torstai 5. marraskuuta 2015

Verhot lastenhuoneeseen


No johan on, meillä on ensimmäiset verhot ikkunassa! Ollaanhan me tässä kodissa jo tovi asuttu, mutta en ollut tätä aikaisemmin kiinnostunut tai innostunut laittamaan verhoja ikkunoihin. Olen jotenkin tykästynyt elämään ilman verhoja, vaikka monen mielestä koti ei ole millään tavalla kodikas ilman verhoja. Olen tässä asiassa varmaan vastarannan kiiski. Mutta toinenkin totuus tämän asian takana on. Meillä ei ole missään verhotankoja. Jotenkin en haluaisi alkaa tähän asuntoon niitä laittamaan, koska haaveilen laittavani verhot sitten sinne ihka omaan asuntoon. Jos en kuitenkaan valehtelemaan lähde, löytyy meiltä yksi verhotanko, joka on edellisten asukkaiden jäljiltä. Nimittäin poikien huoneessa ja se piti ehdottomasti ottaa käyttöön. Kaivoin viime viikolla vihdoin ompelukoneen esille ja otin kaapin uumenista vuosi sitten ostamani Annon verhokankaan. Hetkessä olin ommellut pojille verhot, vaikka kuvittelin työn vievän enemmänkin aikaa. Tai ainakin olin niin itselleni aikaisemmin uskotellut :).Huoneeseen on vähän huomaamattakin tullut hillitty värimaailma, joka tuntuu olevan myös poikien mieleen. Välillä sängyt muuttuvat värikkäiksi erilaisten pussilakanoiden myötä, mutta useimmiten värimaailma on harmooninen ja rauhallinen. Kyllä täältä kuitenkin väriäkin löytyy kun avaa lelukaapin, -laatikot ja -pussit.

Olen tainnut jo useamman kerran sanoa kuinka meidän pojat ovat hyviä siivoamaan ja tekevät sitä mielellään (neitiin verrattuna, jonka huone on aina kuin pommin jäljiltä). Mutta niin kuin moni äiti tietää, huone on kuitenkin useimmiten lelujen täyttämä. Lelujen säilyttämiseen on tulossa onneksi ratkaisu. Projekti on edennyt hiljalleen eteenpäin ja toiveena on saada huone valmiiksi (onko se koskaan?) ennen joulua. Haluan nimittäin lelut pois olohuoneesta ja eteisestä. Ja takaisin verhoihin :) Mitä mieltä olette? Hitti vai huti?12 kommenttia:

 1. Nättiä on! Mitenhän nuo siivoustaidot menevätkin tosiaan vain osalle lapsista. Meillä pienempi raivaa tohkeissaan joka ikisen pienen poninkammankin oikeille paikoilleen ja välillä omien sotkujen loppuessa jatkaa minun sotkuista, kun taas isommalle siivoaminen on ylivoimaisen vaikeaa.

  VastaaPoista
 2. Meillä on jo kolmas koti, jossa ei ole verhoja. En vaan ole näihin koteihimme niitä "nähnyt", vaikka moneen tilaan verhot tekevätkin sen viimeisen silauksen. Kiva verho ihanan rauhalliseen lastenhuoneeseen ja tuo kyllä pehmeää tunnelmaa. Itsellänikin ainoa huone johon olen verhoa uudessa kodissa harkinnut on lastenhuone :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana, meilläkin on hakusessa lastenhuoneeseen verhot :) Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 4. Todella ihanat verhot, sopii aivan täydellisesti huoneeseen!! <3 Kivaa viikonloppua Laura! <3

  VastaaPoista
 5. Verhot passaa kivasti huoneeseen. Sopii hyvin petivaatteisiin. Meillä sama homma...isommalla neidillä aina kauhea kaos huoneessa, mutta pienempi pitää yllä järjestyksen hallinnassa. Imurin taluttaminen ei kyllä ole kummankaan lempi hommaa :(

  VastaaPoista
 6. Verho sopii maton pariksi todella hyvin ! Keksi joku kannustin neidille siivoamiseen...en nyt tarkoita varsinaisesti lahjontaa, mutta jotain mikä ehkä innostaa siivoiluihin. Tosin meilläkin on eroja lasten välillä, yksi on tarkka ja toinen vetää enemmän isänsä tyylillä eli keskilattia riittää :D Kolmas on niin nopea, ettei välttis puhuta siivouksesta...

  Turvallista kotimatkaa ja ihanata viikonloppua <3

  VastaaPoista
 7. Kaunista on ja ihanat verhot :)) HITTI!!

  VastaaPoista
 8. Kivat ja tosi raikas tuo raitakangas! Meillä ei ole vielä ainuttakaan verhoa rullaverhojen ja kaihtimien lisäksi. Eikä niitä tankojakaan. Yhden kankaan ostin jo marimekolta odottamaan seuraavaa tarmonpuuskaa, mutta ensin pitäisi tosiaan hankkia ja asentaa se tanko, ja ommella verho ja.... Voi olla tässä vielä menee tovi! :-D

  VastaaPoista
 9. Onpa mahtavan rauhaisa ja eleetön lastenhuone. Juuri minun mieleeni.
  Blogissani on muuten sinulle haaste :)
  http://muotoseikka.blogspot.fi/2015/11/kodin-lempinakyma-view.html

  VastaaPoista
 10. Verhot sopivat tosi hyvin huoneen ilmeeseen. Minä olen kanssasi samaa mieltä verhoista, ei niitä joka ikkunaan tarvita.
  Äiti on tainnut kouluttaa pojista reippaat siivoajat, hyvä pojat! :)

  VastaaPoista
 11. Ihana raikas verho! Sopii niin hyvin huoneeseen!

  VastaaPoista
 12. Tosi kivannäköinen verho! Meilläkään ei vielä pahemmin ole verhoja ikkunoissa, mutta tyttöjen huone kaipaisi jotain näkösuojaa. En vaan millään keksi, mikä olisi kiva ja toimiva systeemi, saati sitten että oltais tyttöjen kanssa samaa mieltä verhoista! Täytyy vielä suunnitella! Mukavaa viikonloppua sinne! :)

  VastaaPoista

Kiitos kivoista kommenteista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...