keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Remonttimietteitä


Viihdyn tässä kodissa erityisen hyvin asunnon valoisuuden ja avaruuden vuoksi. Ikkunoista avautuvasta näköalasta puhumattakaan. Huomaan hakevani hieman samaa fiilistä myös uudesta kodista, mutta silti pitäen mielessä vanhan kodin henki ja sille ominaiset piirteet. Toki isoja ikkunoita ja maisemaa en voi mukanani kantaa, mutta fiiliksen voin.


Pari ihmistä on kysynyt miksi emme säästä jotain tiettyä juttua talolla ja miksi muutamme jotain mikä näyttää jo nyt hyvältä. Niin kuin moni tietää, vanha talo on vanha talo. Siellä on pakko tehdä myös kompromisseja, niin kuin lähes kaikissa projekteissa. Esimerkiksi juuri viime kerralla esittelemäni takkahuone, jossa on valmiina liuskekivilattia. Niin upea kuin se onkin, lattiasta puuttuu lattialämmitys. Emme voi kuvitella asuvamme talossa, jossa on jääkylmät lattiat ja vielä meidän leveysasteella, ne tulevat olemaan aivan jääkylmät pakkasilla. Ja sen tunnusti myös edellinen omistaja. Emme kuitenkaan pysty laittamaan resursseja lattian purkamiseen siististi, lattialämmityksen asentamiseen ja uudelleen kivien latomiseen. Moni saattaisi sen tehdä, mutta usean ammatti-ihmisen kanssa käydyn keskustelun jälkeen ei se olisi kannattavaa. Tähän vaikuttaa moni muukin asia kuin vain lattian purkaminen ja uudelleen laittaminen.


Onneksi meillä on osaavia ihmisiä auttamassa projektin etemisen suhteen. Olemme saaneet heti apua kysymyksiin ja suosituksia miten jokin remontin osa olisi hyvä toteuttaa. Kaikkien muutosten pohjalla on laatimamme remonttibudjetti ja alustava suunnitelma. Onneksi kaikkea ei kuitenkaan tarvitse muuttaa, riittää kun pinnat vain maalataan tai muuten siistitään.


Kaiken tämän remontoinnin vuoksi kotikin on pysynyt yllättävän siistinä. Toki normaalit lapsiperheen sotkut on meilläkin, mutta se normaali valtava kaaos on pysytellä poissa. Ehkä lapsetkin ovat säästelleet meitä ja leikkineet hieman vähäisemmillä lelumäärillä.

Lasten ollessa kotosalla olemme usein tehneet niin, että mies menee ensin talolle purkuhommiin, jonka jälkeen olemme tehneet läpsystä vaihdon ja minä olen mennyt vuorostani siivoamaan purkutavarat ja muut sotkut. Lisäksi olemme superonnekkaita. Uuden kodin naapurissa asuu vanha koulukaverini perheensä kanssa, joten pari kertaa lapset ovat päässeet sinne leikkimään meidän ollessa remonttihommissa. Iso kiitos siis sinne <3

3 kommenttia:

 1. Mukava seurata teidän remontin etenemistä ja sitten ajallaan lopputulosta. Ja, tuo lattia on hyvä esimerkki siitä, miten kaikkea ei vaan voi säästää vaikka käyttökelpoinen onkin. Tsemppiä ja voimia remppaan!

  VastaaPoista
 2. Tuotahan se remontoiminen on, kompromissien tekoa. Ja pohdintaa mikä on järkevää säästää mikä ei. Ja vanhoilla taloilla on vielä ne omat yllärit siihen päälle:)

  VastaaPoista
 3. Pitää aivan paikkaansa ❤

  Valoisa päivää sulle!

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...