tiistai 21. tammikuuta 2014

Pöllöilyä ja 10kk


Olen saanut viimein aikaiseksi siivoilla kaappeja ja laittaa tavaraa kiertoon. Olihan se jo aikakin. Koti on tosiaan ihan hullun myllyn, koska yhden huoneen tavarat on kannettu ulos huoneesta. Tavarat ja koko remppa pitäisi saada johonkin asentoon ennen viikonloppua, koska ystäväperhe saapuu meille. Nostan kyllä hattua niille jotka tuosta vaan remppailevat pienten lasten ollessa samaan aikaan kotona. Meillä homma keskeytyy koko vähän väliä, joten eteneminen on hitaampaa :)

Kun sisustustakaan en pääse kuvailemaan, niin kuvaan näitä ihania villasukkia- ja lapasia, jotka lapset saivat isomummilta joululahjaksi. Rakastan käsitöitä, käsillä tekemistä ja myös muiden tekemiä käsitöitä on kiva saada. Nämä ihanat pöllösukat ja -lapaset ovat tuntemattoman tekemiä, mutta minusta niin kivoja. Pöllöfanille erityisen mieluisia ja sen vuoksi halusin ideankin teille jakaa.


Pienet liikkuvat jalat ovat kyllä vaikea kuvauskohde... siinä ei pysy jalat paikoillaan, ei kuvaaja mukana eikä sukatkaan jalassa :)


 Voihan nämä ötökät olla mitä vain, mutta meille nämä ovat pöllöjä :)




Pitäisi alkaa itsekin verestämään muistia ja kokeilemaan taas sukkien kutomista. Viime kerrasta on liian pitkä aika.


Tänään meidän pieni mies täytti 10kk! Aika mene hurjaa vauhtia ja kohtahan nuo 1vee synttäritkin tulee. Löysin Lontoosta Nextin liikkeestä pienelle söpön tähtipaidan. Se oli pakko ostaa tuliaiseksi. Farkut ovatkin isoveljelle aikoinaan ostetut Polarn O. Pyretit.

Tämä yökukkujakin painuu nyt pehkuihin. 
Hyvää yötä!



26 kommenttia:

  1. Mie kanssa pidän hirmuisesti käsityölahjoista, kun tietää itse mikä vaiva niitä on ollut tehdessä ja niissä on aina se omaleimaisuus :) Ihanat pöllöt! Hauska idea! :) Ja voi juku, kohta se taaperovuosi lähenee, aika kuluu niin nopsaan! Onnea kymmenkuiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsitöissä on aina sitä jotakin, ajatus takana ja ne usein on enemmän mietitty juuri sillä lahjan saajalle.
      Taaperovuosi niin lähenee, tämä ensimmäinen vuosi menee aina liian nopeaa. Pieni mies kiittää!

      Poista
  2. Hauskoja sukkia ja lapasia! :) Mä olen kutonut elämäni aikana yhdet(!) villasukat. Nyt kun en saanut joululahjaksi itse villasukkia, aloin jo haaveilla sukkien kutomista... mutta mutta.. mä epäilen, että saisin ehkä toisen tehtyä ja sit kyllästyisin kun pitäs tehdä sille pari.. kaks samanlaista voi olla mulle mahdoton suoritus.. :D Mut mä vielä kypsyttelen ideaa, ehkä uskallan kokeilla. Kun nyt oon hurahtanut virkkaukseen.. erinäisiä turhakkeita tässä on työn alla... Bloggailen niistä jahka saan jotain bloggailtavaa asian tiimoilta.

    Mun pitäisi kans alkaa oikein toden teolla tutkia, mikä tavara joutais kiertoon ja mitä vielä säilyttelen. Alkaa kauhu iskee, kun tuo poikanen alkais kohta tarvita omaa tilaa (no ei nyt oikeesti ihan vielä, kun ikää on 5kk, mutta kyllä se tulevaisuudessa häämöttää, lastenhuoneen laitto) ja meillä on kaikki paikat täynnä.. Tursuten äipän askartelutarviketta ja ties mitä tavarata.

