perjantai 10. tammikuuta 2014

Liikkeelle


Ystäväni sanoi hyvin, että pakko on alkaa aktivoitumaan ja alkaa harrastamaan talvisia liikuntalajeja toisella tapaa. Ei se talvi vaan näytä tulevan tänne. Tänään kyllä satoi lunta tai ehkä ennemmin räntää, mutta sekin suli heti pois. Päätimme kuitenkin tänään mennä ystävän ja hänen lastensa kanssa luistelemaan tekojäälle. Me ollaan tähän asti elätelty toiveita, että päästäisiin lähikentälle luistelemaan. Se toive ei vain tänä vuonna näytä toteutuvan. Meidän neiti on kyllä käynyt koko syksyn jäähallilla taitoluistelussa, mutta muuten ei olla luistelemassa käyty. 


Oli kyllä mukavaa päästä itsekin ihan liian monen vuoden jälkeen taas luistimille. Viime talvena olin kengillä jäällä, koska otin varovasti ison mahan kanssa.


Kyllä ne pienet vaan nopeaa kehittyy lajissa kuin lajissa. Tänään päästiin jo hieman pelailemaan mailan kanssa. Tätä poju oli jo niin odottanut!

Käytiin eilen lasten kanssa kiertelemässä kaupoissa ja etsittiin meidän 3veelle toppatakkia ja -housuja. Yllättäen on pituuskasvu iskenyt ja kaikki ulkovaatteet ovat pieniä. Haalari on jo, mutta usein olisi ollut tarvetta toppatakille.. Kierreltiin kaikki mahdolliset ale-hyllyt ja paras hinta-laatusuhde löytyi Polarn O. Pyretiltä. Viime vuoden malli lähti edullisesti ja pojukin siihen ihastui. Yllätyin kuinka kovia hintoja toppavaatteista edelleen pyydetään. Useissa liikkeissä ei ollut aleja juuri lainkaan. Tytön Ticketin takki on taas palvellut jo useita vuosia. Ostettiin kai aika reilu koko aikoinaan :)


Luistelun päätteeksi oli kiva nauttia kuumat kaakaot, pisteenä iin päälle vaahtokarkit. Nams!


En olekaan ennen maininnut minun hurahtamisesta muumimukeihin... en vaan voi vastustaa näitä. Toivottavasti löytäisin uusimman Toven juhlamukin rilleillä! Elättelen vielä toiveita...


Perinteisen iltapalan sijaan laitettiin juustofondueta muutamalla dipattavalla. Yleensä ollaan tehty sekä juusto-että öljyfonduet, paljon dipattavaa ja kutsuttu ystäviä kylään. Tämä olikin kivaa vaihtelua perusjuustoleiville :)


Oletteko te hullaantunut muumeista vai jäävätkö ne kaupan hyllyille? Entä mitä tekemistä olette lumettomissa maisemissa keksineet lasten kanssa?

Toivotaan lumisateita tännekin päin ja niitä luvattuja pakkasia. Turhan paljon ollaan käytetty lapsilla kuori- ja kuravaatteita, kaipaan lunta!!!


Toivottelen teille kaikille oikein mukavaa viikonloppua!



26 kommenttia:

  1. Onneksi noita mukeja myydään koko tämä vuosi ja uusia eriä tulee koko ajan, kuitenki joka 6 mukissa on rillit ;) oot vaan silmät auki joka paikassa! Täällä kuulemma pysty Prismassa varaan rillillisen mukin??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi niitä myydään. Jos Reetta vielä näkyy mukeja siellä päin niin nappaa mulle yksi rillillinen <3 Aika jännä että pystyi varailemaa, hienoa kyllä!

      Poista
  2. Kivoja kuvia jäältä! :) Me ollaan kans kuumeisesti odotettu, millon pääsis luistelemaan. Meillä on pieni pulkkamäki pihalla, siihen ollaan kolattu lumet aina ku sitä on tullut. Nythän se on ihan jäässä, mut hyvät liu'ut siinä tulee! Sais sitä lunta tulla vielä lisää.. Ihanaa viikonlopppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli! Ihana kun olette päässeet laskemaan edes vähä mäkeä, me ei olla ollenkaan täällä kotosalla pystytty laskemaan. Eilen satoi lunta eli jos nyt vielä vähän sataisi lunta niin pääsisi laskemaan mäkeä!!! Ihanaa sunnuntaita!

      Poista
  3. Me ollaan kanssa käyty tekojäällä luistelemassa kun oikeaa jäätä ei ole. Nam miten herkullisilta näyttävätkään vaahtokarkki kaakaot :)
    Meillä myös muumimukeja ja ahkerassa käytössä päivittäin. Muumit ovat kyllä tosi suosittuja monessa maassa - Hyvä Tove.
    Mukavaa viikonloppua koko perheelle
    t.Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo tekojäällä luistelu oli kiva, uusi tuttavuus meille! Huomenna ajateltiin mennä taas vaikka matkaa onkin hiukkasen normaalia enemmän. Meillä muumimukit ovat myös ahkerasa käytössä ja kulhot myös. Malliltaan ihan loistavia! ja kuvathan ovat suloisia <3

      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  4. Meillä kanssa lapset odottelevat luistelu- ja hiihtokelejä! Itse tykkään talvest tällaisena, mutta kyllä sitä muksujen vuoksi toivoisi kunnon talvea:) Näyttääpä hyvältä teidän kaakaot ja dippailut, nam! Ja muumimukeja oon keräillyt jo pitkän aikaa (en vitriiniin vaan ihan käyttöön kaikki) ja nyt olen metsästellyt uusinta mukia, rillillistä versiota siitä! Ei löydy, äääääh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnon talvi on kyllä kiva, itse tykkään lumesta, mutta ei sitä liiaksi tarvitse olla. Positiivisena puolena on, että kevät tulee nopeampaa :D Eilen kyllä satoi lunta, se on vieläkin maassa, jee! Joo ei meilläkään vitriiniä ym kaappia muumeille ole vaan ovat ihan käytössä. Jotain erikoismukeja olen sivuun pistänyt. Toivottavasti löydetän rillilliset mukit!!!

