sunnuntai 4. elokuuta 2013

Hagaparkin Perhostalo

Ruotsin reissumme keskittyi lähinnä häihin ja laivalla oloon, mutta pääsimme viettämään kivan päivän myös Hagaparken-puistossa, joka tuntuu olevan valtavan kokoinen. Ihmisiä lähti puistoon piknik- korien ja -vilttien kanssa. Me puolestaan suunnistimme ystäväperheemme kanssa puistossa sijaitsevaan Perhostaloon. Perhostalo näyttää ulkoapäin rykemmältä kasvihuoneita. Heti sisälle mennessä edessä on pieni luontoaiheinen myymälä ja kahvila, josta saa ostettua myös ruokaa. Kolmessa kasvihuoneessa on niin perhosia, erilaisia kasveja, hämähäkkejä, matelijoita, kaloja ym.





Perhosia lensi vapaana kasvihuoneessa ja ilma oli juuri luvatun trooppisen sademetsän oloinen. Kosteutta ja kuumuutta riitti. Lapset pääsivät aivan läheltä ihastelemaan erilaisia lajeja. Onneksi ystävilllämme oli parempi kamera mukana ja saamme myöhemmin niitä kuvia myös itsellemme. Harmiksi te nyt joudutte katselemaan näitä minun kuvia. Onneksi linssiini kuitenkin tarttui muutama kiva yksilö :)







 Lapsista hauskinta oli ihastella erilaisia matelijoita ja kaloja. Piti vaan varoa ettei pienet työnnä käsiään suuriin kala-altaisiin. 



Tämä kaveri näytti ihan siltä, että olisi valmis nappaaman palan sormesta :D kyltti vieressä myös varoitteli asiasta.



Mahtavaa oli nähdä ihan livenä perhoskoteloita, joita roikkui arviolta tuhansia kepeillä vierivieressä.



Perhostalo oli mukavan kokoinen paikka kiertää lasten kanssa. Paikkahan ei ole järin suuri, mutta juuri hyvän kokoinen näin lasten keskittymistä ajatellen. Lopuksi päätimme ettemme lähde kuuden lapsen kanssa etsimään ruokapaikkaa kauempaa vaan söimme ruoan Perhostalolla. Ruoka oli itseasiassa hyvää. Loppupäivän loikoilimme puistossa pieniä piknik-eväitä nauttien. Lapsetkin pääsivät purkamaan energiaansa ulkona.





Meidän nuorin näyttää hieman miten leppoista kesäpäivää vietetään :)





2 kommenttia:

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...