torstai 4. elokuuta 2016

Astiarakkautta


Olen monen monta kertaa löytänyt itseni katselemasta uusia astioita niitä tarvitsematta. Tuskin olen ainoa, koska uskon kohtalontovereihin, jotka myös kokevat astiarakkautta. Minulle iskee todella usein ns. "astiahulluus", joka on voisi olla hyvinkin vaarallinen. Rakastan nimittäin astioita, erilaisia ja erityylisiä. Jatkuvasti ihastun uutuuksiin, mutta myös ihastelen vanhoja klassikoita. Värilläkään ei ole väliä, sillä astiat voivat olla värikkäitä, valkoisia tai ihan kaiken kirjavia, erilaisilla kuvioilla varustettuja. 

Tässä vaiheessa moni voi kuvitella minut ostelemassa tuon tuosta erilaisia kipposia. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Jos minulla olisi valtavat tilat astioille ja paksu lompakko, tämä voisikin olla totta. Pystyn nimittäin todella hyvin hillitsemään itseni. Vaikka kuinka jaksan haaveilla uusista astioista, harvoin niitä ostoskoriin ilmestyy. Meiltä ei löydy tämän hetken kuumimpia trendiastioita, eikä niitä edellisenkään hetken. 


Tällä kertaa kuitenkin yllätin itseni ja ostin meille uusia lautasia ilman minkäänlaista etukäteisharkintaa. Satuin nimittäin huomaamaan erään kodin tyhjennysmyynnissä ison pinon Birger Kaipiaisen suunnittelemia Arabia Apila lautasia. Sain ostettua koko pinon todella edulliseen hintaan, koska yhdelle lautaselle jäi hintaa vain hieman yli euro. Voitte varmaan kuvitella kuinka onnellinen olin kantaessani pinoa autoon.


Nämä lautaset ovat mitä kauneimmat kesäisiin kahvitteluhetkiin ja miksein myös pimeän talven piristäjiksi. 


Ehkä tämä astiarakkaus juontaa juurensa minun lapsuuteen ja nuoruuteen, jonka olen viettänyt hyvin vahvasti astioiden parissa. Voisin hyvin kattaa viikon jokaisena päivänä pöydän erilaisilla astioilla, leikitellä väreillä ja materiaaleilla. Tai no en ehkä ehtisi kattamaan pöytää joka päivä, mutta ajatuksena kuulostaa aika kivalta, vaikkakin hyvin kaukaa haetulta :)

Olisi kiva kuulla millaiset astiat ovat teidän mielestä kauniita? Ja oletteko päätyneet vaihtamaan mieluisempiin tai hankkimaan erilaisia sarjoja?

12 kommenttia:

 1. Ovatpa kauniita, hyvä ostos. Täällä myös astiahullu, tosin asian suhteen pysyy nyktään järki mukana. Meillä on juurikin ne tämän hetken in kipot (Marimekkoa), tosin keräsin niitä jo ennenkuin tulivat muotiin. Lisäksi omistan aika paljon esim. Vanhaa arabiaa kirppareilta. Esteri Tomulan astiat viehättävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo oli kiva löytö. Ne Marimekon astiat tällä hetkellä huhuilee mun nimeä :) ne on todella kauniita! Olispa kiva nähdä sun vanhoja Arabian astioita :)

   Poista
 2. Ymmärrän sua! Olen myös hurahtanut astioihin, erilaisiin ja eri tyylisiin. Mitään perusastiastoa (Iittalaa, Arabiaa tms.) minulta ei ole koskaan löytynyt ja tuskin tulee löytymäänkään. Tykkään vähän erikoisemmista astioista, joita ei ihan joka kodista löydy. Tällä hetkellä kerään House Doctorin ja Brosten astioita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astioihin hurahtaminen on kyllä aika paha juttu. Koko ajan tulee ihania uutuuksia, enkä osaa tai halua vanhoista luopua. Mulla tekis nyt mieli ostaa noita suosittuja mustavalkoisia astioita ja laittaa kaveriksi vaikka ihan perus valkoista teemaa tai vaikka 24h:ta, jota meiltä jo vähän löytyykin. Noi sun mainitsemat astiat on todella kauniita. Keramisia harmaita astioita olis myös ihana keräille, sellaisia käsintehtyjä <3

   Poista
 3. Täällä yksi astia ihastelija :) olen jo monta monta vuotta ihastellut kaikkia kippoja ja kuppeja :) ja se toki kaapeissa näkyy vaikka olen paljosta luopunutkin, mutta aina tilallekin tuntuu tulevan :) valkoisen teema astiaston ympärille rakenneteaan täällä kattauksia. :) niihin sopii yhdistettäväksi moni :)

  Hyvän löydön olet tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo luopuminen on kyllä hyvä osata. Itse en oikein osaa luopua jostain pitkään kerätystä sarjasta. Astiat ei minusta vanhene koskaan. Toisaalta vähän arastelen tosi suosittujen ostamista, koska siinä pelkään kyllästymistä. Mut kun ne on vaan niin kauniita <3

   Valkoinen teema on erittäin hyvä pohja, toimii lähes kaikkien kanssa!

   Poista
 4. Ihanat nuo Apila lautaset ja mihin hintaan. Onnittelut löydön tekijälle.

  Olen astia addikti. Arabia kiinnostaa ja aivan kuten Sannankin fanitan Esteri Tomulaa. Ihan huomaamatta olen alkanut kerätä myös Marimekon Oiva astioita. Kaunis kuvio tai muoto kiehtoo. Tykkään kattaa erilaisia sarjoja yhdistellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä huikea löytö. Satuin näkemään mitä näistä yleensä pyydetään ja hinta on hieman eri. Pitääkin tutustua Esterin suunnittelemiin astioihin! Oiva on todella kaunis, samoin moni muu Marimekon astiasto <3 minäkin usein yhdistelen, mutta toivottavasti tulevaisuudessa vielä rohkeammin :)

   Poista
 5. Ihanat lautaset - ja aikamoinen löytö!
  Jos minulla olisi kartano ja joku, joka pyyhkii pölyt, olisi kippoja ja kuppejakin varmasti aikamoinen määrä. Vaan kun ei ole, niin tällä hetkellä yritän karsia nykyisiäkin kokoelmia - silti, kyllä minä aina jään ihailemaan, kun kaunis astia silmiin osuu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu minulla. Toki aina tänne astiakaappi mahtuisi ja paljon tällaisia edullisia löytöjä, mutta ehkä se ei ole ihan heti tapahtumassa :D kauniita asioita on kyllä todella paljon.

   Poista
 6. Astiafani myös täällä!♡ Meillä valkoisen Teeman rinnalla kaikenlaisia ihania vanhempia astioita. Rakastan erilaisia laseja ja niitä meiltä löytyykin montaa eri tyyliä ja mallia.

  Ihanat apilalautaset olet löytänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kun löytyy muitakin :) valkoinen teema on kyllä niin hyvä! Sen ympärille on helppo yhdistellä mitä vain! Meillä on vähän valkoisia kokoa ja sen kans sama juttu kuin teeman. Isot ruokalautaset ovat vain ruskeat... Ne voisin laittaa myyntiin :/

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...