      Poista
  5. Ihanat luistelukuvat!!! Mä niin rakasta luistelua, toivottavasti tänä talvena pääsee terille! :) Ja naaam, vaahtiskaakaot on niin herkkuja! :) Ihanaa viikonloppua ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luistelu on kyllä niin mukavaa puuhaa!!! Hieman alkuun jännitti ja meno oli kankeaa, mutta yllättävän nopeaa sitä taas menoon tottui ja "taidot" muistui! Ihanaa matkaa teille!

      Poista
  6. Voihan muumimukit!:) Itse en oo niihin hurahtanut mut tosi moni fb kamu metstästää tuota rillimukia, toivottavasti löydät vielä omasi!
    Nam, kaakao vaahtokarkeilla näyttää niin hyvältä!
    Kivaa lauantaita!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanohan muuta! Voihan muumimukit!!! Toivottavasti löydän omani vaikka epätoivoiselta näyttää!!! En ikinä ehdi kauppoihin... Olen muumeihin hurahtanut jo pienenä enkä vieläkään ole niistä yli päässyt :D Ihanaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  7. Minä olen keräillyt noita muumimukeja sillä periaattella, että ostan jos se näyttää kivalta. Saa nähdä, ostanko tätä uusinta mukia. Meillä suurin osa on päivittäisessä käytössä.
    Herkullisen näköiset kaakaot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin hyvä periaate... itse olen aina tykästynyt kaikkiin malleihin, voisivat välillä tehdä rumia ettei kaikkia tarvitsisi hankkia... heh... Meillä on myös mukeista suurin osa koko ajan käytössä :)

      Poista
  8. Täälläkin oli kaikki kaupat tyhjennetty Muumien rillimukeista. Eiköhän ne vielä jossain tule vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että tulisi vastaan! Ainakin pidän peukkuja, jos vaikka joku kiltti minullekin sellaisen löytäisi ellen itse löydä.

      Poista
  9. Meillä on ahkerasti luisteltu ja nautittu lämmintä kermakaakaota. Miten se aina maistuukin niin hyvälle ulkoilun jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me aiotaan myös jatkaa ahkerala luistelulla ja ehdottomasti kaakao kuuluu asiaan!!! Maistuu niin hyvältä ulkoilun jälkeen!

      Poista
  10. Meitä on onneksi suotu lumella, jota löytyy kyllä ihan riittämiin asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjoisen etuja!!! Voi tulee heti niin "koti-ikävä"! <3

      Poista
  11. täällä myös yksi muumimukien keräilijä. meillä mukit kaikki on tosn käytössä. osa hajonnut ja osa muuten vaan kolhiutunu matkan varrella. jotenki olis sääli niitä vaan kaapissa piilotella. eikös ne käyttöön ole suunniteltukkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun muutkin tunnustautuvat muumifaneiksi, jokin niissä kiehtoo <3 Käytössä on meilläkin ja aina kun kilahtaa pitää kiireesti juosta kurkkaan mikä meni rikki. Onneksi suhteellisen vähän on hajonnut.

      Poista
  12. Meilläkin mukeja on reilu kolmisenkymmentä. :) Nuo on vaan ihania, ja päivittäisessä käytössä melläkin. Mä tulen usein aidosti hyvälle tuulelle kun katselen noita värikkäitä mukeja. :) Muutenkin diggaan muumeista. Just mietin, että voisin blogata muumeista.. siis kaikesta muumijutusta, mitä meiltä löytyy.. just nimittäin havahduin siihen, että kaikenlaista on kertynyt. Ja muun tavaran lisäksi postissa odottelee just Muumilaakson tarinoita- dvd boksi, missä taitaapi olla ihan kaikki muumi -animaatiojaksot. Samassa boksissa siis 26 levyä ja useita jaksoja per levy. :) (Huom, meidän ainokainen lapsemme on nyt 5kk vanha, joten äitihän tän halusi.. poikanen ei vielä osaa haluta mitään.. ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aivan sama, että värikkäät mukit niillä ihanilla kuvilla saa niin hyvälle tuulelle. Huomaan, että lapsetkin haluavat valita aina mielesen mukin ja ne vaihtelevat päivittäin :) Mullakin on ollut mielessä tehdä postaus muumeista, ovat kuitenkin meillä niin isossa roolissa tuolla keittiössä :D

      Poista
  13. Niin, ja piti vielä sanoo, että ihania kuvia lapsosista. Niin se jo muutaman vuoden päästä meidänkin poitsu harjoittelee luistelua. :) Minä ja mies ei kyllä osata varmaan enää luistella, mutta poikasen 15- vuotias serkkupoika on luvannut opettaa. Hän harrastaa jääkiekkoa ja oli ihan mielissään, kun kysyin, että voisko hän sitten opettaa poikasta luisteleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria!!! Meidän lapset tykkää tosi paljon talvilajeista siksi tuota luntakin ollaan niin kovin odotettu. Kesä on parasta aikaa vuodesta, mutta tykkään kunnon talvesta! Minunkaan mies ei ole hetkeen luistellut ja ajatteli huomenna mennä ostamaan luistimet (jotkut halvat markettiluistimet), että päästään kaikki luisteleen... pienin sit pulkkaan tai vaunuihin kentälle mukaan :)

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...