maanantai 16. syyskuuta 2013

Lämpöä pienille varpaille, virkatut tossut

Virkkasin ihanalle pienelle pojalleni suloiset beige-valkoiset tossut. Nämä jalassa on mukava matkustaa auton kaukalossa, ne eivät purista eivätkä paina. Tosin aktiivisen pienen miehen jaloista ne voi joskus lentää, mutta sitä varten niihin on laitettu kiristysnaru, jotta ne saa halutessa tiukemmin jalkaan.

Tälläisiä tossuja on ihana virkata kun tietää niiden tulevan heti käyttöön. Kauan ne eivät mahdu, koska pieni kasvaa niin hurjaa vauhtia. Lauantaina tulee täyteen 6kk!!! Apua mihin tämä aika menee. Perjantaina on siis tiedossa neuvola ja ne stragiset mitat. Muru oli 5kk mitoissa 5cm isosiskoa ja 3,5cm isoveljeä pidempi eli voi hyvinkin olla, että hänestä kasvaa perheen lapsista pisin. Isiä voi olla hankala saavuttaa, koska pituutta löytyy 196cm. Taas minut voi huoletta ohittaa, olenhan hurjat 164cm pitkä.


Tossut ovat ihanan pehmoiset ja saivat kaverikseen kivat virkatut tähdet, joista laitan myöhemmin postausta kun saan projektin valmiiksi. 





Meidän 3vee pojun huoneessa piti käydä myös tossuja kuvailemassa. Tossut tulee varmasti jatkossa löytymään jostain huoneen hyllyltä, koska ei näitä piiloon voi laittaa.



Me käytiin viikonloppuna tosiaan ystäviemme luona yökylässä. Oli kyllä niin ihanaa taas viettää heidän kanssaan aikaa ja lapset nauttivat oman ikäisestä seurasta. Pitkät itkut itkettiin autossa kotiintulomatkalla, koska ikävä kavereita tuli heti. Toivottavasti nähdään pian taas uudelleen.



Kävimme lasten kanssa eväsretkellä ja samalla ihasteltiin hevosia, lehmiä ja lampaita. Lapset tykkäsi. Harmi kun sää sunnuntaina viileni sen verran paljon, että oli pakko laittaa kuorivaatteet päälle. Lauantaina ilma oli jopa kuuma eli täysin erilainen kuin sunnuntai.



Meidän koiruuskin pääsi haistelemaan hevosta. En muista onko tälläistä tuttavuutta tehty aikasemmin, ei ainakaan näin läheltä. Kovin oli innoissaan... hevosesta en olekaan niin varma.













Oikein mukavaa maanantai-iltaa, pakko mennä katsomaan Idolsia :)





21 kommenttia:

  1. Aivan ihanat tossut :) Täällä myös istuin telkun ääreen ekan Idolsin seuraan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Noita lauluohjelmia on aina kiva seurata.

      Poista
  2. Suloiset tossut olet virkannut! :) Itse aloin juuri kutoa tytölle uusia villasukkia, kun kaikki vanhat ovat käyneet pieniksi. Pienet jalat tosiaan kasvavat niin nopeasti! Meillä ylihuomenna 5kk neuvola, vaikka ikää kyllä tuolloin jo 5,5kk. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tunnustaa, että meiltä löytyy pienelle kasa villasukkia, tossuja, pieniä kenkiä :D tykkään niin pienistä jaloista, että niihin tulee aina keksittyä jotain kivaa. Saatiin myös aika monet tossut lahjaksi kun poju syntyi. Pitääkin alkaa niitä isompia kaivamaan kaapista käyttöön.

      Poista
  3. Tosi kauniit tossut! Olet todella taitava..

    On teidän poika sitten iskältään perinyt tota pituutta :-) Meille tulee luultavasti myös pitkä poika ..Mikä on sinänsä hassua koska mieheni ei ole pitkä ( inan vajaa 170 cm) ja hänen puoleltaan sukua kaikki ovat tosi lyhkäsiä..Minun suvussani kaikki ovat lyhkäsiä paitsi minä ( n.170 cm) ja minun isäni joka oli pitkä...
    Pojasta veikkasivat neuvolassa n. 186 cm tulevan.. Hän on nyt melkein 3 v ja viime kerralla kun mitattiin ( jo kolmisen kuukautta sitten ) hän oli yli 100 cm ja painoi 18 kg...Iso poika .. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ehkä tosiaan tämä kolmas pieni onkin sitten isin ja hänen suvun jalanjäljillä. 5kk neuvolassa oli enää vain 1cm vähemmän kuin isillä vastaavan ikäisenä (syntymäpituus oli kuitenkin 2cm lyhyempi ja poju syntyi 3vko etuajassa). Mutta meidän vanhemmat lapsoset näyttävät menevän minun suvun lyhyellä käyrällä :) Tosin voihan tilanne vielä muuttua. 3v neuvolassa poju tais olla 96cm, mut on nyt kasvanut aika kovasti. 100cm on mennyt jo rikki. On muuten hauska katsoa meidän lasten ristiäiskuvia missä on molempien lähiperheet samassa kuvassa, meidän lyhyt perhe ja miehen pitkä perhe (olenhan suvun naisista pisin) :D

      Poista
    2. :-D Joo se varmasti onkin hassua-meillä vähän kaikissa kuvissa sama juttu..Paljon lyhyitä naisia ja sitten minä ja minä....Vaikka minäkään en ole pitkä ( en siis pidä itseäni pitkänä vaan muita suomalaisia naisia lyhyinä ;-) )

      Poista
    3. Heh hauskasti sanottu :)

      Poista
  4. Tosi hienot tossut, ja varmasti tulevat tarpeeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) eilen ne päällä vietiin isompia Satujumpalle ja toinen jo hetkeksi katosi. Onneksi löytyi :)

      Poista
  5. Ihanat tossut Laura! :)

    VastaaPoista
  6. Ihan mahdottoman söpöt tossut! <3
    Blogissani on sinulle haaste. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Pitääpäs heti tulla kurkkaamaan haaste ja ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä kaikki haasteet :)

      Poista
  7. He! Voisiko saada näiden söpöjen tossujen ohjeen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin yrittää muistella ne tässä pian ja tehdä siitä postauksen, kiitos kun jätit pyynnön :) Laitan sen toivepostauksiin :)

      Poista
    2. Kiitos kovasti, se olisi oikein mukavaa! :)

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...