sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Ja taas nuo tuolit - vinkkejä?


Eilen tosiaan kuvailin kotona enemmänkin ja nappasin muutaman kuvan ruokapöydästä, ennen kuin ehdin tehdä ruokailutilassa pieniä muutoksia. Pöytä on edelleen tosi mieluinen ja voinkin lämpimästi suositella lapsiperheelle puupöytää. Se antaa anteeksi elämisen jäljet, kuten haarukalla ja mukilla hakkaamisen. Jälkiä toki jää, mutta ne ei niin pomppaa esille, koska pinta on muutenkin eläväinen. Ja ainahan pöydän voi hioa ja vahata uudelleen.


Olen useampaan otteeseen pohtinut kaikkien tuolien maalaamista mustiksi, mutta edelleenkään en ole saanut mitään aikaiseksi. Laiskuuden lisäksi syynä on myös se, että olen huomannut tykkääväni erivärisistä tuoleista. Nyt kuitenkin olen päättänyt maalata ruskeat tuolit mustiksi ja antaa valkoisten olla vielä valkoisia. Niitähän meiltä löytyy siis kaksi. Toinen on tällä hetkellä työpöydän tuolina makkarin nurkassa. 


Jos siis tiedän hyviä vinkkejä tuolien maalamiseen, niin niitä otetaan nyt vastaan :) Mustat tuolit olen ostanut Formelta ja ne ovat aidot Ton14 -tuolit. Joten tumman ruskeat täytyisi saada saman näköisiksi, sillä nekin ovat aidot, mutta niillä on jo enemmän ikää. Tuolien maalipinta on kuitenkin päässyt huonoon kuntoon ja tuolit tarvitsevat pikaisesti muutakin huoltoa. Tutkin mökillä olevia mustia Ton-tuoleja ja havahduin siihen, että ne ovat huomattavasti kiiltävämmät kuin meillä olevat. Meillä olevat taitavat olla enemmän puolikiiltävät kuin mattapintaiset. Mattapintaiset tuolit olisivat ihanat, mutta niiden puhtaana pito voisi olla pienoinen haaste, joten maalin on parasta olla puolikiitävä (hyviä maalisuosituksia?).

Yksi vaihtoehto olisi viedä tuolit maalattavaksi, jotta ne ovat varmasti tasaisesti ja hyvin maalatut. Ei sillä ettenkö olisi jo aika hyvä maalauspuuhissa :D Eihän se ole kuin irrottaa osat, hioa kunnolla, pohjamaalata tuolit ja lopulta maalata tuolit mustalla. Unohtamatta kokoamista, vai? Ehkä se purkaminen ja kokoaminen minua pelottaa eniten. Entä jos en saakaan niitä enää koottua?Viikonloppuna on ollut aivan upea ilma. Sopi täydellisesti tällaiseen kotiviikonloppuun. Ajatuksena oli tänään jatkaa eilen alkanutta sisustusintoilua, mutta väsymys iski ja aamupäivä menikin täysin vuoteessa loikoiluun. Onneksi oltiin sovittu kyläilemään sekä lentopallopeliin meno, joten ihan en kotihiireksi päätynyt.


Jään tänne odottelemaan hyviä maalaus- ja maalivinkkejä :)
Mukavaa alkavaa viikkoa!


9 kommenttia:

 1. Mä maalasin tuollaisen ruskean tuolin puolikiiltävällä (vai puolihimmeällä, en muista) Helmi-kalustemaalilla. Inhoan siveltimenjälkiä enkä kertakaikkiaan osaa maalata mitään ilman että niitä tulee.. Kaikenlisäksi värivalintani oli aavistuksen haalean musta ja liian mattapintainen, joten suihkutin päälle kerroksen mustaa spraymaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-kalustemaalia olen myös miettinyt, mutta se tosiaan on aika himmeän värinen. Kivan helppo ratkaisu tuo spraymaalin käyttäminen. Se olis varmaan munkin ratkaisu tuon vaalean ruskean tuolin kanssa :D

   Poista
 2. Meillähän oli kans aiemmin noita tuoleja puunvärärisenä ja maalattiin ne valkoiseksi :) meillä mies maalasi ruiskulla ja tuli kuin tehdasjälki, joten suosittelen ruiskun hankkimista ( Biltemasta saa halpojakin jotka käyvät tähän) ja kesällä vaikka ulkona ruiskuttanaan jos ei ole sisätiloja käytettävänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaliruisku taitaa olla tässä hommassa ihan ehdoton. Saa tasaista ja hyvää jälkeä. En vain malttaisi odottaa kevääseen... nyt ei viitsi ulos mennä ja sisällä maalaaminen ei taida onnistua mitenkään...:/

   Poista
 3. Mä maalasin mun tonet tuolin enkä todellakaan purkanut sitä tai muutakaan ja hyvä tuli!

  MAIJU SAW blogissa on vinkkejä sinulle:
  http://maijusaw.indiedays.com/2015/03/21/how-to-fix-your-thonet/
  http://maijusaw.indiedays.com/2015/06/28/the-thonet-project-after/

  Toivottavasti noista on apua :)

  VastaaPoista
 4. Tuohon maalaamiseen en osaa nyt antaa mitään fiksua vastausta, mutta kauniit tuolit ovat:) Mutta katse kiinnittyy koko ajan noihin lamppuihin, ne on todella näyttävät, ihanat <3

  VastaaPoista
 5. Just tuli vastaan Susanna Vennon ohjeet Thonet'n maalaukseen. =D

  http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/ideat/kahvilatuoli?utm_source=varpunen&utm_medium=blog&utm_content=tuunauskoulu&utm_campaign=inspiraatio

  VastaaPoista
 6. Minäkään en osaa antaa maalaus vinkkejä. Mutta kivat tuolit ja kiva blogi. Liityin lukijaksi. Tervetuloa kylään Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
 7. Mulla ei aitoja tuoleja ole vaan kopsuja, mutta maalasin ihan siveltimellä. Kolmeen kertaan tosin jouduin maalaamaan, että tuli kunnon peittävä pinta.
  http://arbeetit.blogspot.fi/2015/11/wienilaistuolit.html

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...