivaa vanhoja kuvia joissa valaisin seikkailee meidän nykyisessä sekä vanhassa kodissa. 
Pohjimmainen syy betonisten juttujen katsomiselle oli se, että pohdin mihin kaikkeen voisin kyseistä materiaalia tai vastaavaa käyttää (ehkä) tulevaisuuden kodissamme. Vieläkään kyseinen talo ei ole meidän, mutta mielikuvissa remontointi ja sisustaminen on tietenkin jo aloitettu. Haaveissa olisi laittaa mikrosementtiä tai vastaavaa lattiamateriaalia pesutiloihin ja ehkä muuallekin. Paljon olenkin nyt tehnyt google-etsivän työtä, jotta olisin tarpeen mukaan valmis tekemään pikaisia päätöksiä. Mielessäni pyörii myös betoniset seinät, mutta niihen tekeminen vanhempaan asuntoon voisi olla jo isompi haaste.

Voi toki olla, että ettei kyseinen talo koskaan tule olemaan meidän, mutta sitten pitää yrittää löytää uusi kiinnostava kohde. Rakentaminenkin pyörii edelleen mielessä, mutta tällä hetkellä ajatukset ovat kuitenkin enemmän vanhemmissa taloissa. Outoa sinänsä, koska olen jo pitkään haaveillut korkeasta ja avarasta olohuoneesta uudessa talossa.
Taidankin kiikuttaa valaisimen takaisin työpöydälle. Sen verran kivalta se näyttää näissä viime vuoden kuvissa.

<3


sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Vaaleanpunaisia unia ja pieniä paljastuksia


Nyt on koti kyllä laitettu hempeäksi. Makuuhuone täyttyi vaaleanpunaisesta, vaikka ajattelin alkuun olohuoneen hempeyden riittävän. Mutta ei näköjään riittänyt. Vaaleanpunaisen viltin olisin kyllä kaivanut esille muutenkin, mutta nyt huomasin kaivelevani esille myös lisää vaaleanpunaisia tyynyjä.

Vaikka pää pörrää hyvinkin paljon nyt noissa talo jutuissa (kiitos kaikista ihanista viesteista edelliseen postaukseen), en silti pysty olemaan pöyhimättä tyynyjä ja tekemästä kauniita asetelmia. Lisääntyvä valo on saanut minut lisäksi nauttimaan taas paljon enemmän valokuvaamisesta. Talven pimeinä hetkinä oli välillä jo aika tuskainen olo yrittäessä tallentaa jotain järkevää kameralle. 
Kuvista ei aina ehkä huomaa huoneen kokoa. Makuuhuone on kuitenkin hyvin kompakti. Isot ikkunat ja peilikaapit tuovat huoneeseen lisävät tilan tuntua ja valon määrää. Lisäksi huone on reilusti yli kolme metriä korkea. Korkeus ja isot ikkunat ovat juuri ne asiat mihin olen tässä kodissa rakastunut. Rakastan myös takapihan isoa terassia, jonne pääsee olohuoneesta sekä makuuhuoneesta. 


Päätinkin ensimmäistä kertaa näyttää mitä muuta huoneesta löytyy. Työpisteen olettekin jo aiemmin nähneet, mutta aivan koko totuutta en ole näyttänyt. Tiedätte varmaan miten muuttaessa asunnosta toiseen, jokaiselle huonekalulle ei löydy paikkaa. No niin on käynyt makuuhuoneessa olevalle lipastollekin. Lipasto on vähän niin kuin piilossa täällä. Päällä keikkuu telkkari, jota ei ole kertaakaan edes katsottu täällä asuessa. 

Lipasto on aavistuksen liian romanttinen nykyiseen makuuni, mutta en halua luopua hyvältä puisesta lipastosta. Ajattelinkin jossakin vaiheessa "modernisoida" sitä uusilla vetimillä. Työpistekin on nykyään sullottu pieneen tilaan. Ei mitenkään ihanteellinen paikka, mutta tilanpuutteen vuoksi aivan hyvä tuossa.


<3


lauantai 20. helmikuuta 2016

En voi olla enää hiljaa...Voi apuva! Kerroin teille aikaisemmin, että me käytiin katsomassa yhtä taloa. No se oli kyllä aika kiva. Asunto jäi kovasti kummittelemaan ja mies kävi katsomassa sitä uudelleen rakennustarkastajan kanssa, joka osasi sanoa meille talosta paljon ja paljon tarkemmin (ja tuttuna miehenä vieläpä rehellisesti). Talo sai hyvä arviot ja suositukset.

No, nyt me ollaan pohdittu tätä kyseistä taloa ja keskustelut ovat suhteellisen pitkällä. Aika paljon jännittää, vaikka mikään ei ole vielä varmaa. Töitä saataisiin tehdä paljon, mutta ainakin potentiaalia löytyisi saada kodista todella kiva ja meidän näköinen. Olenkin jo ehtinyt sisustaa ja remontoida talon useampaan kertaan, heh!


