torstai 7. huhtikuuta 2016

Makuuhuoneen värit


Meillä on tällä hetkellä makuuhuoneessa hyvin hempeä tunnelma. Ainakaan vielä mies ei ole valittanut, vaan antanut minun hempeillä rauhassa. Totuus taitaa olla jopa se, ettei se ole edes huomannut minun sisusteluja.

Vaikka rakastan valkoista ja vaaleaa ilmettä, olen alkanut kaipaamaan makuuhuoneeseen syvyyttä, tunnelmaa ja lämpöä. Monessa kodissa onkin viime aikoina maalisudit heiluneet ja itse olen siinä sivussa inspiroitunut. 


Nyt mietinkin tulevan makuuhuoneen värimaailmaa. Tahtoisin repäistä ja maalata seinät petroolin sinisellä. Tulisi varmasti todella hieno huone. Tähän en kuitenkaan ole saanut mieheltä lupaa, vaikka minulla on kuulemma vapaat kädet... (epäilen asiaa). Sinisen väistyttyä, sotasuunnitelmiin on tullut uusi kiinnostava tumma sävy, joka ei ehkä yllätä ketään, nimittäin harmaa. Senkin avulla voisin loihtia makuuhuoneeseen utuisuutta ja kaivattua tunnelmaa. Pelkään vain, että liian tummat seinät imevät kaiken valon. Huoneessa ei tule kuitenkaan olemaan millään tavalla massiiviset ikkunat. Tulenko siis kuitenkin kaipaamaan vaaleaa ja valoisaa ilmettä? No, ikkunoita ainakin ;)Ihan kauheaa tunnustaa, huomenna livistän taas remppahommista ja perheen luota. Nimittäin toiset rakkaat ystäväni saapuvat tänne!!! Muistatteko vielä meidän mammaporukan, jonka kanssa treffailtiin joka viikko Turun seudulla asuessa? Kyllä, juuri tämä samainen ihana naiskööri tapaa jälleen. Tällä kertaa ilman lapsia. Luvassa on varmasti ihana viikonloppu.

17 kommenttia:

 1. Petrooli kuulostaa aivan upealta, mutta vaikka itse en siniseen paljolti lämpene, niin tämän kevään hittiväri tummansininen siihen harmaaseen taittuva on kyllä kaunis. Maalisuti vain käteen ja heiluttamaan. Sen saa aina takaisin valkoiseksi jos haluaa =) Tsemppiä pohdintoihin ja ihanaa viikonloppua! Minulla myös tyttöjen viikonloppu edessä <3 HUisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, jäänyt vastaaminen näköjään unohtumaan vaikka nämä olenkin ajallaan lukenut. Ihastuin kovasti petroolin, mutta uskon kyllästyväni siihen nopeasti. Vaikka edelleen se väri pyörii mielessä, en ole saanut mieheltä maalauslupaa. Joten olemme tehneet toisen valinnan värin suhteen :)

   Tuo tyttöjen viikonloppu oli kyllä aivan ihana. Vieläkin sitä muistelee ja odottaa ens kertaa <3

   Poista
 2. Täälläkin on monesti mietitty makkarin maalaamista (yksi maalipurkkikin ostettu yli vuosi sitten...), mutta valkoisina ovat seinät pysyneet. Harmaa houkuttelisi kovasti...
  Ihanaa viikonloppua ystävien kanssa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin pyörii monenlaiset värivaihtoehdot mielessä. Ihastun, mietin ja pohdin ja lopulta se saattaa jäädä tekemättä. Mekin ollaan kallistumassa harmaaseen :)

   Poista
 3. Sanoisin, että makuuhuoneessa syvät ja tummat sävyt pääsevät oikeuksiinsa. Harvemmin makuuhuoneessa oleillaan päivisin, joten en arastelisi tumman värin käyttöä niissä tiloissa. Sitäpaitsi voit kertoa miehelle, että sinisävyisessä makuuhuoneessa nukutaan tutkimusten mukaan parhaimmat ja levollisimmat yöunet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä varmasti totta! yritin kyllä puhua päätä ympäri mutta ei se innostunut :/ yleensä aina saan tehdä valinnat rauhassa itse mutta ehkä tämä mielipide on syytä kuunnella :) :) tummuutta ja syvyyttä kaipaan kyllä. Ja onneksi sain toiseen tilaan sudittua tummaa, siniseen taittavaa väriä :D

