maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kurkistus meille

Viikonloppu meni ihanien ystävien parissa. Lapset nautti suunnattomasti kavereista ja vauhtia riitti. Nyt kun talo on rauhoittunut ja lapset on pedeissä pääsin istumaan koneen äärelle. Saa nähdä kauanko tänään menee kirjoittelussa, yleensä aika kauan johtuen useista keskeytyksistä. Mutta ne kuuluu niin meidän perheen arkeen, omiin juttuihin ei juurikaan ole aikaa. Silti niin nautin tästä hullun myllystä ympärillä ja siitä et saan olla tärkeä, oikeasti tärkeä näille pienille.

Mutta tässä on muutama kuva meidän kodista. Mulla noita ideoita ja ajatuksia pyörii päivät pitkät päässä eli mikään ei ole koskaan valmista ja moni muuttuu tai vaihtaa paikka. Huonekaluja kyl harvemmin pyörittelen eri järjestykseen. 



Tässä hieman muutama kuva pojan huoneesta. Ehkä monikin näkee, että kuvat on otettu eri päivinä... lakanat paljastaa  :) Meillä on kahdella vanhemmalla lapsella Ikean Minnen sängyt. Pojalla musta ja tytöllä valkoinen. Ollaan oltu sänkyihin älyttömän tyytyväisiä. Ja mikä parasta, ne "kasvaa" aikuisen kokoon saakka. Haaveilin aikoinaan vanhasta rautasängystä, mutta niitä kun ei tullut vastaan niin nämä löytyivät kätevästi Ikeasta. Kauppa josta löytyy jokaiselle jotakin ja suurimmaksi osaksi huokealla hinnalla. Laatukin on hyvää kun hieman katsoo mitä ostaa.

Olen aina ollut hulluna tähtiin. Jotenkin vain ne on osa minua ja nyt myös osa meidän kotia. Erityisesti se näkyy pojan huoneessa. Liiaksi en halua niitä kotiini viljellä, mutta täytyy myöntää, että nyt kun tähdet ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti sisustuksessa, ne ovat myös lisääntyneet meillä. En vain voi vastustaa niitä... Olen tainnut myös ihastuttaa lapsetkin niihin, koska huuto tulee jos toisella on tähtivaate ja toisella ei.

Sängyllä lekottelee myös pojan paras unikaveri Mauri-pupu, jota poju raahaa paikkaan kuin paikkaan. Sitä ollaan myös etsitty kissojen ja koirien kanssa useampaan otteeseen. Sängyn alla säilyy kätevästi yhtenä kappaleena pojan suosikki autorata Flexi-Trax Cars. Siihen on saatukin kivasti lisäosia lahjoina.



Pojan huoneeseen olen löytänyt pari aarretta. Keinutuoli oli pihakirppislöytö ja pieni pinnatuoli taas tuttavan kautta. Molemmat ovat käsintehtyjä.



Olohuoneen lipasto on ostettu yhdestä Helsinkiläisestä sisustuskaupasta (nimeä en muista). Lipaston päällinen on varmaan meillä se muuttuvin paikka, koska asettelen siihen aina sen hetken juttuja tai teemoja. Tällä hetkellä siinä onkin pojan ristiäisistä kuivattu kukkakranssi ja lahjaksi saatu ihana soittorasia sekä pari valokuvaa. Ikkuna on vanhempien mökin vanha ikkuna. Tästä hieman isommasta on tehty peili meidän eteiseen. Tästä kuvasta näkee hyvin mitä käy kun antaa lasten leikkiä sisällä pallolla. Keskimmäinen ikkuna on mennyt pallopeleissä rikki. Ollaan otettu tietoinen valinta asian suhteen, koska erityisesti poju tuntuu olevan suhteellisen lahjakas pallon kanssa. Pitäähän harrastusta tukea pienillä riskeillä.

Aakkos-sabluunan ostin Loviisan Aitasta viime kerralla, siitä taisinkin mainita aiemmin. Kello taas on itselle joululahja :) ja tietty miehelle...



Ruokapöytä ja tuolit ovat Ikeasta. Tällä hetkellä etsinnässä on se täydellinen pöytä ja ne täydelliset tuolit. Niitä mietitäänkin harkitummin ja etsitään rauhassa. Tosin ollaan kyllä mietitty ruokapöydän tekemisestä itse. Jostain vanhoista lankuista saisi upean. Tosin kumpikaan meistä ei oo puujutuissa hyvä ja aiempaa kokemusta ei juurikaan ole. Se ehkä tuo vähän haastetta. Kaitaliina on uusi tulokas, aiempi oli H&M Homesta. Se onkin nyt talviliinana. Tämä kaitaliina on edullinen löyty Hemtexiltä. Myöhemmin hankin lampun varjostimen samaan sarjaan. Se kyllä vielä etsii jalkaa. Eli kuvaa myöhemmin.


Eteisessä paraatipaikalla on ihana äidiltä lahjaksi saatu Pentikin risukranssi. Se voisi olla enemmän joulun tai talven juttuja, mutta tuo on meillä seinällä aina. Talvella se saa yllensä valot. Toimii siten samalla yövalona käytävällä. Kello on ostettu Kittilän Ebba & Erkki -lahjatavaraliikkeestä. Niitä nyt on myöhemmin näkynyt muuallakin ja Pentikin kynttilämaljakko on saatu lahjaksi.


Nämä suloisuudet löytyivät Clas Ohlsonilta vuosi sitten, pakkohan ne oli saada. Nyt en malta niitä kesäksikään laittaa varastoon. Muut lyhdyt on viety talviteloille.


Sain lahjaksi tälläisen upean ruusun. Harmi kyllä olen aika tumpelo kukkien kanssa vaikka kovasti yritänkin. Ehkä se taito vielä joskus kohenee ja saan muilta ohjeita mitä tehdä minkäkin kanssa. Yrttien, chilien ym. kasvatus tuntuu olevan enemmän mun juttu.

Tässä oli nyt pieni pläjäys meiltä. Hiljalleen laitan lisää kuvia. Tykätään sekoittaa uutta ja vanhaa. Valkoinen on aina ollut mun juttu ja nyt kyllä harmaa sekä beige ovat tulleet mukaan myös vahvasti. Kodin pitää tuntua kodilta ja tunnelman täytyy olla lämpöinen. Tärkeää on, että myös ystävät ja sukulaiset viihtyvät meille. (kaaoksenkin keskellä :D )



6 kommenttia:

  1. Heippa! Kiitos linkistä, blogien seuraaminen on mulla päivittäistä ja nyt täytyy taas lisätä yks blogi luetteloon. ;) Rupesin lukemaan heti blogiasi läpi, mielenkiintoisia juttuja täällä! Meiltä löytyy kans toi tähtilyhty. ;) - Rosanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne! Kiva jos tykkäät, mulle kans blogien lukeminen on päivittäistä. Siitä uusi innostus :) Nuo lyhdyt on ihania :) löydätkö muuten yhden teiltä saadun lahjan kuvista? ;)

      Poista
  2. Joo osuikin silmään tuo servettiteline. ;) Hyvä kun on teidän tyylinen! :)

    VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...