torstai 22. elokuuta 2013

Virkatut tiskirätit

Kesällä päätin viimein alkaa virkkaamaan itselleni tiskirättejä, koska olen kuullut monen suusta niiden olevan loistavia. Pitihän sitä kokeilla itsekin. Räteiksihän näitä on kyllä väärin kutsua, koska ovat mielestäni sen verran kauniita. Nyt on kuitenkin tämä kesä testailtu kotona virkattuja tiskirättejä ja voin todeta itsekin niiden olevan loistavia. Imukyky on hyvä, kuivuvat nopeasti ja mikä parasta ne eivät ala haisemaan. Varmaan pahan hajun saa aikaan jos rättiä ei laita välillä pesuun.

Meillä on käynyt kesän mittaan paljon ystäviä kyläilemässä ja useammat ovat toivoneet minun tekevän vastaavia myös heille. Väritoiveita on tullut laidasta laitaan, mutta laitan nyt teillä nämä viimeiset versiot nähtäville. Nämä ovat myös kivoja tuliaisvietäviä ystäville :)



Kuvissa näkyvät vaaleanpunainen, harmaa ja musta ovat Blend bamboo -lankaa, joka on 70% bambua ja 30% puuvillaa. Lankamaailmassa värivalikoima on todella laaja. Ihania sävyjä on varmasti jokaisen makuun. Turkoosi rätti on taas virkattu Novitan bambu -langasta, joka on 50% bambu-viskoosia ja 50% puuvillaa. Nämä tiskirätit olen virkannut 3½ virkkuukoukulla. 



Nämä saa pestä pestä 60asteessa ja muutaman pesun jälkeen vain parantavat imutehoaan. Se kuinka kauan yksi rätti käytössä kestää en osaa sanoa. Luulen, että aika kauan.









Vaaleanpunainen pääsikin jo tänään uuteen kotiin :)





10 kommenttia:

  1. Hei, Voi kuinka suloisia!!Olen myös kuullut että tuollaiset ovat todella hyviä ( ja täytyy myöntää että ne ovat miljoona kertaa kauniimpia kuin normi tiskirätti :-D )... Olet kyllä kätevä käsistäsi!
    Hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo ovat kyllä niin paljon nätimpiä kuin normi tiskirätit :)

      Poista
  2. Voi miten kauniita rättejä. Ihana kuviointi ja tuo reunus on oikein piste i:n päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Tässä samalla teen itsellekin samanlaisia :)

      Poista
  3. Miten noi kestää kulutusta, vettä ja pesuaineita? Hienoja ovat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kestää tosi hyvin hankausta ja itseasiassa liat saa noilla hankaamalla tosi hyvin irti. Ovat hyvin imukykyisiä ja hengittäviä. Käytän itse koko ajan keittiössä vesi-fairi sekoitusta siivotessa pintoja eikä ole siitä sanonut mitään. Jopa mieskin kehui sitä, koska normaalisti se pysyy kaukana kaikista tiskiräteistä kun ne haisee ja on kuulemma inhottavia kädessä. Olen jopa iskenyt noita kuivausrumpuun ja alkuun säikähdin, että apua rätti pieneni paljon, mutta heti käytössä muoto ja koko palasi :)

      Poista
  4. Eksyin tänne sattumalta toisaalta. Nuo on kyllä todella herkullisen väriset tiskirätit. Aloinkin miettimään pitäisköhän itsekin kokeilla tuollaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit blogiini ja tosi kiva huomata sinun jääneen lukijaksi :) ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, saatat jäädä jopa koukkuun virkkausharrastukseen :)

      Poista
  5. Hei voitko laittaa ohjeen näille?
    Olisi kiva virkkailla joulupukin konttiin näitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin yrittää ehtiä sen tehdä pian. Suunnitelmissa oli jo aiemmin, mutten sitten kiireiltä ehtinyt. Kiitos ideasta!!!

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...