keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Vanha karttapallo


Voi miten onnellinen olenkaan kun vihdoin sain kotiini vanhan aarteeni. Tämä vanha karttapallo on koristanut niin minun kuin veljenikin huonetta kun olimme pieniä. Siitä on tutkittu eri maita, mihin ollaan menossa, missä käytiin ja missä asutaan. Vanhempani kävivät meillä hieman ennen joulua ja toivat maapallon viimein meille pohjoisesta. Poju halusi sen heti hänen huoneeseensa.




Karttapallo on päässyt kaikenlaisiin leikkeihin mukaan, erityisesti lentsikat tykkäävät matkata maasta toiseen :)


Oli kyllä kiva huomata, että pallon sisällä oleva lamppu toimii vieläkin. Karttapallo onkin nyt toimittanut yövalon virkaa pojille. Meidän pieninkin kun on muuttanut isoveljen kanssa samaan huoneeseen. Ahdasta on, mutta eiköhän me jotakin keksitä.


Lontoosta ostettii pukinkonttiin lisää lentsikoita Disney Storesta ja Camdenin Marketista löysin kivan metallisen Supermies-taulun.


Mietin, että pitäiskö poikien huoneen seinä maalata aika vaaleaksi, jotta saataisiin sinne lisää tilan ja avaruuden tuntua. Samalla pitäsi vaatekaappeja siirtää ja osa poistaa... se taas tietää kaappien tyhjennystä ja kirpparihommia. Sitten kun vielä ehtisi kaiken jossain välissä tekemään.


Ihanaa keskiviikkoa kaikille!



29 kommenttia:

  1. Ihana karttapallo ja aivan ihanat muistot siitä :-) Tuollaista muistan itsekin lapsena käyttäneeni. Loisto idea muuten yövalona, hauska ja erilainen! :-)

    Mukavaa keskiviikko iltaa! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon pallon kanssa on lukemattomia muistoja :) luulin vanhempieni sen jo hävittäneenkin ja oli kyllä ihana yllätys huomata että se on edelleen tallessa. Poju on kyllä ylpeä yövalostaan :)

      Poista
  2. Ihana aarre - hyvä kun on vielä tallessa lapsiasi ilostuttamassa :)
    t.Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tästä aarteesta innoissani :) ja lapset myös :)

      Poista
  3. Oi että, aivan mahtava aarre! Ja hauska tuo Supermies-taulu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojun lempi puuhaa on pukeutua Spidermaniksi tai Supermieheksi eli oli aika nappivalinta lahjaksi :)

      Poista
  4. Tosi kaunis karttapallo, sopii hyvin poikien huoneeseen <3. Itsekin ostin valollisen karttapallon joskus kirppikseltä ja nyt se odottaa vain pojan huoneen valmistumista :). Ihanaiset lentsikatkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun olet löytänyt sinunkin pojalle karttapallon :) nuo kyllä sopii mainiosti poikien huoneeseen. Lentsikat on kyllä ihan suosikkeja! Niillä jaksetaan leikkiä ja paljon!!!

      Poista
  5. Ihana karttapallo:) Minkä värinen tuo seinä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo seinä on sellanen kahvin ruskea, tikkurilan maali mut koodia en äkkiä muista. Tykkään siitä mutta mietin olisko hyvä olla pienessä huoneesaa vaaleampi sävy jotta sais tilan tuntua? Toivottavasti joku päivä päästäis muuttamaan hieman isompaan taloon :)

      Poista
    2. Muistatko minkä niminen:)? Ite tykkään hirveesti kyllä tuosta väristä ja se sopii kyllä täydellisesti teijän poikien huoneeseen!:).

      Poista
    3. Voisin kotona heti katsoa sen, koska se on kyllä ylhäällä. En haluais tuota maalata koska tykkään siitä. Yksi seinä täytyy kaapin takaa maalata. Jokin vaalea tuohon kaveriksi voisi ehkä sopia??

      Poista
    4. Hieman myöhässä muistin maalin kurkata. Eli maali on Tikkurilan himmeä, Ajopuu, V484.

      Poista
  6. Karttapallot on kyllä kivoja, muistan haaveilleeni sellaisesta itsekin lapsena, mutta jostain syystä en sitä koskaan saanut. Ihan super Super-mies :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne tuntuivat olevan tosi suosittuja siihen aikaan... harmi että jäit ilman :/ supermiehet on niin supereita :)

      Poista
  7. Ompa ihanaa että tuollainen rakas esine on säilynyt tallessa! <3 Tosin kivan näköinen, ja mukavaa että valotkin toimii yhä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvinaista että on säilynyt, moni kiva juttu on hävinnyt, myyty tai heitetty pois. Onneksi jotain kivoja juttuja on tallessa :) ei ole kyllä mitään tietoa miten tuo valo vaihdetaan jos sammuu...

      Poista
  8. Olin ainakin vallan unohtanut jo karttapallot, niiiin huippu!! Muistan kuinka pienenä aina pyörittelin ja haaveilin upeista seikkailuista :D Ihanaa että lapset saavat tuollaisen aarteen leikkeihinsä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) olen törmännyt jossakin liikkeissä uusiin karttapalloihin ja sitten muistin että mullakin oli tuollainen aikoinaan. Samalla tavalla täälläkin lapset seikkailee maasta toiseen :)

      Poista
  9. Muistojen karttapallosi kauniisti uudelleen käytössä omilla lapsillasi luo nostalgista tunnelmaa. Iloa päivääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasti sanottu :) tykkään tosi paljon vanhoista esineistä ja huonekaluista joilla on tarinaa takanaan :) Iloa myös sinun päivääsi!

      Poista
  10. Mahtavia aarteita. Meilläkin karttapallo etsinnässä. Tosi kiva blogi ja hauska nimi blogilla! Klikkailen itseni lukijaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ja tervetuloa lukijaksi! Nimi tulee Hannele Huovin ihanasta runosta ♥ se ei kyllä heti kerro mistä täällä höpistään :) Näin muuten eilen tori.fi sivuilla myynnissä karttapalloja. Etsin kuvaa meidän pallosta, olis kiva saada siitä enemmän tietoa :) onnea etsintöihin!

      Poista
  11. Ihana karttapallo! Pienenä tuollaista oli kiva pyöritellä ja ihmetellä;)
    Poikien huone näyttää muutenkin kivalta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Ellen! Tuosta on kyllä vieläkin kiva katsella paikkoja. Rajatkin on muuttuneet noista ajoista.

      Poista
  12. Karttapallo on upea. Meilläkin on miehen vanha karttapallo, mutta se on kyllä vähän karumpi versio tuosta teidän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämää nähneet pallot ovat ihan parhaita!

      Poista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...