keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Yläkerran suunnitelmia


Nyt täytyy tunnustaa, että kiirettä on pitänyt. Arjen pyörittäminen ja samalla remppaaminen on vienyt aikaa ja myös mehuja meistä. Asiat ovat kuitenkin edenneet  ja suunnitelmat varmistuneet. Itse olen päässyt harmittavan vähän osallistumaan projektiin omien työkiireiden vuoksi, mutta mies on taas touhunnut senkin edestä. Toki ihan vähällä en minäkään ole päässyt. Eilen viimeksi totesin omaavani oman CrossFit-salin, sen verran mukavasti sain treeniä isoja betonimurikoita kannellessa ja puuparruja viskoessa.

Ajattelin nyt hieman avata talon yläkerran muutoksia ja miehen tekemää pohjapiirrustusta. Piirrustus on tällä hetkellä hyvin suuntaa antava, koska siihen ei olla tehty viimeisimpiä muutoksia. Tämä on siis tehty ennen kuin päätimme mitä teemme yläkerran kylmätilalle. Nyt suunnitelmat alkavat olemaan selvät, joten voin pohjapiirrustuksesta kertoa mitä tuleman pitää.


Yläkerran vasen puoli on täysin kylmäätilaa. Tämä tulee kuitenkin muuttuman kun sauna ja pesutilat uusitaan ja niiden edessä oleva kylmä "takkahuone" tehdään lämpimäksi (kuvassa harmaakuvioinen tila). Tilasta puretaan olemassa oleva takka ja tilalle tulee kamina. Myös tähän tilaan tulevat portaat laitetaan umpeen. Tila lämpöeristetään ja lattiaan tulee lämmitys. Luultavasti tila pystytään myös avaamaan olohuoneen puolelle, jolloin olohuoneen koko tulee suurenemaan oleellisesti (piirrustuksessa näkyy ikkunat, joita alkuun suunniteltiin). Kylmätilassa on tällä hetkellä muovipleksistä tehty valoseinä, jonka tilalle tulee iso ikkuna. Viereen tullaan tekemään oviaukko tulevalle terassille.

Aivan talon etureunassa vasemmalla on kylmä varastotila, joka alkuun suunniteltiin yhdeksi makuuhuoneeksi tai olohuoneen osaksi (kuvassa on tehty tämä muutos). Tämä suunnitelma kuitenkin päätettiin jättää toteuttamatta, koska tarvitsemme ihan varastotilaa. Voi olla, että varasto muutetaan joskus lämpimäksi, mutta tällä hetkellä se saa jäädä nykyiselleen.

Keittiön seiniä on jo tässä piirrustuksessa osittain poistettu ja lopullinen ilme tulee olemaan tätäkin avarampi. Keittiösuunnitelma alkaa olemaan nyt valmis ja pian pääsen sitä esittelemään teillekin.

Yläkerran makuuhuoneet ovat lasten valtakuntaa. Jokaiselle lapselle on ensimmäistä kertaa tiedossa oma huone ja voin kertoa, että lapset ovat tästä todella innoissaan. Itse olen enemmän innoissaan noista vaatehuoneista. Miten kätevää kun saa laitettua kaikki vaatteet ja osan leluista sekä peleistä huoneeseen. Ylimääräisiä vaatekaappeja ei tarvitse hankkia. Taaimmaisessa makuuhuoneessa on yksi seinällinen vaatekaappeja, joiden rungot voidaan huoletta jättää paikoilleen ja uusia vain ovet.

Miltä kuulostaa? Paljon edelleen tekemistä, mutta onneksi valmistakin pintaa on alkanut näkymään. Jo seinien levyttäminen ja maalaminen on tuonut taloon valoa ja vaaleutta. Ihanaa!

16 kommenttia:

 1. No johan siellä ollaan saatu paljon aikaan, ei voi kuin vierestä ihailla teidän tarmoa! Hyvältä näyttää suunnitelmat ja piirustukset! Tsemppiä ja jaksuja pakerrukseen! Lopputulos on varmasti kaiken sen vaivan väärtti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa vaiheessa oli kyllä vauhti päällä remontin suhteen. Paljon on tapahtunut koko remontin aikana, ei enää samaksi taloksi tunnista sisältä. Tai no toki tunnistaa mutta muutos on kyllä valtava :)

   Poista
 2. Kuulostaa kyllä tosi hyvälle. Vieläkö malttais odottaa miltä tulee näyttämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Pian pääsen näyttämään lopputulosta!!

