keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Vaunuilua auringonpaisteessa


Ulkona paistaa jo niin ihasti aurinko! Pitkän pimeän jakson jälkeen nautin todella paljon lenkittää koiraa ja vaunuilla auringon paisteessa. Tänään hoksasin ottaa kameran mukaan ja ikuistaa hieman ulkokuvia meidän lenkiltä. Auringonpaiste ja pakkanen yhdessä saavat joka paikan kauniisti kimmeltämään. Ei voi kuin ihailla luontoa.


Mun lenkkiseuralainenkin pääsi vaunuista hieman kokeilemaan lunta.






Ihan ok kuvia olen taas saanut vanhalla kameralla otettua (minun tasoon nähde...), mutta vinkkejä hyvästä kameran rungosta ja erilaisista hyvistä objektiiveista otetaan vastaan. Jos vaikka osaisin päättää mikä olisi hyvä kokonaisuus minulle. 

Nuorena kuvasin paljonkin, mutta monta vuotta meni etten juuri mitään ihmeellisiä otoksia ottanut ja olen niin tipahtanut kaikesta kuvaukseen liittyvästä. Tai tulihan kuvia otettua, mutta en sen enempää perehtynyt kuvaamiseen. Nyt olisi siis aika taas alkaa opettelemaan kunnolla kuvaamista ja kuvankäsittelyä. Olen saanut myös miehen innostumaan kuvaamisesta, joten toivon tästä yhteistä harrastusta.

Innolla odottelen vinkkejä :)



28 kommenttia:

  1. Todella kauniita kuvia Laura! Itse olen kuvannut vasta aika vähän aikaan, mutta ostin pian Canon 7D rungon ja siitä en luopuisi.
    Objektiivejä on muutamia canonilta ja Sigmalta, mutta haluaisin todella paljon canonin 85mm, Se sopisi muotokuvaukseen hyvin ja hintakin jollain lailla kohtuullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Souliina <3 Mahtava saada hieman vinkkejä mitä lähtisin katseleen. On mulla hieman tietoa kameroista, mutta jotenkin kaipaa niitä vinkkejä ja suosituksia.

      Poista
  2. Kauniita kuvia!! :) Mä en ton kameran suhteen osaa antaa vinkkejä, meillä mies tekee kameraan liittyvät ostokset ku se niistä ymmärtääkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli! Ihana kun voit pyytää apua mieheltäsi :)

      Poista
  3. Hienoja kuvia. Valokuvaus on kyllä kiva harrastus, varsinkin jos sitä voi harrastaa yhdessä. Nyt on hyvät kuvausilmatkin paitsi että näpit meinaa jäätyä kun tuolla ulkona kuvailee. Mutta onneksi on valoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga! Valokuvaus on kyllä ihana harrastus, ihan harmittaa, että melkein unohdin sen tässä... Uuteen nousuun... heh. Olen vain niin kriittinen omille kuville. Ulkona on kyllä niin ihana kuvata nyt, mutta sormet on kyllä kovilla :)

      Poista
  4. Blogistani löytyy sinulle haaste! :)

    VastaaPoista
  5. Minulla on tänään blogissani tuo sinulta saamani tunnustus, kiitos vielä <3 Iloista päivää!

    VastaaPoista
  6. Ihania talvikuvia! Hyvin olet saanut tallennettua raikkaan pakkaskelin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina <3 Tuo pakkanen on kyllä minusta ihanaa vaikka en olisikaan uskonut näin sanovani... johtuu kyllä ihan tästä alkutalvesta ja pimeidestä mikä on ollut liian pitkään :)

      Poista
  7. Hienoja kuvia ja ihana lenkkiseuralainen. <3 Kamera-asioissa en osaa vinkata. Oma järkkärikin on ihan karvalakkimallia. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jemina! Ja sinulla on kauniita kuvia eli karvalakkimalli ei tänne asti näy :)

      Poista
  8. Kauniita kuvia olet saanut! Minäkin kovasti harjoittelen kuvausta, mutta mitään vinkkejä en sen suhteen osaa antaa. :) Blogissani on muuten arvonta, käys kurkkaa! :) http://nuapurissa.blogspot.fi/2014/01/ateljee-keltainen-talo-arvonta.html
    Kivaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjukka! Kävinkin heti kurkkaamassa ja osallistumassa. Kiitos vinkistä!

      Poista
  9. Ihanan aurinkoiset kuvat!
    Kyllä tämä paiste on ollutkin kaivattua pimeän joulukuun jälkeen. Ihanaa on ulkoilla aurigossa, mutta minä haaveilen jo kevät auringosta ja vaunulenkeistä koiran kanssa, tällä hetkellä kun tuo mun liikkumistahti ei ole ihan entisellään....

    Talvista viikon jatkoa!
    -k-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Aurinko ja kaikki tämä ihana paiste on ollut niin odotettua! Sitä ihastelee joka päivä, pimeys ei ollut yhtään minun juttu. Tuskin kovin monen muunkaan :) Ihanaa loppuraskautta! Pian sinäkin pääset vaunulenkeille koiran kanssa <3

      Poista
  10. Kauniita talvikuvia, ja ihana kuvio tuossa haalarissa :) Tuttavapiirissä on muutamia ammatikuvaajia, ja tuntuu siltä, että jokaisella on vähän oma maku kameran suhteen. Joskus se voi olla pienestäkin kiinni, mikä tuntuu hyvältä ja omalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne! Tuo haalari on niin loistava löytö, edullinen ja kivan näköinen... pöllöjähän siellä seikkailee!
      Tuo on niin totta, että mielipiteitä on monia ja se mikä on hyvä toiselle, niin toinen ei ehkä tykkää siitä yhtään.

      Poista
  11. Täällä pakkanen paukkuu -28 asteessa, jäsenet jäässä vaikka kuinka tunkee toppavaatetta päälleen. Päivällä on kaunis auringonpaiste, mutta talvella se tietää aina pakkasta :/ Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SatuMaria! Hui kun siellä onkin kylmä. Tänään just soittelin pohjoseen ja siellä kuulostaa olevan liian kylmä! Täällä on ollut myös pakkasta, mutta asteet on pyörineet -13-17asteen tietämillä eli ei yhtään noin kylmä.

      Poista
  12. Luonnosta saa tällä hetkellä todella kauniita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luontoa on niin kiva kuvata, varsinkin ajan kanssa :)

      Poista
  13. Hienoja kuvia oot räpsinyt!:) mäkään en osaa kamerajutuissa auttaa, en ymmärrä niistä yhtään mitään! Mulla on joku ikivanha nikon joka kaipais jo jotain puhdistusta!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina! Eipäs tuo mitään, pitä alkaa tutkimaan asiaa, koska tuo nykyinen kamera päättää milloin toimii ja milloin ei. Onhan sillä kyllä jo kuvattukin :)
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  14. Hei,kauniita kuvia ja saitkin täällä vinkkejä kameroista jo..Tulenkin sinulta täältä vinkkejä nappaamaan kun on se kamaran osto edessä :-)

    VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...