maanantai 5. joulukuuta 2016

Herkullinen banaanileipä


Olen aina rakastanut amerikkalaisia herkkuja ja banaanileipä kuuluu ehdottomasti näihin suosikkeihin. Aika usein minulta kysytäänkin reseptiä leipään, joten päätin sen nyt tänne blogiin raapustaa. Tällä kertaa kokeilussa hieman muunneltu oma versioni, joka onnistui kyllä todella hyvin. Lisäsin joukkoon kanelia, joka toi leipään kivan jouluisen vivahteen.

Banaanileipä eli banana bread ei ole nimensä veroisesti leipää, vaan enemmänkin makea leivonnainen. Leivän päälle sopii kuitenkin niin makea kuin suolainenkin. Aika usein tämä tulee nautittua ihan tällaisenaan, mutta myös voin kera. Kuulostaa ehkä omituiselta, mutta suosittelen kokeilemaan.


BANAANILEIPÄ

2 ylikypsää banaania
2 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl kaurahiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl farniinisokeria
1,3 dl oliiviöljyä
2 tl leivinjauhetta
1 tl leivinsoodaa
2 tl kanelia
ripaus suolaa


Muussaa banaani haarukalla ja lisää joukkoon kananmunat hyvin vatkaten. Lisää tämän jälkeen jogurtti ja öljy koko ajan sekoittaen. Sekoita kuiva-aineet toisessa kulhossa ja lisää seos hiljalleen muiden ainesten joukkoon.

Voitele silikooninen leipävuoka ja kaada taikina vuokaan. Voit myös halutessasi käyttää toisenlaistakin vuokaa ja vuorata sen leivinpaperilla. Paista leipää uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuutin ajan (kokeile tikulla).

Anna leivän jäähtyä vuoassa ja jos haluat oikein mehevän leivän, kannattaa se kääräistä useampaan leivinpaperiin ja nauttia vasta seuraavana päivänä. Leipä säilyy useita päiviä, jopa viikon kylmässä.


Banaanileipä sopii erinomaisesti joulupöytään tai viemiseksi ystäville. Leipää voi halutessaan maustaa pähkinöillä, siemenillä ym. Itse laitan usein mukaan pähkinöitä antamaan purutuntumaa leivälle, mutta tällä kertaa tein tällaisella jouluisemman version kanelilla. Kanelin voi korvata myös kardemummalla tai jollakin haluamallaan mausteella. 


Herkullisia hetkiä!

2 kommenttia:

  1. Oohhh, banana bread! Tää on niin hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta, niin hyvää <3

      psst. Paistaisin tätä muuten ehkä jopa tunnin uunissa, tarkistaisin vain tilanteen puutikulla noin 45min kohdalla.

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...