keskiviikko 17. elokuuta 2016

Maalattu puulattia


Vihdoin se on taas löytynyt, nimittäin into remontoida. Hetki meni ennen kuin jaksoin taas aloittaa, mutta nyt olenkin saanut taas paljon aikaiseksi ja innolla aina odotan työpäivän jälkeistä uurastusta. Tämä on toki vaikuttanut blogin ylläpitämiseen, koska aika ei ole vain riittänyt aivan kaikkeen. Useampana iltana olen löytänyt itseni koneelta, mutta kylläkin naama kiinni näppikseltä... Uni on kummasti yllättänyt kesken kirjoittelun.Meidän uuden kodin yläkerrassa on vanhat puulattiat, jotka hiottiin ja maalattiin. Hiomisen jälkeen tuli tunne etten olisi halunnutkaan maalata lattioita, mutta keittiön purkamisen vuoksi lattioita jouduttiin paikkailemaan ja tästä syystä päädyttiin kokonaan peittävään maaliin. Lisäksi isoin tekijä lattian maalamiselle oli meidän valkoinen koira, jonka karvojen näkyvyyttä lattiapinnassa haluttiin minimoida. Vaikka meillä imuroidaan usein, kulkeutuu karvoja silti joka paikkaan. Useammassa kodissa koettujen lattiamariaalien ja -värien jälkeen päätös värin suhteen oli helppo. Valkoinen oli ainoa vaihtoehto.


Lattia siis alkuun hiottiin ammattilaisen toimesta, koska pinta oli mennyt edellisten asukkaiden sekä remontin myötä erittäin huonoon kuntoon. Hiomista ennen sekä sen jälkeen lattia puhdistettiin tarkasti. Lattia maalattiin aluksi kahteen kertaan Tikkurilan Multistop -eristepohjamaalilla, joka peittää hyvin ja estää oksakohtien kellastumisen. Kaksi viimeistä kerrosta maalattiin Tikkurilan Betolux Akvalla, joka on vesiohenteinen peittävä maali. Sävynä paperi. Multistopin avulla lattian pitäisi pysyä paremmin valkoisena ja kestää paremmin kulutusta.

 
Nyt meillä on yläkerrassa ihana valkoinen vanha puulattia, jota narisee kävellessä ja tuntuu mukavalta jalan alla. Muutaman viikon asumisen jälkeen emme ole huomanneet kulumisen jälkiä, vaikka lattia on joutunut heti kovaan testiin lasten ja koiran myötä. Lopullisen kestävyyden näemme kuitenkin pidemmän asumisen jälkeen.Turvallista koulumatkaa tällä viikolla aloittaville pienille koululaisille!
psst... tämä ei ollut maksettu mainos


20 kommenttia:

 1. Aivan ihana <3 <3

  VastaaPoista
 2. Eih, vanha nariseva lautalattia on edelleen kovasti haaveissa!! Eli siis melko täydellisen näköinen lattia teillä <3 Me maalattiin V:n mökkiaitan lautalattia harmaalla Betoluxilla ja eilen käytiin viemässä aittaan kamiina ja piippu asennusta varten, niin ehdin samalla ihastella uutta lattiaa. Ja sehän ei tietenkään helpottanut omaa vanhan talon kuumetta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nariseva puulattia on niin ihana. En jotenkin aikasemmin ajatelutkaan miten kivalta se kuulostaa ja tulee paljon kotoisampi olo :) Oi, harmaa lautalattia kuulostaa myös todella ihanalta. Ollaan oltu tähän maalaukseen kyllä supertyytyväisiä. Ei näy koirankarvat... ehkä enemmän nuo muut roska, mutta en jaksa niistä välittää :) Pian tuletkin jo kyläilemään..

   Poista
 3. No hitsi, justiinsa meinasin, etten taatusti maalaa yläkerran lattiaa, mutta kyllä vaan houkuttaa taas! Varsinkin tuo Akva, kun se ei taida haista ihan kamalan hirveästi? Hiominen ei innostaisi, mutta onneksi on pieni huone :) Kaunis sävy teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tiedän tunteen... mulla oli aivan samat pohdinnat ja olen kyllä tyytyväinen. Ainakin olen ymmärtänyt, että multistopin avulla lattia ei kellastu samalla tavalla kuin ilman ja pysyy paremmin hyvänä. Akva ei kyllä haise yhtään pahalle, joten senkin puolesta iso suositus maalille (omasta halusta täällä mainostelen näitä).

   Poista
 4. Upea lattia tuli. Meillä on puunvärinen lakattu lautalattia, se ei ole noin hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! No voi harmi jos puunvärinen ei ole kiva. Minä olin jo hyvin lähellä jättää maalaukset tekemättä ja nyt olen kyllä tosi tyytyväinen tähän. Pelkäsin, että puulattia kellastuu taas nopeasti ja pian olemme saman ongelman edessä.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. <3 Kiitos, minustakin tämä on kyllä ihana.

   Poista
 6. Kaunis on teidän lattia. Meillä on tammilattia ja voi kuinka olen haaveillut valkoisesta lattiasta. Lattiat kun ovat sellaiset, että niitä ei vaihdella tuosta vaan. Onneksi keittiössä on valkoinen (ja siinä aavistus beigeä) laattalattia ja samoin yhdessä pienessä huoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku <3 Tammilattia kuulostaa minusta kyllä todella kivalta. Se tuo tilaan paljon lämpöä, mutta ymmärrän sinua. Meillä oli vaalea puulattia edellisessä omakotitalossa, josta muutettiin pari vuotta sitten. Ja siellä jaksoin aina haaveilla valkoisesta lattiasta (jo koirankin vuoksi :))

   Poista
 7. Ihana ihana lattia <3. Multistop+betolux on meillä ainakin osoittautunut loistavaksi valinnaksi kuistille, vaikka luulisi että joutuu siellä kaikkien kivien ja hiekan vuoksi liian suurelle rasitukselle. Hyvä ratkaisu siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta <3 Sinä niin vahvistit minun mietteet maalamisesta, iso kiitos! Tällaiset vinkit ovat niin parhaita. Meilläkin koiran kynsien rapsutusten lisäksi lattialla ajetaan paljon pikkuautoilla ja hieman isommillakin, eikä vielä näy minkäänlaista kulumisen jälkeä. Ja ilmeisesti korjausmaalauksetkin onnistuu Betoluxilla helposti :)

   Poista
 8. Hieno tuli! Valkoinwn lattia on ihana, siitä haaveilen minäkin. Meillä vain koko talossa laattalattia. Maalitkin olisi jos vain uskaltaisi maalata. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika <3 Minäkin haaveilin tästä lattiasta pitkään. Laattalattia on kyllä helppo pitää puhtaana, joten sen vuoksi peukutan sitä. Toki jos väri on väärä niin anna vaan mennä! Saat siitä sillä tavalla mieluisemman.

   Poista
 9. Oi, valkoinen lautalattia on varmasti upein kaikista vaihtoehdoista, todella kaunis lopputulos! <3 Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3 Maalattua lautalattia on kyllä ihana ja on ollut toimiva myös keittiössä. Sitä kun silloin aikaisemmin mietiskelin.

   Ihanaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...