    Aivan mielettömän söpö paita ja koko asu teiän kymppikuisella. Ja niin tomerasti hän jo seisoskelee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on pieni epäilys omista taidoista kutomisen suhteen, mut luulen, että pitäisi vaan tarttua puikkoihin ja aloittaa. Itse olen aikoinaan paljon tehnyt sukkia, lapasia ja jopa neuletakkeja. Ja kun ne aloitta niin ei loppua tule eli luulen että kutomisen kanssa kävisi samoin kuin virkkaamisen. Luvattoman pitkä tauko vain tullut... Ehkä me molemmat nyt rohkaistutaan ja kokeillaan :)

      Meillä on tosiaan kaappien tyhjennyt menossa, tuntuu ettei missään ole enää tilaa ja lapsien pieniä vaatteita on turha enää säästellä. Aloittaa siivoamisen kaappi tai hylly kerrallaan ja silleen yrittää järjestää tilaa. Meillä koti käy kyllä hiukka pieneksi vaikka moni asuukin pienemmässä asunnossa kuin me. Tavaraa sais laittaa vaan reippaasti pois ja viedä kierrätykseen :)

      Poju jo seisoskelee tosi hyvin ja tukea vasten vähän kävelee. Saa nähdä koska innostuu enemmä harjoittelemaan ja lähtee sitten ilman tukea kävelemään :)

      Poista
  3. Onpas kivoja noi lapaset ja sukat. Toi tähtipaita on tosi kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nextillä on kylä kivoja vaatteita ja tähdethän on mun mieleen :)

      Poista
  4. Kivat pöllöt lapasineen. Tuollaisen 10kk seuraaminen on kyllä niin ihanaa aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 10kk on kyllä kivaa aikaa, pienet oppii paljon, tykkää tutkia uusia asioita ja ovat kiinnostuneita kaikesta.

      Poista
  5. Ei hitsit miten söpöjä pöllöjä, tosi kivoja. Ja ihana tuo tähtipaitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöllöt on kyllä kivoja :) Ihastuin tuohon paitaan heti kun sen näin.

      Poista
  6. Ihana paita!! Terveisiä täältä teille kaikille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 ihana kun jätit viestiä! Terkkuja sinnekin kaikilta meiltä!!!

      Poista
  7. Sattuipa hauskasti, täällä on suht samat puuhat meneillään - ei tosin mitään remppaa, mutta ihan vain käyn kaappi kaapilta omaisuutta läpi, järjestän ja yritän vähän karsiakin. Ja lapsen kanssa nimenomaan se kaappi kerrallaan - jos täytyisi rempata, niin varmaan buukkaisin Ellun johonkin hoitoon. :P

    Onnea kymmenkuiselle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin käydää hiljalleen kaapit läpi, alkuun ensin lasten vaatteet käydään läpi ja sitten muut kaapit. Pakko saada tilaa ja järjestystä niihin. Ei tuo remppa kyllä lasten kans helppoa ole, mutta onneksi ei ole kiire mihinkään :) Olen vaan malttamaton!

      Poista
  8. Kerrassaan suloisia käsitöitä :)

    VastaaPoista
  9. Tsemppiä remppaan! Blogissani on sinulle haaste. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna! Pitääkin tulla heti haaste kurkkaamaan!

      Poista
  10. Ihanat nuo lapaset ja sukat. Tuota kävelyyn opetteluvaihetta on kiva seurata, kuinka se tasapaino kehittyy ja sit yks lähteekin jo kävelemään. Olen sitä nyt kummityttöni kohdalla saanu seurata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kylä niin ihana seurata pienen kehittymistä päivä päivältä. Koko ajan pieni oppii uutta ja liikkumista treenataan niin kovasti! Kummilasten kasvamista ja uusien taitojen oppimista on myös mukava seurata!!

      Poista
  11. Hei Laura! Pöllösukat ja -vanttuut ovat pirkkalalaisen nuoren äidin Anu Tarhosen käsialaa. Hän myi niitä ja aivan mahtavia virkkaamiaan pöllöjä Pirkkalan joulumarkkinoilla, mistä mummi ne bongasi.
    Ihanaa talven jatkoa teille koko porukalle ja pikkumiehelle paljon, paljon onnea! Niin iso poika jo!! T. Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju!!! Arvasin, että sinä teidät tekijän, ovat kyllä sen verran ihania.
      Aika menee niin hurjan nopeaa, en edes käsitä mihin aika katoaa ja pieni mies vaan kasvaa! Toivottavasti nähdään pian <3

      Poista
  12. Voih miten söpöset tumput ja villasukat :)

    VastaaPoista
  13. Suloiset pöllötumput ja sukat!! :-)

    VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...