tiistai 6. syyskuuta 2016

Takkahuoneen tunnelmiin vanhojen huonekalujen myötä


Kyllä sitä välillä toivoo saavansa lottovoiton, jonka avulla loihtia koti juuri sellaisen näköiseksi kuin sen mielessään näkee. Mutta toisaalta en kyllä ehkä haluaisikaan heti valmista sisustusta, koska kerroksellinen sisustus syntyy parhaiten pala palalta, hiljalleen. Alakerran takkahuone on tila, jonka valmistumista olemme odottaneet pitkään. Vieläkään siellä ei ole täysin valmista, mutta aika lähellä jo ollaan. Muutama suunniteltu muutos jäi tällä kertaa toteuttamatta, mutta mikään ei estä meitä toteuttamasta niitä myöhemmin.


Takkahuone on tällä hetkellä sisustettu meidän vanhoilla huonekaluilla, joista olisin jo valmis luopumaan. Olin mielessäni suunnitellut tänne erilaisen sisustuksen, mutta sen toteuttamiseen menee vielä hetki jos toinenkin. Onneksi kaiken ei tarvitsekaan olla heti valmista ja vanhoistakin tavaroista saa luotua ihan kivan kokonaisuuden.


Moni varmaan muistaa tuhahteluni meidän vanhan sohvan suhteen. Siinä se kuitenkin vielä oleilee. Ei me tunnuta pääsevän siitä, eikä se meistä. Jotain uutta tilassa kuitenkin on, nimittäin sohvapöytä. Sain pöydän ilmaiseksi eräältä naiselta, jonka perheen elämän kohuja on kertynyt sen pintaan. Pöytä on tilaan aavistuksen liian iso, mutta toisaalta sen äärellä mahtuu helpommin pelailemaan ja herkuttelemaan.


Talon edessä oleva iso pihlaja joudutaan pian kaatamaan, koska se on liian lähellä taloa. Oli kuitenkin pakko ottaa muutama oksa maljakkoon ennen kuin on liian myöhäistä. Näiden myötä tila onkin heti astetta syksyisempi.


Takkahuone tulee toimimaan meidän televisiohuoneena, koska yläkerran olohuoneeseen ei näillä näkymin tulla laittamaan lainkaan televisiota. Tarkoituksena on ostaa tilaan jossain vaiheessa iso löhösohva, johon koko meidän perhe mahtuisi. Haaveilen myös nahkaisesta lepakko- tai nojatuolista, joka sopisi hyvin takkahuoneen tunnelmaan. Myös vanha 50- tai 60-luvun lipasto tai kaappi olisi tilaan täydellinen.

Näistä kuvista on nyt tietoisesti rajattu pois huoneen toinen pääty eli se missä ikkunat sijaitsevat. Siellä nimittäin ei ole tällä hetkellä kuin tavaroita epämääräisissä kasoissa odottamassa muiden tilojen valmistumista. Sinne mies on suunnitellut soittonurkkausta, jossa voisi pitää pienimuotoisia bänditreenejä. Minulla on toki antaa tähän montakin mielipidettä, mutta saa nähdä meneekö niistä mikään läpi vai tuleeko tästä enemmänkin se man cave -tyyppinen huone.


Jos vaikka ensi viikon aikana saisi huoneen viimeiset lattialistat laitettua paikoilleen ja eristettyä ilmastointiputket. Myös varastotilan ovi odottaa maalaamista. Te myös varmaan haluatte nähdä millaiselta valmis takka näyttää? Sain nimittäin maalattua takan viimeisen kerroksen viime viikonloppuna. Tästä myöhemmin lisää.

3 kommenttia:

 1. Pikku hiljaa se koti rakentuu :) Ja totta, kerroksellisuutta saa parhaiten kun ei hankikaan kaikkea kerralla.

  Olen tainnut testatakin tämän sohvan makoilumukavuuden :D

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää noinkin ja itse tykkäisin myös ajatuksesta, että olis joku erillinen telkkarihuone. Täällä se ei tosin kovin mahdollista ole :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä vaikka vanhoista ootkin koonnut sisustuksen:) Tännekkin sisustus suunnitelmiin sopis yksi lottovoitto!! Mutta tuo on totta,että hyvä tulee pikku hiljaa sisutellen.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...