Kuvat ovat vastaisku vaaleille ja valoisille kuville. Meillä useimmiten herkutellaan ja syödään paremmin viikonloppuiltoina. Laskiaispulla on kaupasta ostettu, mutta ruoka ei. Mies kokkaili todella hyvää tikka masalaa, jota itse innostuin asettelemaan lautaselle vähemmän intialaiseen tyyliin. Ruoka vain maistuu paljon paremmalta kauniisti aseteltuna :DTäällä siis jännäillään talon suhteen... pitäkää peukkuja!


perjantai 19. helmikuuta 2016

Poikien huoneen ilmettä ja valaisin kokeilua


Poikien huoneessa on tapahtunut pienen pieniä muutoksia, joiden avulla huoneeseen saatiin taas uudenlaista ilmettä. Jo pelkkä lakanoiden vaihto toki auttoi asiaa. Pienimmän iso peitto toimii päiväpeittona ja alla on pienempi peitto, jolla pieni mies nukkuu yönsä. Tällä kertaa vuorossa on Hemtexin "avaruus"-pussilakana, jota kääntämällä saa ilmettä nopeasti muutettua. Itse tykkään enemmän tästä mustasta, hillitymmästä puolesta. Ja jos haluaa enemmän väriä, kääntää vain peiton ympäri.


Kattoon päätettiin kokeilla meillä kuvauslainassa olevaa Vilho-kattovalaisinta, joka on Sessakin valikoimaa. Tämän kotimaisen design-valaisimen on suunnitellut Juho Pasila. Tykkään sen muotoilusta ja kangasjohdosta. Mielestäni valaisin sopii huoneeseen todella hyvin. Poikien huone on tosiaan pieni, mutta ei minusta liian pieni. Kerrossängyn kanssa huoneessa on juuri ne tarvittavat toiminnot mitä pojat kaipaavat. Itse olisin jo valmis siirtämään pikkupöydän ja tuolit syrjään ja laittamaan huoneeseen lipaston, mutta pojat ei vielä suostuneet tähän, joten annetaan pöydän olla. Tykkään huoneen yksinkertaisesta värimaailmasta, jota on piristetty pienillä väripilkuilla. Erityisesti tykkään tuosta vanhasta mintunvihreästä tuolista sekä karttapallosta.Tuntuu ihanalta päästä nauttimaan vapaapäivistä viikonlopun merkeissä. Ajatuksena on ottaa päivät rennosti ja ehkä suunnistaa mökille. Ihan ei olla vielä päätetty mitä tehdään, mutta ainakin rentoillaan, se on varma.


Ihanaa viikonloppua!tiistai 16. helmikuuta 2016

Inspiraatiota etsimässä


Kaikki kuvat Bo LKV

Tämä ilta on mennyt inspiratiokuvia selaillessa. Jaksan edelleen ihastella hyvinkin valkoisia koteja, joissa on kuitenkin kodikkuutta lämpimillä sävyillä ja väripilkuilla. Täytyy kyllä ihastella Bo LKV:n taitoa loihtia asunnoista erittäin näyttäviä. Itse asunnot sisustuksineen ovat upeita, mutta myös valokuvat ovat erittäin hienoja. Ainakin itse tietäisin kenen käsiini kotini laittaisin jos asuisin edelleen Turun seudulla.


Näistä myytävistä kohteista saa hyvän käsityksen siitä mitä tarkoitan. Kerrassaan ihania koteja ja kokonaisuuksia!

maanantai 15. helmikuuta 2016

Asetelmia ja haaveilua


Me käytiin viikonloppuna kurkkaamassa yhtä taloa, joka oli tosi kiva. Enempää en siitä nyt sano, mutta arvaatte varmaan miten innostuin taas unelmoimaan ja miettimään kaikenlaista. Olen realisti ja tiedän, että suurimmat haaveeni ovat tällä hetkellä niin kaukana todellisuudesta, joten järki pitää ottaa käteen ja katsoa asioita hieman toisella tavalla. Välillä sitä vain innostuu jostakin vähän liikaakin. Mutta mutta... taloa tosiaan käytiin katsomassa ja haaveilu vain jatkuu :) (olipa tosi selventävää).Asiasta toiseen. Muistatteko vielä minun pienen betonisen DIY-jakkaran?  Jakkara oli puolisen vuotta miehen vanhempien varastossa, koska se unohtui muuttokuormasta. No nyt se on taas täällä! Tykkään edelleen jakkaran yksinkertaisesta ilmeestä ja tuohan sen katseleminen mieleen monta kivaa muistoa ajasta jolloin asuimme meidän omakotitalossa Turun liepeillä. Siitäkin tuntuu olevan jo ikuisuus.Eilen kerroinkin pienoisesta pettymyksestä olohuoneen järjestyksen muuttamisen suhteen... No onneksi aina voi tehdä pieniä muutoksia, kuten kiikutella tavaroita paikasta toiseen ja tehdä uusia asetelmia. Niiden tekemistä rakastan!


Toivottavasti uusi viikko tuo kaikkea mukavaa tullessaan <3


sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Vaaleanpunainen ystävänpäivä


Kyllä nyt on kotiin hiipinyt enemmän ja enemmän hempeän vaaleanpunaista. Ystävänpäivän kunniaksi hain maljakkoon valkoisia ja pinkkejä tulppaaneja, jotka tuovat mukavasti kevään tuntua sisälle. Yritin suostutella miehelle olohuoneen järjestyksen vaihtamista, mutta pelkkä ajatus sai rakkaan karvat pystyyn, joten jätin touhun johonkin toiseen kertaan.

Tarkoituksena on tehdä olohuoneeseen kevyempi pöytä, joka sopisi tilaan paremmin. Tästä puupöydästä en tule koskaan tunnesyistä luopumaan, mutta kaipaan nyt jotain uutta. Onneksi omasta mielestäni kiva idea on ottanut nyt askeleen eteenpäin ja saan ehkä pöydän jossain vaiheessa tehtyä.


Vaikka päivä alkaa olla jo loppumaisillaan, haluan toivottaa teille hyvää oikein ihanaa
ystävänpäivää <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...