sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Piipahdus "vilpolassa"


Heti alkuun täytyy tunnustaa etten tiedä mikä tämän tilan nimike tulee oikeasti olemaan. Varmaan hieman pidempään asuessa nimi muotoutuu lopullisesti. Olkoon tämä siis vilpola, takkahuone, oleskelutila, pukeutumistila, vierashuone tai jokin muu. Joka tapauksessa nyt ollaan saunan edessä olevassa tilassa, josta pääsee myös olohuoneesseen ja keittiöön. Saunan ja suihkuhuoneen vastakkaiselta seinältä pääsee varastoon ja yhdeltä seinältä tulevalle terassille.


Tila on vielä keskeneräinen, mutta nyt aletaan puhumaan jo lähes valmiista tilasta. Tämä oli aikasemmin hyvin hämmentävä tila ilman lämmitystä. Huoneeseen pääsi niin olohuoneen kautta kuin myös alakerrasta portaita pitkin. Katto oli jätetty kauniisti auki, mutta sen jättäminen auki ei onnistunutkaan, joten sain hyvästellä korkean tilan. Tämä aiheutti pientä tuskaa, mutta jokaisessa projektissa on omat kompromissinsa, joten tämä oli yksi meidän.Tilaan on saatu viimein kaunis iso ikkuna, joka on huoneen ehdottomasti paras juttu. Nyt huoneeseen tulvii päivän valoa ja valoa riittää myös saunan ja pesutilan puolelle. Ennestään tilassa ei ollut ikkunaa, vaan tilalla oli vanha kellastunut aaltoileva valokate, joka oli hyvin likainen ja suorastaan kammottava. Nyt tila näyttää aivan eriltä ja myös huomattavasti paremmalta. 

Ennestään huoneen nurkassa oli epäkäytännöllinen ja hyvinkin vaarallinen takka, jota ei oltu enää vuosiin käytetty sen oikeassa tarkoituksessa. Takka purettiin ja tilalle suunniteltiin mustaa kaminaa, mutta budjetin venymisen johdosta tämä suunnitelma laitettiin odottelemaan parempaa hetkeä.

Tilaan tehtiin myös oviaukko ja asennettiin terassille vievä ovi. Tämä on askel kohti terassihaavetta, joka tulee toteutukseen luultavasti ensi kesänä. Oven kohdalla olleen seinän sisältä löytyi muuten edellisen talon isännän piilopullo, joka oli varmasti ainakin sen 25 vuotta vanha. Taisi mies unohtaa minne oli pullonsa kätkenyt ;)


Tässä vielä kuva tilasta ennen remonttia (kuva on itseasiassa tilalle eduksi). Laajempia ennen ja jälkeen -kuvia koko huoneesta tulen näyttämään remontin valmistuttua. Tällä hetkellä kuvan ulkopuolelle jää upeat tummat seinät, joihin olen todella tyytyväinen. Nurkassa kyyhöttävä ilmastointi laite odottaa edelleen piilotusta ja varaston ovi maalausta, joten päätin tällä kertaa esitellä vain toisen puolen tilasta.


Kompromisseista huolimatta "vilpola" tulee varmasti olemaan yksi talon parhaista paikoista. Sisustuksellisesti tila on haastava, koska ehyitä seiniä ei ole. Jokaiselta seinältä löytyy ovi tai oviaukko, mutta näen tilassa jo tietynlaiset huonekalut. Nähtäväksi jää miten saan suunnitelman toteutettua.

Hyvää alkavaa viikkoa!


psst... nimiehdotuksia otetaan vastaan :)

14 kommenttia:

 1. Hyvältä ja viihtyisältä näyttää! Huomaa kuvienkin välityksellä, että työmäärä on ollut suuri, mutta palkitseva. Vilpola kuulostaa mukavalta ja ei niin käytetyltä, eiköhän nimi tosiaan muotoudu tilaa käytettäessä. :)

  Mukavaa elokuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työmäärä on ollut kyllä valtava. Pitää varmaan jossian vaiheessa näyttää pari kuvaa välivaiheista. Niistä näkee vähän enemmän mitä kaikkea huoneeseen on tehty. Vilpola tuntuu omaan suuhun nyt aika kivalta nimeltä :)

   Mukavaa elokuuta sinullekin <3

   Poista
 2. Aikamoinen muutos on tapahtunut, mutta hyvä! Ja, vilpola on oikein hyvä nimi ko tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso muutos ja on kyllä meistäkin oikein onnistunut. Huone tulee varmasti olemaan kovassa käytössä :)

   Poista
 3. Aikamoinen muutos! On teillä ollut työsarkaa siellä, huh huh! Minäkin peukutan vilpola-nimeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos on kyllä valtava, koska kaikki on laittu uusiksi. Nyt kun pitäisi saada huone sisustettua, alkaa väsymys iskeä :D

   Poista
 4. Oih, ihanalta näyttää! Kiva nähdä sitten tila kalustettuna ;DD Pitikö korkea katto levyttää umpeen energiasyistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Odotan itsekin kun saan tilan kalustettua. Vielä huone kaipaa viimeistelyä, mutta ehkä se on pian valmis :) Korkeasta katosta luovuttiin jo heti alkuun, koska sen eristäminen olisi ollut aivan eri juttu. Kustannukset olisivat nousseet sen verran paljon, ettei siihen ollut edes varaa.

   Poista
 5. Kyselinkin jo aiemmin mitä materiaalia lattiat ovat? :) on kyllä hieno koti tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuva, minulla on mennyt ilmeisesti sinun kysymys aivan ohitse. Lattia on Forbon linoleumi. Se on todella pehmeä jalan alla ja todella kaunis. Kirjoittelen lattiasta vielä lisää kunhan saan tilan sisustettua :) Ja kiitos! Mukava kuulla, että tykkäät.

   Poista
 6. Oi, tuo iso ikkuna on namu! Vitsit, että ootte osanneet rempata upean kokonaisuuden! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo iso ikkuna on kyllä ihana. Voi kun saisin nuo olohuoneen ja takkahuoneen ikkunat myös isommiksi. Ehkä vielä joku päivä :) On tässä talossa ollut kyllä hurja homma, mutta onneksi ollaan loppusuoralla.

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...