   Poista
 3. Hienosti teillä hommat etenee.
  Jään odottamaan kuvia, mun on vähän aina vaikea hahmottaa tilan kokoa piirustuksista.
  Kovasti tuossa mietin sisustamista, keittiön ja olohuoneen lähinnä. Löytyykö keittiönpöydälle helposti hyvä paikka?

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti ollaan kyllä touhuttu talon parissa. Minullakin on vaikeuksia hahmottaa tila pohjapiirrustuksesta, mutta ruokapöytä on tulossa olohuoneeseen pituussuunnassa. Tuo miehen tekemä pohjapiirrustus on itseasiassa aika kauhea. Ei meille ole tulossa sohvaa kuvan osoittamalla tavalla ja itseasiassa tilaan ei tule edes televisiota. Lisäksi tuosta näyttää puuttuvan takan piippu, joka on tuossa olohuoneessa. Sohva on tulossa tuonne olohuoneen etuosaan, taas ruokapöydän kohdalle vastakkaiselle seinälle laitetaan jossain vaiheessa seinään kiinnitettävä hylly. Mutta lopulliset paikat löytyy varmaan vasta kun saadaan tavarat kannettua sisälle.

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Kyllä tuossa on organisoimista, jotta saa arjen sekä rempan pyörimään sopivassa vauhdissa. Varmasti lapset ovat innoissaan, kyllä se oma tila on toisinaan tarpeen meille jokaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä on ollut aika hässäkkää ja se miten ollaan saatu lasten kanssa arki pyörimään tässä samalla. Toki olemme pitäneet myös välipäiviä. Ei sitä muuten jaksaisi. Sillä tämä remontti myös kestää vähän kauemmin :)

   Lapset ovat kyllä innoissaan. Ihana kun pääsen sisustamaan jokaiselle oman huoneen <3 tietysti lasten kanssa :D

   Poista
 5. Hei! Jos saunan vieressä oleva pikkuhuone on kylpyhuone, niin missä te vaihdatte vaatteet? Ymmärsinkö oikein, että pikkuhuoneesta tullaan suoraan olkkariin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kylpyhuone ja sauna ovat yhtä tilaa. Väliin tulee lasiseinä. Tilassa ei siis ole mitään pukeutumistilaa. Tuo huone kylpyhuoneen edessä on 20 neliöinen huone, josta teemme talon kakkos "takkahuoneen". Huoneesta ei tulekaan isoa aukkoa olohuoneeseen, joten tilassa voi rauhassa riisua ja pukeutua. Toki meidän perheessä kuljetaan usein vähissä vaatteissa, emmekä ole koskaan kaivannut tilaa riisuutua :) Toivottavasti osasin selittää tarpeeksi hyvin :) Tuo pohjapiirrustus ei nyt ole niin mittaisuhteissa tai lopullisessa ulkomuodossa.

   Poista
 6. Kuulostaa tosi hyvältä!!! Koittakaahan jaksaa siellä rempan keskellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritetään kovasti. Vielä loppurutistus sisällä, sitten muutto ja pihan ja ulkokuoren kimppuun <3

   Poista
 7. Voimia se vaatii, mutta lopputulos palkitsee! Muistan niin nuo ajat, eikä sitä kiirettä ja työtä oo ikävä, mutta aina jotain pientä voisi tehdä. Mukava seurata projektianne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä vain on vaatinut paljon aikaa ja tunteja. Jo pelkästään paikkojen siivoaminen on aikaa vievää... Mukava kuulla, että siellä ollaan kiinnostuttu tästä projektista :)

   Poista
 8. No joo, täällä sama meno: rempaa, vauvaa ja kaiken keskellä elämistä :) Tuo teidän koti näyttää pohjaltaan tosi kivalle! Pitääkin käydä kurkkimassa muut remppakuulumiset ihan ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, teillä on vielä vauva siinä kaiken keskellä. Tämä pohjapiirrustus näin myöhemmin ei anna yläkerralle oikeutta. Juuri kirjoitin jutun alakerrasta ja siinä onkin jo selkeästi parempi pohjapiirrustus.

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...