perjantai 4. maaliskuuta 2016

Toivottavasti muistat tällaiset hetket


Arki on rankkaa, kaikki sen tietävät. Varsinkin lapsiperheessä koetaan päivän aikana tunteita laidasta laitaan. On naurua, itkua, mökötystä, kiukkua, lempeä,, hassuttelua... Niin on meilläkin, emme siis ole siitä mitenkään poikkeava perhe. 
Kolmen lapsen äitinä pyrin antamaan kaikille lapsilleni aina yhtä paljon huomiota. Välillä tosin tulee päiviä jolloin yksi tarvitsee muita enemmän tukea ja toisena päivänä taas toinen. Niinhän se menee. Jatkuvasti pyrin muistuttamaan itseäni, etten vaan unohtaisi kenenkään lapsen tärkeitä asioita väsyessäni tai kiireessä, vaan huomioisin ne aina omina tärkeinä juttuina.

Olemme huomanneet lasten aika usein myös kilpailevan meidän huomiosta, vaikka tähän ei olisi tarvetta. Lapset eivät kuitenkaan näe asioita samalla tavalla kuin me. Niinpä olemme päättäneet jakaa lapsille huomiota myös ihan kahdestaan äiti-lapsi-ajalla tai isi-lapsi-ajalla (miten tuo nyt kirjoitetaankaan...?). Näin varmistamme, että jokainen heistä saa varmasti ansaitsemaansa huomiota. Isompien lasten kanssa usein pelataan jotain, käydään urheilutapahtumissa tai joskus jopa elokuvissa. Pienimmän kanssa kaksinkeskinen aika vietetään vielä aika arkisten asioiden parissa, mutta välillä kuitenkin tehden jotain spesiaalia. Tällä kertaa päätin viettää pienimmän kanssa kaakaohetken ihan vain kotona. Yhdessä lämmitimme maidon, sekoitimme kaakaot ja heitimme päälle kasan pieniä vaahtokarkkeja.

Kaakaohetki oli aivan täydellinen meidän hetki. Paljoa siihen ei tarvinnut panostaa, koska pieni mies oli tästä aivan innoissaan. Tärkeintä oli tehdä kaakaot yhdessä ja herkutella ne yhdessä. Vain me kaksi.Vaikka kaakao oli minun makuun liian makea, nautiskelin sen oikein mielelläni rakkaani kanssa. Toivonkin lasteni muistavan nämä ihanat hetket meidän kanssa. Tehtiin yhdessä sitten jotain isoa tai pientä. 


Ihanaa viikonloppua <3

11 kommenttia:

 1. Ihanat kaakaonjuojat siellä :) Oon kans miettinyt, että meillä pitäis enemmän taas panostaa tähän. Viime aikoina ollaan niiiiin kovasti yritetty tehdä porukalla juttuja, mutta nyt huomaan, että vois olla ehkä ihan hyvä olla välillä ihan kaksistaankin. Ikäerokin tytöillä on kuitenkin sen nelisen vuotta, niin välillä tuntuu, että seiskavee kaipais jo vähän "isompien" juttuja ja äitiä tai isiä ihan itelleen.

  VastaaPoista
 2. NIINPÄ. ISONA LAPSI VARMAAN MUISTAA NÄITÄ IHANIA HETKIÄ JA AIKUINEN MUISTELEE NIITÄ HETKIÄ MYÖS KAIHOLLA....

  VastaaPoista
 3. Ihanat kaakaonlipittäjät, te molemmat <3

  Mikä herkkupaukku lasissa onkaan!

  VastaaPoista
 4. <3 Tämä pitäisi kaikkien äitien ja isien muistaa! <3

  VastaaPoista
 5. Ihanasti kirjoitit ja tuotahan tämä elämä juurikin on, niin tuttua. Jokaisen kanssa vuorollaan jotakin erityistä, kaakaot tai painit vanhempien sängyllä (kuopuksen lemppari)!
  Ja, nauttiihan näistä itsekin!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Ihanan kaakao hetken keksit. Täällä kanssa yritetään aina välillä tehdä kahden keskisiä juttuja lasten kanssa. Meillä kanssa kova "kilpailu" lapsilla keskenään kumpi saa enemmän huomiota. Yrittäjänä joudun ottamaan lapset välillä myös mukaan asiakas tapaamisiin. Yllättävän mukavasti on mennyt sisustussuunnittelujen esittelyt lastenkin läsnäollessa :)

  VastaaPoista
 7. Noita hetkiä lapset tosiaan kaipaa ja niiden toteuduttua muistelee <3

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...