lauantai 17. elokuuta 2013

Mökillä

Ollaan nyt kohta viikko löhöilty mökillä. Säät ovat olleet hyvinkin vaihtelevat lämpimästä auringon paisteesta sateiseen kylmyyteen. Nyt taas vihdoin paistaa aurinko ja ulkona on ihan auringonotto ilma :) Ajattelin kuitenkin nyt istahtaa koneelle, koska pieni mies nukkuu päiväunia ja isommat touhuavat ukin kansa ulkona. Omaa aikaa siis hetken tiedossa :)





Lapset ovat ajelleet ukin ostamalla pikku traktorilla ympäri pihaa ja touhu tuntuu olevan kyllä ihan huippua. Naapurillekin on viety traktorilla postia ja kuljetettu pihalta poimittuja marjoja :)





Tässä on muuten minun seuraavan mökkireissu tuunauskohde!!! Haluaisin ehdottomasti laittaa tämän kelan kuntoon. Siitä tulee sitten kiva pöytä laiturille. Nyt on harmiksi satanut, joten se on kastunut ja kuivuminen kestää aikansa. Tästä syystä on pakko siirtää tätä projektia ensi kesään. Katsotaan onko kela enää sitten edes hengissä.


Mökillä on ehtinyt mukavasti leipoa ja kokkailla. Ajattelin nyt lisätä muillekin tämän Kinuskikissan loistavan murotaikinan ohjeen.

Tämä on minusta niin nopea ja hyvä ohje, joten suosittelen sitä muillekin. Vieraille saa nopeasti erilaisia piirakoita tarjolle. Ohje on täältä :)

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.

Ohjeessa suositellaan esipaistoa n.10-13 min 200 asteessa uunin alatasoslla, mutta itse olen paistanut koko piirakan kerralla. Pohja on kypsynyt hyvin myös täytteiden kanssa ja olen jopa onnistunut usein tummentamaan reunat turhan tummiksi. Niin kuin tälläkin kertaa. Onneksi se ei makua haittaa. Paista piirakkaa 30-40 min 200 asteessa.


Täytteenä minulla oli tällä kertaa pihalta löytyneitä vadelmia. Ne ei enää ole kovin isoja, mutta onneksi maku on edelleen hyvä.

Täytteeksi laitoin:

200 g (1 prk)kermaviiliä
200g (1 prk) maitorahkaa
(voi olla myös makurahkaa)
1-2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
(makurahkan kanssa vähemmän riittää)
1 kananmuna

Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita marjat piirakkapohjan päälle ja kaada täyte tasaisesti päälle. Voit myös kaataa täytteen ensin pohjalle ja asetella marjat päälle.

Me tarjoiltiin piirakkaa Valion vaahtoutuvan vaniljakastikkeen ja marianne rouheen kanssa :P






Lapset innostuivat myös kokkailemaan. Tässä hieno kermavaahto-banaani jälkiruoka.


Ollaan päästy kivasti myös veneilemään ja kalastelemaan. Jotenkin vaan tykkään niin kalastaa. On vaan niin kiva saada kaloja, mutta jätän kyllä niiden irrottamisen koukusta miehelle. Oikea kalanainen siis :)


Lapset päättivät käyttää myös nukkea uimassa, ei oikein nuken vartalo ollut uintireissusta samaa mieltä. Onneksi aurinko kuivattaa :)


Tästä on kiva jatkaa vielä hieman mökkeilyä ja sitten siirtyä takaisin kaupungin valoihin.

Ihanaa lauantaita :)


2 kommenttia:

  1. Hei,ihanan näköistä! Ja nuo kinuskikissan ohjeet ovat todella hyviä-käytän niitä myös useasti :-)

    Hyvä idea tuosta kelasta sellainen pöytä tehdä,toivottavasti saat sen johonkin suojaan talveksi että on ensi kesänä vielä hyvänkuntoinen.

    Minä rakastan myös kalastelua,merta jne..Olen meren rannalla syntynyt ja siksi kai aina kuvaan merta ja kallioita..Mutta onpas teillä ihana ilma siellä! Terveisiä sateisesta Porista! Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä on kyllä sää suosinut :) ainoastaan pari sateista päivää ollut. Kinuskikissalla on kyllä loistavia ohjeita, paljon sieltä kaikkea teen.

      Pitääkin huomenna suunnitella kelan suojaan viemistä. Olisin niin halunnut toteuttaa sen pöydän tekemisen jo nyt mut sade pilasi suunnitelmat. Tuolla pötköttelee myös kaksi pienempää :D vähän jo niistä yhtä suunnittelin meille. Ideoita vaan pää täynnä :)

      Täytyy myöntää et veden ääressä olo on vain niin rauhoittavaa ja sitä kuvaa mielellään. Täytyy noita omia kalastustaitoja vielä vähän opetella, taisin olla pienenä hieman parempi...

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...