tiistai 1. joulukuuta 2015

DIY - Joulukalenteri


Jee, ehdin kuin ehdin eilen tekemään joulukalenterin lapsille. Idea joulukalenterista on pyörinyt mielessä jo monen monta kertaa, vaihtuen myös yhtä monta kertaa. Viikonloppuna piipahdin Ikeassa ja näin siellä kivan mustan kirjoitusalustan, jonka päätin ostaa kalenteria varten. Jatkokäyttökin on jo tiedossa, joten alusta ei jää joulun jälkeen pyörimään turhakkeena kodin nurkkiin.
Tein A4 valkoisesta kopiopaperista helppoja paperipusseja, jotka taittelin tutulla tavalla. En siinä kiireessä huomannut kuvata pussin tekemistä, joten jos asia kiinnostaa, voin tehdä siitä myöhemmin oman postauksen. Ideaa kun voi käyttää myöhemmin hyväksi synttäreillä, lahjapussina, missä nyt pusseja tarvitsee. 


Tein siis 24 paperipussia (joiden tekemiseen meni minun vauhdilla ehkä noin 40-50min), tulostin Pinterestin kautta löytyneet numerolaput täältä ja liimasin numerolaput pussien kylkeen. Sitten vain taittelin pussit ja laitoin ne teippien avulla kiinni mustaan kirjoitusalustaan. En täyttänyt pusseja valmiiksi, koska en halunnut lasten pääsevän niihin käsiksi liian aikaisin. Pienimmästä kun ei vielä tiedä, hän saattaisi mennä ja aukaista (repiä) kaikki pussit. Ja jos oikein tarkkaan alkaa kuvia katsomaan, huomaa jonkun jo käyneen viimeisen pussin kimpussa :).Ostin pienen söpön kuusen eilen koulun joulumyyjäisistä. Kuusi oli sen verran symppis, että se oli pakko kotiuttaa ja samalla kannattaa pieniä ekaluokkalaisia.Teittekö te itse joulukalenterit vai menettekö valmiilla kalentereilla? Meiltä löytyy lisäksi myös valmiit kalenterit, vaikka hyvin tällä yhdelläkin olisi pärjännyt.


Ihanaa joulukuuta kaikille!


10 kommenttia:

 1. Kaunis kalenteri! Ja kiitos numerolappulinkistä! Surkeana askartelijana ottaisin myös kiitollisena vastaan ohjeen pussien taittelusta :)

  Kiitos kauniista blogista, lämpöistä joulun aikaa!

  VastaaPoista
 2. Meillä on valmis kalenteri!Ja yksi joulusäkki,jonka sisällä on pieniä yllätyspusseja jokaiselle päivälle.

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva idea tässä kalenterissa <3 upea toteutus :)

  VastaaPoista
 4. Meillä samoin kaksi kalenteria lapsille, vaikka yksi olisi vallan mainiosti riittänyt. Ja sama juttu, päiväkohtaisesti täytän aina kalenterin. Meillä pienempi voi hyvin suutuspäissään käydä tempaisemassa pusseja alas seinältä :)

  VastaaPoista
 5. Tyylikäs! Innolla olen bongaillut, millaisia joulukalentereita bloggarit ovat keksineet. Näitä on todella kiva seurata! Itsekin olen tehnyt blogiin joulukalenterin ja samalla kotiin DIY-version, joka toimii päiväkirja-periaatteella = jokaiseen päivään kirjataan jotain ko. päivään liittyvää...säätä, tapahtumia, teatterilippuja, uutisotsikoita...ensi vuonna sen voi kaivaa esiin ja tsekkailla, mitä tuli tehtyä vuosi sitten ;)

  VastaaPoista
 6. Ihana kalenteri. Harmi vaan kun ei ihan vaan itselleen viitsi tuollaista tehdä ;)

  VastaaPoista
 7. Kaunis kalenteri, upea toteutus! :) Meillä on vuodesta toiseen samat joulusukat, joihin "tonttu" käy yön aikana piilottamassa uuden yllätyksen :D. Tykkään niin hirmuisesti näitä kalenteriluukkuylläreitä aina etsiä ja tehdä. Voi sitä lasten riemua aamuisin! Herätyksetkin näin joulukuussa ovat aina helpompia. Joulusukkakalenteri riittäis kyllä hyvin, mutta aina sitä sortuu ostamaan ne edulliset suklaakalenterit... ja posti tuo vielä pankilta kuvakalenterit lisäksi.

  VastaaPoista
 8. Ihanan kalenterin olet näperreelyt :) Ja kauniit kuvat ottanut, varsinkin kuusi-kalenteri-yhdistelmä on hurmaavan jouluinen!

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva ja kaunis kalenteri-idea!

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...