   Poista
 4. Kauniilta näyttää :) Sanoisin, että tässä on myös Feng Shuit kohdallaan (kun tuohon oppiin olen viime aikoina hurahtanut :D)....Kun muuttaa uuteen kotiin niin tiedän kokemuksesta, että sitä haluaa vaihtelun vuoksi kokeilla jotain muuta kuin mitä ennen on ollut. Joten tummat seinät, go for it :) Tunnelmaanhan vaikuttaa myös makuuhuoneen toinen iso pinta, eli itse sänky (ja lattia)...et jos petaa sängyn vaaleilla tekstiileillä, niin ne tasapainottavat tummia seiniä, ja yleisilme ei ole niin "raskas" (jos kokee tummat sävyt niin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen osasit sanoa! Olen tykännyt makuuhuoneen valkoisista seinistä, mutta nyt kyllä kaipaan vaihetelua ja aina tuohon samaan voi myöhemmin palata. Uskon sängyn petivaatteiden jatkavan samaa linjaa, joten vastapainoa tummalle kyllä tulee löytymään. En edelleenkään ole mikään sängyn petaaja päiväpeiton avulla, joten sängyn ilme muuttuu usein :)

   Poista
 5. Minäkin kyllä uskaltaisin makuuhuoneen maalata aika tummaksikin, sillä siellä ei erityisesti oleilla. Tummat sävyt eivät pienennä tilaa, vaan lisäävät syvyyttä. Toki valoisuus voi hieman kärsiä, mutta itse en ainakaan makkariin erikoisesti valoisuutta kaipaa. Suosittelisin harmaata, joka taittaa esimerkiksi siniseen (petrooli on kaunis sävy, mutta valitsisin itse hieman harmaamman). Nyt myös vaaleanruskea väri on tuloillaan takaisin (ruotsalaisista lehdistä bongattu) ja mielestäni luonnonläheinen sävy toimii hyvin makuuhuoneessa.
  Googletin muutaman kuvan, joissa mielestäni kaunis sävy seinässä, ehkä olet ne jo nähnytkin:)

  https://www.google.com/search?q=murretun+harmaa+sein%C3%A4&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6n8mwmv_LAhWJA5oKHanpDbsQ_AUIBigB#imgrc=8rpgcryvM7wc2M%3A

  https://www.google.com/search?q=murretun+harmaa+sein%C3%A4&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6n8mwmv_LAhWJA5oKHanpDbsQ_AUIBigB#imgrc=in5K6JyAKzl2LM%3A

  https://www.google.com/search?q=murretun+harmaa+sein%C3%A4&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6n8mwmv_LAhWJA5oKHanpDbsQ_AUIBigB#imgrc=NzESVZ-65U9ekM%3A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! Monts tuttua kuvaa näkyi ja todella kauniita sävyjä. Vaalean ruskeaa/beigeen/mutaan taittavaa minulla onkin jo ollut joten sitä en ehkä nyt laittaisi. Voi toki olla et pian taas ne sävyt alkavat kiehtomaan. Syvyyttä ja tummaa sävyä tullaan varmaan näkemään tilassa. Ongelmana on tosiaan pienet ikkunat, muutenhan tila on iso. Samaan tilaan tulee meidän työhuone joten sekin asettaa tilaan omat haasteensa. Tekisi mieli masta kaikki seinät tummilla sävyillä mutta nyt osa seinistä on käytännöllisistäkin syistä valkoiset.

   Poista
 6. Tumma väri aivan varmasti sopii makkariin<3 Ja ainahan voi maalata uudelleen, jos alkaa kyllästyttää:D

  Ihanaa viikonloppua! Kohta nähdään♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta. Usein jään liian pitkäksi aikaa pohtimaan näitä asioita. Pitäisi vaan tarttua tuumasta toimeen ja jos alkaa kyllästyttämään, maalaa uudelleen.

   Ihanaa juhannusta ❤️

   Poista
 7. Heh, täälläkin pohdituttaa makkarin maalaaminen aika ajoin, mutta valkoiseksi on vielä jäänyt. Meillä ehkä pitäisi maalata enemmän kuin yksi seinä, joten siitä syystä lienee jäänyt toteuttamatta. :)

  Ihanan kuuloinen viikonloppu edessä, mukavaa reissua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samojen pohdintojen äärellä siis. Huomaan itse olevani aika pohtija, vaikka näissä jutuissa ei tarvitsisi edes olla. Olisi ihana maalata tummeksi koko huone, mutta sitten pienet ikkunat ja pimeä talvi saa pohtimaan asiaa uudelleen.

   Oletko jo tehnyt päätöksiä maalamisen suhteen?

   Poista
 8. Ihana on teidän makkarinne nyt, mutta ymmärrän myös kontrastin kaipuun. Ihminen kun pakkaa kaipaamaan vaihtelua. Maali on siitä kiitollinen että sen tummemnakin kokeilun voi aina maalata takaisin vaaleaksi :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan raikas makuuhuone teillä,tykkään.. Mistä kaunis päiväpeitto on?

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...