keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Uusia viherkasveja pistokkaista




Olen suunnitellut hankkivani meille lisää viherkasveja, koska niillä saa helposti lisättyä kodikkuutta ja ovathan ne kauniita. Muutenkin tykkään helppohoitoisista kasveista, jotka kestävät meidän kanssa asumista. Olen siis suorastaan surkea kaikkien kasvien kanssa, vaikka olenkin saanut pidettyä muutamia hengissä yllättävän kauan (jopa yli viisi vuotta).

Töissä oli juuri sopivasti suunniteltiin kasvien karsintaa ja ilokseni sain muutamia pistokkaita kotiin (joiden nimeä en edes tiedä, Jukkapalmu?). Kaiken tämän hässäkän keskellä en ole saanut niitä vielä laitettua ruukkuihin, vaan iskin ne veteen odottelemaan parempaa hetkeä. Kuulin nimittäin ohjeen laittaa pistokkaat suoraan multaan. Kätevää! Ei nuo kasvit taida maailman onnellisimpia olla meille muutosta, mutta uskon meistä tulevan vielä kavereita.


Oletteko koskaan kasvattanut kyseisen näköistä viherkasvia pistokkaasta? Onnistuitteko?

12 kommenttia:

  1. Mä olen joskus onnistunut juurruttamaan vesilasissa jonkin vehkan, mutta siihen se onkin sitten about jäänyt :D
    Tosin vaikka sen juurrutusvaiheen onnistuisikin, niin ei ne minulla kauaa kasvaisi :D
    Iloista viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen jopa joskus onnistunut siinä mut nyt vähän epäilyttää. Näyttää jo nyt niin kärsineeltä :D

      Iloista viikkoa sullekin!!

      Poista
  2. Ei ole tullut vastaan ton näköistä kasvia, joten ei myöskään nimestä mitään tietoa. Näyttävän näköinen! Oma kotikin kaipaisi vähän piristystä uusilla huonekasveilla. Hyvä idea laittaa niitä pistokkaista, olin ihan unohtanut koko tavan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työkaverilta tuli pikapikaa viestiä postauksen lukemisen jälkeen ettei tuo nyt mikään Jukka ole, heh. Niin vähän arvelinkin. Traakkipuu kuulemma :)

      Kyllä viherkasvit on vaan kivoja. Ainakin nyt tuntuu, että niitä saisi olla enemmänkin. Ajattelin enemmänkin kysellä pistokkaita, jos vaikka onnistuisin edes jossakin. Kokeile sinäkin ja kerro sitten onnistuitko :)

      Poista
  3. Monia kasveja olen saanut lisättyä pistokkaista. Tosin alkuun ne ovat aika hölmön näköisiä. Anopinkielen lehtikin törrötti yksikseen ruukussa vuoden ennenkuin uusia lehtiä alkoi näkyä 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nyt ottanut meille paljon pistokkaita ja ne kieltämättä näyttävät hassuilta alussa, mutta ihana kun vihreää voi saada muutenkin kuin ostamalla :)

      Poista
  4. Olen lisännyt monta kasvia pistokkaasta...kuhan pitää mullan kosteana onnistuu kyllä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saman olen huomannut. Vielä kaikki mitä olen laittanut on pysynyt hengissä! Voittaja fiilis ;)

      Poista
  5. Meillä on parit pistokkaista kasvatetut viherkasvit - enkelinsiipi ja fiikus. Tuo sinun näyttäisi olevan traakkipuu eli lohikäärmepuu. Oli samaan aikaan trendikäs kuin jukkapalmukin, eli muinoin 80-90-luvuilla :) Nyt taas palaamassa kartalle nuokin kasvit.

    Tsemppiä sinne työmaalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo työkaveri mulle heti vinkkaskin ettei tuo mikään Jukkapalmu ole. Traakkipuun nimi oli kyllä täysin hukassa.

      Poista
  6. Olen myös aika surkea näiden kasvien kanssa, ei niitä montaa löydykään. Ihme ja kumma, pari kevään hankintaa on vielä hengissä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen myös todella surkea. Ihmettelen kun kaikki kasvit mitkä olen viime aikoina on vielä hengissä. Paitsi yksi viimeisimmistä on kohta tiputtanut kaikki lehtensä...

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...